Διήμερο εκλογικό συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Γεωργόπουλος, Πολύκαρπος Κοτρώνης και Νομική Καστανά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νέα Υόρκη– Το εκλεγμένο και εν εξορία διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στην πρόσφατη συνεδρίασή του εξέτασε την κατάσταση που προέκυψε μετά τις μονόπλευρες εκλογές που διοργάνωσε προ έξι εβδομάδων η φερόμενη ως πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και αποφάσισε όπως συγκαλέσει το διήμερο εκλογικό συνέδριο και την διενέργεια των εκλογών εντός του Ιουνίου, όπως ορίζει το Καταστατικό.

Το διήμερο εκλογικό συνέδριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Ιουνίου αντίστοιχα στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια.

Στην πρόσκληση προς τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι καλούνται να συμμετάσχουν όχι μόνο οι ενεργοί και οικονομικώς τακτοποιημένοι Σύλλογοι / φορείς, αλλά και οι Σύλλογοι που για διάφορους λόγους έχουν αποχωρήσει από την Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση για την σύγκλιση του διήμερου εκλογικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Όσοι δεν έχουν υποβάλει την αίτηση και τη συνδρομή καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Γεώργιο Κίτσιο (πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας) στο (646) 263-0773, ή με τον κ. Αναστάσιο Καραγκούνη (γραμματέα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας) στο (646) 372-8877.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης για την σύγκλιση του διήμερου συνεδρίου το οποίο φέρει τις υπογραφές του προέδρου Γιώργου Γεωργόπουλου και του γενικού γραμματέα Πολ (Πολύκαρπου) Κοτρώνη:

Προς τους αντιπροσώπους των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και προς τους ενδιαφερόμενους Συλλόγους για νέα εγγραφή ή επανεγγραφή στην Ομοσπονδία,

Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλεί στο Διήμερο Συνέδριο, την Παρασκευή, 21 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. και το Σάββατο, 22 Ιουνίου και ώρα 5.00 μ.μ. στο Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί», στην διεύθυνση 31-25 23rd Street, Astoria, NY 11105.

Παρακαλούνται όλοι οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας και οι Σύλλογοι που ενδιαφέρονται για εγγραφή / επανεγγραφή να επικοινωνήσουν, άμεσα, με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ενημερότητα τους στο Διήμερο Συνέδριο.

Εάν δεν έχετε δώσει της αίτηση και συνδρομή σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Κίτσιο (πρόεδρο της επιτροπής) στο (646) 263-0773, ή με τον κ. Καραγκούνη (γραμματέα της επιτροπής) στο (646) 372-8877.

Βάση του καταστατικού, οι εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου

Τα θέματα του Διήμερου Συνεδρίου έχουν ως εξής:

Παρασκευή 21 Ιουνίου

1. Εκλογή Προεδρείου

2. Παρουσίαση, από την Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, των Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας και των ενδιαφερόμενων Συλλόγων για εγγραφή/ επαναγγραφή.

3. ΄Εγκριση των Συλλόγων και αντιπροσώπων για συμμετοχή στις Εκλογές.

4. Παρουσίαση και έγκριση των οικονομικής αναφοράς.

Σάββατο 22 Ιουνίου

1. Σύσταση της Εφορευτικής Επιτροπής.

2. Προτάσεις και εγκρίσεις για τους υποψήφιους.

Σας περιμένουμε όλους.