Άρωμα Ελλάδας στο γήπεδο των Boston Red Sox στη Βοστόνη

Βοστόνη.- Στα γαλανόλευκα «ντύθηκε» το σπίτι των Boston Red Sox στη Βοστόνη, την Τρίτη το απόγευμα, προς τιμήν του θρυλικού παίκτη του μπέιζμπολ Χάρη Αγγάνη, του «Χρυσού Έλληνα», αλλά και για καλό σκοπό, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Alpha Omega Council!

Περισσότεροι από 5.000 Ελληνοαμερικανοί έδωσαν το παρών στο ιστορικό στάδιο Fenway Park, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά πως κανείς δεν λείπει από την καθιερωμένη Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς.

Η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Χάρη Αγγάνη (1929-1955), είχε στόχο να στηρίξει οικονομικά το Metropolis of Boston Camp Gym & Field House Project στο Saint Methodios Faith and Heritage Center.

(Πηγή: facebook.com/ GeneralConsulateOfGreeceInBoston)
(Πηγή: instagram.com/sonsanddaughtersofalexander)

Ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα έδωσαν το στίγμα της βραδιάς στην Τελετή Κληρονομιάς, που πραγματοποιήθηκε πριν από το παιχνίδι στο γήπεδο, στη Λεωφόρο Τζέρζι ενώ η βραβευμένη με Grammy μουσικός Dessa Kavrakis έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο προκαλώντας συγκίνηση στο πλήθος που περίμενε ανυπόμονα στο Fenway Park.

(Πηγή: facebook.com/ GeneralConsulateOfGreeceInBoston)
(Πηγή: instagram.com/sonsanddaughtersofalexander)

Το Alpha Omega Council τίμησε διακεκριμένα πρόσωπα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Βοστόνης, ανάμεσά τους και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην πολιτεία Συμεών Τέγος που πήγε στο στάδιο με την κόρη του Εριέττα.

(Πηγή: facebook.com/ GeneralConsulateOfGreeceInBoston)
(Πηγή: facebook.com/greekdance)

Τα έσοδα από τη βραδιά, τις πωλήσεις των εισιτηρίων και οι δωρεές θα δοθούν στο Metropolis of Boston Camp Gym & Field House Project προκειμένου να γίνει ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του που υποδέχονται πολλούς Ελληνοαμερικανούς νέους και νέες.

(Πηγή: facebook.com/ GeneralConsulateOfGreeceInBoston)

Ποιος ήταν ο Χάρης Αγγάνης. Ο Αριστοτέλης Γεώργιος (Χάρης) Αγγάνης (αγγλ.: Aristotle George (Harry) Agganis) (20 Απριλίου 1929 – 27 Ιουνίου 1955), ήταν σπουδαίος Ελληνοαμερικανός αθλητής του μπέιζμπολ και του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Έμεινε γνωστός με το παρατσούκλι «Ο Χρυσός Έλληνας» (“The Golden Greek”).

Ήταν αριστερόχειρας, είχε ύψος 1,90, βάρος 200 πάουντς και εμφάνιση χολιγουντιανού σταρ. Τη δεκαετία του ’50 γέμιζαν τα στάδια για να τον θαυμάσουν και το όνομά του έγινε θρύλος.

(Πηγή: baseball.fandom.com/wiki/Harry_Agganis)

Όμως, πέθανε σε ηλικία 25 ετών από πνευμονία, στην ακμή της καριέρας του. Σήμερα ένα στάδιο της Βοστόνης φέρει το όνομά του. Η οικογένειά του προερχόταν από το χωριό Λογκανίκος Λακωνίας.

Πηγή: https://www.pontosnews.gr/anamniseis.net