Θεσσαλονίκη – Στ. Κασσελάκης: Παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του σε γιγαντοοθόνη!.. Απάντηση Μαρινάκη

Την περιουσιακή κατάστασή του αποκάλυψε σήμερα, Δευτέρα (3/6) ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του, το οποίο έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε σε γιγαντοοθόνες πίνακα με οικονομικά στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση το 2023 και κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει κι αυτός τα δικά του περιουσιακά στοιχεία πριν από τις ευρωεκλογές.

Επισήμανε ότι στον πίνακα αυτόν περιλαμβάνονται και τα περιουσιακά του συζύγου του, Τάιλερ ΜακΜπέθ. Είπε ότι ”τα πιστόλια του Μαξίμου ετοιμάζονται να πυροβολήσουν” τον σύζυγο του και τους κάλεσε να τον αφήσουν ήσυχο, διότι εκείνος δεν πολιτεύεται, και αν θέλουν να χτυπήσουν τον ίδιο.

Παρουσίασε και συγκριτικό πίνακα με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη το 2021 και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του για το θέμα του ”πόθεν έσχες”, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του παραμένει κλειστή.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε και αυτοκριτική για δικές του ευθύνες σχετικά με την υπερπροβολή του από τα μέσα ενημέρωσης.

Προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη στην Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη στην Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
MotionTeam

Στ. Κασσελάκης: Στείλτε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ”αλαζονεία τέλος”

″Εάν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία θα πηγαίναμε, θα κοβόταν το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ”αλαζονεία τέλος”, στις ευρωεκλογές της Κυριακής, λέγοντας πως ”είναι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια”.

Μαρινάκης: Με το μονοσέλιδο που παρουσίασε ο Κασσελάκης παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία – Γεννούνται περισσότερα ερωτήματα

Το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο όπως αναφέρει ο κ. Μαρινάκης δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, και σύμφωνα με αυτό παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει.
Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS. 

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel» σημειώνει ο κ. Μαρινάκης.

«Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο: Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει; Ας τα απαντήσει ο ίδιος. Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: huffpost.gr/ skai.gr