EURO 24 – Αγώνες, Αποτελέσματα, Βαθμολογία

MATCHCENTER

2ο ΣΕΤ
Χένρι Σκουάιερ           0
Στέφανος Τσιτσιπάς  2
ΤΕΛΙΚΟ
Μαρία Σάκκαρη         0
Βικτόρια Αζαρένκα   2
ΤΕΛIKO
Τουρκία    3
Γεωργία    1
Με το άστρο του Αρντά Γκιουλέρ να λάμπει στο ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση η Τουρκία επικράτησε με 3-1 της Γεωργίας για την πρώτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Euro 2024. Ο Μουλντούρ με φοβερό γκολ είχε ανοίξει το σκορ ενώ ο Ακαϊντίν έσωσε την ομάδα του από το 2-2 με σωτήρια κεφαλιά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ένα ματς που είχε τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια, πολλές χαμένες ευκαιρίες και στο 96′ αντί να γίνει το 2-2 έγινε εν τέλει το 3-1 για τους Τούρκους που πήρεαν το τρίποντο.

Ο Μουλντούρ με φοβερό γκολ είχε ανοίξει το σκορ για την Τουρκία ενώ ο Ακαϊντίν, ο στόπερ που για ένα εξάμηνο έπαιξε ως δανεικός στον Παναθηναϊκό, έσωσε την ομάδα του από το 2-2 με σωτήρια κεφαλιά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και στην αντεπίθεση οι Τούρκοι έκαναν το 3-1. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη της Τουρκίας σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης.

ΤΕΛΙΚΟ
Πορτογαλία– 2
Τσεχία–           1
Ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με την Πορτογαλία να φτάνει στη νίκη με ανατροπή με 2-1 στις καθυστερήσεις. Οι Πορτογάλοι ρίσκαραν, έκαναν αλλαγές και έφτασαν στην επικράτηση και το πρώτο τρίποντο στο ματς.
Με τον 22χρονο γιο του Κονσεϊσάο να μετατρέπεται σε χρυσή αλλαγή στο 90+1΄η Πορτογαλία λύγισε με ανατροπή 2-1 την Τσεχία και στο φινάλε ανάσανε με την ανακούφιση της νίκης!
Κάθε 90λεπτο του EURO 2024 είναι καταδικασμένο να πλάθει τους δικούς του ήρωες. Πριν από τον αγώνα ήταν ο 41χρονος – ρέκορντμαν Πέπε και ο Ρονάλντο των έξι συμμετοχών σε EURO, όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα η «δάδα» πέρασε στην επόμενη γενιά. Πρωταγωνιστής για την Πορτογαλία δεν ήταν κάποιος μύθος του παρελθόντος, αλλά ο γιος του άλλοτε άσου του ΠΑΟΚ, Σέρχιο Κονσεϊσάο. Με τον 22χρονο, Φρανσίσκο, να μετατρέπεται σε χρυσή αλλαγή στο 90+2΄, οι Ίβηρες λύγισαν με ανατροπή 2-1 την αξιόμαχη Τσεχία και πανηγύρισαν μια πολύτιμη νίκη σε ένα ματς ωστόσο που γέννησε πολλούς προβληματισμούς.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σε λίγο περισσότερα