Τα Ελληνόφωνα Έντυπα του Έξωτερικού και η επιβίωσή τους

PHP: Με άρθρο του ο εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας “Νέος Κόσμος”, κ. εξηγεί γιατί η εφημερίδα  επέβαλε συνδρομή και για την Online  έκδοσή της. Υποθέτουμε ότι πολλοί αναγνώστες της online έκδοσης αιφνιδιασμένοι από το ξαφνικό “μπλόκο” στην ανεμπόδιστη μέχρι προχθές, ηλεκτρονική περιήγηση θα ζήτησαν εξηγήσεις.

Είναι γεγονός, ότι και η Panhellenic Post  είχε πολλές φορές καταφύγει στην αναζήτηση και αναδημοσίευση ειδήσεων που αφορούσαν την ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας και στον “Νέο Κόσμο”, αναγράφοντας πάντα την πηγή,  όπως άλλωστε και ο “Νέος Κόσμος”, τιμητικά για εμάς, αναδημοσίευε ελεύθερα όποια άρθρα μας κατά την κρίση του τον ενδιέφεραν.

Οι ελληνόγλωσσες ομογενειακές εφημερίδες, εκτός του να ενημερώνουν τους αναγνώστες τους ομογενείς, καταγράφουν και την ομογενειακή ιστορία. Επομένως, όσες έχουν απομείνει, είναι “εθνική ανάγκη” να επιβιώσουν. Όπως και η ελληνική Γλώσσα στην Ομογένεια. Κι αφού η ελληνική Πολιτεία δεν δείχνει διάθεση να στηρίξει τα ελληνόφωνα έντυπα του εξωτερικού, οι διαφημίσεις και η συνδρομή των αναγνωστών τους είναι η μόνη εναπομένουσα οδός. Ανάλογη κίνηση έχει κάνει και ο “Εθνικός Κήρυξ” της Νέας Υόρκης.

Πιστεύουμε ότι για την ενημέρωση των αναγνωστών μας, αλλά και την ευταξία, αξίζει να αναδημοσιεύσουμε την άποψη του εκδότη του “Νέου Κόσμου”. Το ενδιαφέρον άρθρο του έχει ως εξής:

Του ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ μέρες ο «Νέος Κόσμος», ακολουθώντας και την πρακτική των περισσοτέρων εφημερίδων της Αυστραλίας, του Κόσμου και κάποιων στην Ελλάδα, επέβαλε συνδρομή και για την online έκδοσή του.

Τώρα, πλέον, οι αναγνώστες μας μπορούν να διαβάζουν μόνο πέντε ειδήσεις ή ρεπορτάζ τον μήνα.

Αν θέλουν να έχουν πρόσβαση στην υπόλοιπη ύλη της εφημερίδας, πρέπει να επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές.

Η εφημερίδα μας προσφέρει διαφορετικά πακέτα:

– Basic Digital για πρόσβαση σε όλα τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας

– Premium Digital για πρόσβαση στην ψηφιακή έκδοση (Digital Edition) -απομίμηση της έντυπης έκδοσης- και στο Ψηφιακό Αρχείο (Digital Archive) της εφημερίδας μας από το 1957.

Το μέτρο της συνδρομής κρίθηκε απαραίτητο για να μπορούμε να προσφέρουμε στο αναγνωστικό μας κοινό έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση είτε στην ελληνική είτε στην αγγλική γλώσσα.

Από το 1957 μέχρι σήμερα ο «Νέος Κόσμος» είναι η αυθεντική φωνή των Ελλήνων της Αυστραλίας.

Καταγράφει τις ιστορίες τους και τις αγωνίες τους, αναδεικνύει τα θέματα που τους απασχολούν, προβάλει τα επιτεύγματά τους, δίνει μάχες για να λυθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Για να μπορεί να το κάνει αυτό αποτελεσματικά, αλλά και αδέσμευτα, η εφημερίδα πρέπει να είναι και οικονομικά ανεξάρτητη.

