Επίθεση στη Δανή πρωθυπουργό Μέτε Φρεντέρκισεν στο κέντρο της Κοπεγχάγης – Συνελήφθη ο δράστης

– Σοκαρισμένη η πρωθυπουργός της Δανίας – “Οφείλω να πω ότι αυτό αναστατώνει όσους από εμάς είμαστε κοντά της”, δήλωσε ο Δανός υπουργός Περιβάλλοντος

“Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν χτυπήθηκε από έναν άνδρα το βράδυ της Παρασκευής στο Κούλτορβετ, στην Κοπεγχάγη. Ο άνδρας συνελήφθη”, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις υπηρεσίες της πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι η Μέτε Φρεντέρικσεν είναι “σοκαρισμένη από το περιστατικό”.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα περιστατικό που εμπλέκει την πρωθυπουργό, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

“Ένα άτομο συνελήφθη γι αυτήν την υπόθεση, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Επί του παρόντος, δεν έχουμε άλλα σχόλια ή παρατηρήσεις να κάνουμε”, δήλωσε η αστυνομία στην ανακοίνωση που ανάρτησε στο X.

“Οφείλω να πω ότι αυτό αναστατώνει όσους από εμάς είμαστε κοντά της”, δήλωσε ο Δανός υπουργός Περιβάλλοντος Μάγκνους Χένικε, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Τέτοιου είδους περιστατικό δεν πρέπει να συμβαίνει στην όμορφη, ασφαλή και ελεύθερη χώρα μας”.

“Αποτρόπαια η επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας”

Η επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν νωρίτερα απόψε σε πλατεία της Κοπεγχάγης είναι “αποτρόπαια”, δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, εκτιμώντας ότι “η βία (δεν έχει) θέση στην πολιτική”.

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τον “αποτροπιασμό” του, τονίζοντας σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι “καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη δειλή επίθεση”, η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι Δανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για τις ευρωεκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