Η AHEPA τίμησε την μνήμη των Ελληνοαμερικανών πεσόντων

Στιγμιότυπο από την κατάθεση στεφάνων στο Κοιμητήριο του Άρλινγκτον. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση AHEPA.

Νέα Υόρκη.- Η AHEPA, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών, το Σάββατο, την Κυριακή και χθες Δευτέρα διοργάνωσε σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Ελληνοαμερικανούς και τους Αμερικανούς συμπολίτες τους που θυσίασαν τη ζωή τους για την προάσπιση της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Το Σάββατο δεκάδες στελέχη και μέλη της AHEPA συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλιγκτον της Βιρτζίνια και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και λουλούδια στους τάφους των 600 Ελληνοαμερικανών που αναπαύονται στο εν λόγω Κοιμητήριο.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Σάββας Τσίβικος λόγω της συμμετοχής του στο εν εξελίξει 4o Παγκόσμιο Συνέδριο του Τάγματος των Αρχόντων για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Αθήνα δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή. Η  κατάθεση στεφάνου του εκάστοτε ύπατου προέδρου ξεκίνησε προ ενός αιώνα και συγκεκριμένα το 1924 και ο κ. Τσίβικος θα καταθέσει το στεφάνι του στις 8 Ιουνίου 2024

Τα στελέχη και τα μέλη της AHEPA στο μνημείο των ηρώων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση AHEPA.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της AHEPA σε άτυπη μετάφραση από την αγγλική γλώσσα:

Η Ημέρα Μνήμης (Memorial Day) είναι μια αμερικανική γιορτή, που γιορτάζεται την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου, προς τιμήν των ανδρών και των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρχικά ήταν γνωστή ως Decoration Day, προέκυψε στα χρόνια που ακολούθησαν τον εμφύλιο πόλεμο και έγινε επίσημη ομοσπονδιακή αργία το 1971.

Σήμερα, θυμόμαστε και τιμούμε εκείνους που προέβησαν στην υπέρτατη θυσία. Κάθε χρόνο, ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA καταθέτει στεφάνι στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη – μια περήφανη παράδοση από το 1924. Φέτος, ο Ύπατος Πρόεδρος θα καταθέσει το στεφάνι στις 8 Ιουνίου.

Επίσης, μέλη της οικογένειας της AHEPA από την περιοχή του μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσιγκτον συγκεντρώθηκαν πριν από δύο ημέρες για να τιμήσουν τη μνήμη όσων αναγνωρίζονται ως Ελληνοαμερικανοί ή Ελληνορθόδοξοι και είναι θαμμένοι στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, αριθμός που ξεπερνά τους 600 τάφους. Πρόκειται για μια ετήσια παράδοση που ξεκίνησε το 1949.

Ευχαριστούμε όλους όσοι αφιέρωσαν χρόνο για να θυμηθούν τους πεσόντες ήρωες του έθνους μας. Πώς τιμά το τμήμα ή η περιφέρειά σας αυτούς που χάσαμε την Ημέρα Μνήμης; Ενημερώστε μας στέλνοντας email στο ahepasocial@gmail.com και λέγοντάς μας τι έχετε κάνει!

Ο Θεός να ευλογεί αυτούς που πολέμησαν και πλήρωσαν την υπέρτατη θυσία για την Ελευθερία. Θυμηθείτε και τιμήστε.

Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική.

Αδελφικά, Σάββας Γ. Τσίβικος, ύπατος πρόεδρος της AHEPA.

Πηγή: anamniseis.net