Ο Παγκύπριος και η Ομοσπονδία Κυπριακών Σωματείων θρηνούν τον θάνατο του Ντίνου Ιορδάνους

Ο ομογενής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Ντίνος Ιορδάνους. Φωτογραφία Δημήτρης Πανάγος, GANP

Νέα Υόρκη.- Ο ξαφνικός θάνατος του Κωνσταντίνου (Ντίνου) Ιορδάνους (72) ενός εκ των βασικών «πυλώνων της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας» στη Νέα Υόρκη, προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη τόσο στην ομογένεια της μεγαλούπολής όσο και στην Κύπρο.

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση του Παγκύπριου Σύνδεσμου Αμερικής  ο οποίος θρηνεί για τον ξαφνικό θάνατο . “Ήταν ιδρυτικό μέλος του οργανισμού μας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου”, αναφέρει η ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος Φίλιπ Κρίστοφερ.

Σημειώνει τα εξής:

“Λένε ότι ο θάνατος είναι μέρος της ζωής, αλλά όταν είναι ξαφνικός και απροσδόκητος, είναι απολύτως καταστροφικός!

Όλοι θυμόμαστε τον Ντίνο ως μέρος των ομάδων μας στο πρωτάθλημα (1975-77). Ο νεαρός με αστραπιαία ταχύτητα και θανατηφόρο δεξί σουτ. Όλοι θυμόμαστε την επιχειρηματική του δεινότητα που έφερε επανάσταση στον ασφαλιστικό κλάδο και έκανε το όνομα Ντίνος συνώνυμο της επιτυχίας.

Ο Ντίνος που αγαπάμε περισσότερο είναι ο Κύπριος νεαρός που ήρθε στην Αμερική αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο. Ο Ντίνος που δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες, τον πολιτισμό, την κληρονομιά και την Κύπρο. Ο Ντίνος ο φιλάνθρωπος, ευεργέτης του συλλόγου μας και πολυάριθμων θρησκευτικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο Ντίνος, ο μεγάλος οικογενειάρχης, που ήταν βαθιά ερωτευμένος με την όμορφη σύζυγό του, Μαριάννα, και τις τρεις υπέροχες κόρες του, τη Ντανιέλα, την Αλεξάνδρα και τη Χριστίνα.

Ο Ντίνος, ο στοργικός παππούς που κουβαλούσε παντού τις φωτογραφίες των εγγονιών του. Ο Ντίνος, ο πρωτότοκος γιος μιας γενναίας υπέροχης Μητέρας, της Ιφιγένειας, που φρόντιζε όλα τα μέλη της οικογένειας και τέλος, ο Ντίνος, ο Πατριώτης που μαχόταν πάντα για την υπόθεση του Κυπριακού λαού για Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Να αναπαύεσαι εν ειρήνη Ντίνο!

Θα συνεχίσουμε να κουβαλάμε τη δάδα της Ελευθερίας για την Κύπρο!

Ας είναι αιωνία η μνήμη του”.

Ανακοίνωση για την εκδημία του επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, Ντίνου Ιορδάνους εξέδωσε και η Ομοσπονδία Αμερικανο-Κυπριακών Σωματείων, τονίζοντας ότι ο εκλιπών ήταν ένας «πυλώνας της ελληνοκυπριακής κοινότητας».

«Ο Κωνσταντίνος (Ντίνος) Ιορδάνους, ένας αγαπημένος πυλώνας της Κυπρο-Αμερικανικής Κοινότητας, έφυγε αναπάντεχα από την ζωή στις 16 Ιουνίου 2024, προκαλώντας τον θρήνο σε μια κοινότητα για έναν πραγματικά μοναδικό άνθρωπο.

Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την απώλεια ενός αφοσιωμένου οικογενειάρχη, ενός εξαιρετικού επιχειρηματία και ενός γενναιόδωρου φιλανθρώπου. Ο Ντίνος ενσάρκωσε τις υψηλότερες ηθικές αξίες, υπηρετώντας ως αυθεντικός ηγέτης που ενέπνευσε με το παράδειγμά του.

Η ακλόνητη αφοσίωσή του στις αξίες και τα ιδανικά της περήφανης κληρονομιάς μας θα λείψει βαθιά. Ο Ντίνος θα κατέχει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Ενώ η φυσική του παρουσία μπορεί να μην είναι πια μαζί μας, το πνεύμα του Ντίνου θα ζει στις αναμνήσεις και τον αντίκτυπο που είχε στην κοινότητά μας. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή του Ντίνου και ας συνεχίσει η μνήμη του να μας εμπνέει. Ο Ντίνος μας άφησε πολύ νωρίς και θα λείψει βαθιά αλλά ποτέ δεν θα ξεχαστεί.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαριάννα, στις τρεις κόρες του, και σε όλη του την οικογένεια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως, μόλις πριν από δέκα ημέρες, ο Ντίνος Ιορδάνους είχε τιμηθεί από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτών (Hellenic American Bankers Association – HABA) σε μια εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου, κατά την οποία είχε γίνει εκτενής αναφορά στην εν γένει προσφορά του στην Κύπρο και την Κυπρο-Αμερικανική Κοινότητα.

«Με βαθιά θλίψη σας ενημερώνουμε για την εκδημία του βραβευμένου με τον τίτλο του Εκτελεστικού Στελέχους της Χρονιάς για το 2024, Ντίνου Ιορδάνους. Ηταν ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας που έφτασε στο αμερικανικό επιχειρηματικό πάνθεον.

Παρόλα αυτά, η ζωή και η μνήμη του χαρακτηρίστηκαν από την αγάπη για την οικογένεια, τους συνανθρώπους, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Τα υψιπετή λόγια που μοιράστηκε μαζί μας στην εκδήλωση της HABA έκαναν επίκληση στις συλλογικές μας αρχαίες ρίζες και κατέληξαν στην αγάπη για τον πλησίον ως τον εαυτό μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του Μαριάννα, τις κόρες του, τη μητέρα του Ιφιγένεια και την ευρύτερη οικογένεια Ιορδάνους», αναφέρει η ανακοίνωση της HABA.

Πηγή: