Το Οικονομικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «οι δυο προτάσεις νόμου μας είναι άκρως πλεονασματικές για το κράτος».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «ψεύδονται ως συνήθως» και ανέφερε ότι «η φορολογική μας πρόταση – ένεση ρευστότητας, παρέμβαση στον ΦΠΑ, αντιμετώπιση ακρίβειας – είναι πλεονασματική: κοστίζει 2,7 δις και μπορούν ανταποδοτικά να μαζευτούν 3,2 δις από την φορολόγηση της υπερκερδοφορίας των τραπεζών. Και δεν υπάρχει κίνδυνος ανάλογος της Ιταλίας διότι η εξέταση επενδυτικής βαθμίδας δεν αφορά την φορολόγηση τραπεζών όπως οι πλούσιες ελληνικές, οι οποίες συστηματικά υπερχρεώνουν μεταφορές, υπερκοστολογούν το επιτόκιο πίστωσης και καθηλώνουν το επιτόκιο κατάθεσης».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «η άλλη μας πρόταση – επάνοδος 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης – είναι κι αυτή πλεονασματική. Γενικός στόχος η μείωση σπατάλης στο κρατικοδίαιτο κομμάτι α) τραπεζών, β) ενέργειας και γ) ψηφιακών έργων. Δεν υπάρχει κίνδυνος απόκρουσης επενδύσεων, μόνο τώρα υπάρχει τέτοιος κίνδυνος: ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας υπερφορολογείται και μένει έξω από κάθε επιδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Και ο μισθωτός το ίδιο: π.χ. ένας στρατιωτικός με μία σύζυγο δασκάλα σήμερα δε ζουν με τους μισθούς τους. Είναι ανήθικο να συμβαίνει αυτό, και ταυτόχρονα ένας με προσωπικό εισόδημα 900.000 ευρώ το χρόνο να φορολογείται μόλις με 27% αν απλώς συμμετάσχει σε μία εταιρία».

«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών θα είμαι κανονικά υποψήφιος. Υποψήφιος βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων και έτσι, υποψήφιος πρωθυπουργός της Ελλάδας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

enikos.gr