Ο «Νέος Κόσμος» δεν ανήκει σε πολιτικές παρατάξεις, οργανώσεις και φορείς ή σε διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα.

Μοναδικό στήριγμά του και αρωγός τους είσαστε εσείς: οι αναγνώστες!

Για να μπορούμε, λοιπόν, να υπηρετούμε με συνέπεια, ευθύνη και αντικειμενικότητα τη δημοσιογραφία και να είμαστε η αυθεντική φωνή της παροικίας, αν δεν διαβάζετε την έντυπη έκδοσή μας και ενημερώνεστε από το διαδίκτυο, σας καλούμε να γίνεται συνδρομητές στην ψηφιακή ή online έκδοσή μας.

Με τη συνδρομή αυτή θα μπορείτε να μας διαβάζετε online και, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να διαβάζετε και την ψηφιακή μας έκδοση -δηλαδή, όπως ακριβώς είναι και η έντυπη έκδοση- μέσω της συνδρομής Premium Digital.

Για να είστε, λοιπόν, κάθε μέρα και κάθε ώρα σε επαφή με τις εξελίξεις και όλα όσα συμβαίνουν στην παροικία, την Αυστραλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τον Κόσμο, η λύση είναι μια:

Συνδρομή στον «Νέο Κόσμο» και θα έχετε συνεχή ροή ειδήσεων στον υπολογιστή σας, στο κινητό σας ή σε κάποιο tablet, επτά ημέρες την εβδομάδα 24 ώρες το 24ωρο.

Παράλληλα με την συνδρομή σας στον «Νέο Κόσμο», θα μπορείτε να ανακαλύψετε, να εξερευνήσετε και να μελετήσετε και το αρχείο της εφημερίδας στην πρωτότυπη μορφή του – μέσω της συνδρομής Premium Digital.

Τα μικρά και μεγάλα συμβάντα της παροικίας μας, της Αυστραλίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Κόσμου όπως καταγράφηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τον «Νέο Κόσμο», μαζί με αναλύσεις και σχόλια, θα τα βρείτε στα αρχεία μας.

Θα δείτε πώς ήταν η παροικία μας από το 1957 μέχρι σήμερα και, ίσως βρείτε και κάποια προσωπική σας ιστορία για τους γονείς σας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες σας, ή ακόμα και για εσάς τους ίδιους.

Τα αρχεία του «Νέου Κόσμου» -δηλαδή όλες οι εκδόσεις, ελληνικά και αγγλικά- από το 1957 μέχρι σήμερα, αποτελούν έναν «θεματοφύλακα» της συνολικής ιστορικής διαδρομής της παροικίας – μέσω ης συνδρομής Premium Digital.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να γίνετε συνδρομητές μας και να έχετε την ευκαιρία να ξεφυλλίσετε ψηφιακά τις σελίδες των παλαιών φύλλων, να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις ακόμη και στις περιόδους χρήσης πολυτονικού συστήματος, αλλά και να απομονώσετε σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για σας προσωπικά.

Μιλάμε για έναν ανεξάντλητο θησαυρό καταγραφής της παροικιακής μας ιστορίας – δηλαδή της δική σας.

Προσωπικά εντάχθηκα στην οικογένεια του «Νέου Κόσμου» το 1979. Και παρά το γεγονός ότι εγώ ο ίδιος έγραψα χιλιάδες ειδήσεις και εκατοντάδες ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκαν στις σελίδες της εφημερίδας, κάθε φορά που ξεφυλλίζω τα αρχεία, μαθαίνω και κάτι διαφορετικό.

Πέραν των μεγάλων και μικρών παροικιακών γεγονότων, υπάρχουν ακόμα αναφορές για επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, αθλητές, επιστήμονες, αλλά και ποιοι γεννήθηκαν, παντρεύτηκαν ή πέθαναν!

Μοναδική ευκαιρία, λοιπόν, μια συνδρομή στην online έκδοσή μας για να έχετε πρόσβαση στην παροικιακή μας ιστορία όπως αυτή καταγραφόταν την ώρα που συνέβαιναν τα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα.