Ορκωμοσία συμβουλίου Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

Από την ορκωμοσία μερικών μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλία. Τα απουσιάσαντα μέλη θα ορκιστούν στο μέλλον. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και ο π. Θεόδωρος Μπάρμπας, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βοστώνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ.

Ορκίστηκε την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Βοστώνης, μέρος του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέα Αγγλίας. Τα απουσιάσαντα μέλη θα ορκιστούν εν καιρώ ευθέτω.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο οποίος την Κυριακή χοροστάτησε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στην κοινότητα του Αγίου Ιωάννη. Ευχήθηκε κάθε επιτυχία και ευδοκίμηση στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας υπό την προεδρία της Ελένης Βιδάλη. Επισημαίνεται ότι το Συμβούλιο απαρτίζεται από έντεκα άτομα η πλειάδα των οποίων είναι γυναίκες.
Την ίδια μέρα έγινε επίσης και η ορκωμοσία του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Αθηναίων- Πειραιωτών Βοστώνης.

Όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας προέκυψε κατά τη γενική συνέλευση της που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες που είχαν προηγηθεί οι οποίες δεν τελεσφόρησαν λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενων από τα εναπομείναντα σωματεία και συλλόγους. Στη γενική συνέλευση και στις εκλογές συμμετείχαν δώδεκα σύλλογοι και σωματεία και είκοσι τέσσερις αντιπρόσωποι.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ορκωμοσίας ακολούθησε ο καθιερωμένος καφές και αναψυκτικά στην κοινοτική αίθουσα. Ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη είναι ο π. Θεόδωρος Μπάρμπας, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βοστώνης.

Πηγή: ekirikas.com