Δημήτρης Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ και στις Βρυξέλλες που παίρνονται οι αποφάσεις και εδώ που ανατρέπονται

Στο Ευρωκοινοβούλιο λαμβάνονται αντιλαϊκές αποφάσεις και πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, τονίζει ο γγ Δημήτρης Κουτσούμπας στο in. Κρούει κώδωνα κινδύνου για την άνοδο της ακροδεξιάς και ασκεί σκληρή κριτική στην κυβερνητική και ευρωπαϊκή πολιτική.

Αθήνα.- Ισχυρό ΚΚΕ τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στην Ελλάδα ζητά ο Δημητρης Κουτσούμπας μιλώντας στο in, σημειώνοντας ότι πρέπει να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στη ΝΔ ότι δεν έχει λευκή επιταγή, αλλά και στα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει και ότι η αντιπολίτευση δεν πείθει, τονίζει ωστόσο ότι πρέπει να δούμε τι εννοούμε όταν λέμε αντιπολιτευση αφού τα κόμματα δεν είναι όλα ίδια μεταξύ τους.

Όπως λέει μόνο το ΚΚΕ κάνει αντιπολίτευση «και κυρίως είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός που στην πλειοψηφία του είναι στους δρόμους του αγώνα. Είτε με αφορμή τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών που ακόμα θρηνούμε τα θύματα και βεβαίως ακόμα βλέπουμε να υπάρχει τεράστια συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος, κυρίως από την κυβέρνηση ΝΔ, αλλά με το σιγοντάρισμα των άλλων κομμάτων». Είτε για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τους μισθούς, τα μεροκάματα, τις απολύσεις, το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, τη συρρίκνωση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, την εμπορευματοποίηση και απαξίωση της δημόσιας υγείας, την υποχρηματοδότηση και απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

Όπως επισημαίνει όποιο τομέα και αν πιάσεις, από τους πλειστηριασμούς, μέχρι τις γυναικοκτονίες ή τα μεγάλα εργατικά ατυχήματα «όλα αυτά είναι στοιχεία μιας πολιτικής που όλα αυτά τα κόμματα σιγοντάρουν μέχρι σήμερα».

Για την πολιτική στα social media: Όταν γίνεται με υπερβολή, καταντά τυχοδιωκτισμός

O Κουτσούμπας σημειώνει ότι «η χρησιμοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν γίνεται με μέτρο, μπορεί να είναι και δημιουργική και παραγωγική και να ενημερώνει σωστά τον κόσμο. Όταν γίνεται με υπερβολή, καταντάει να είναι τυχοδιωκτισμός, να είναι αποπροσανατολισμός, να είναι σε λάθος κατεύθυνση. Γιατί με μια ατάκα δεν λύνει στο πρόβλημα της όλης πολιτικής συγκρότησης και της απάντησης σε ερωτήματα».

Για την επιστολική ψήφο: Έχουμε καταγράψει τα προβληματικά σημεία

«Εμείς διαφωνούμε με τους εκλογικούς νόμους και τις εκλογικές διαδικασίες που ψηφίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, ή όποιο από τα υπόλοιπα κόμματα με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό δεν λέμε ποτέ δεν συμμετέχουμε στις εκλογές» σημειώνει. «Έτσι είναι και η επιστολική ψήφος».

Σημειώνει ωστόσο ότι το ΚΚΕ έχει καταγράψει το πώς γίνεται η διαδικασία, τα προβλήματα και τα προβληματικά σημεία και θα προχωρήσει σε έκθεση.

Καλεί δε τους ψηφοφόρους να είναι σε επαγρύπνηση και να σημειώνουν τυχόν παρατυπίες, καθώς και στο ποιος ψηφίζει τελικά, τονίζοντας ότι προβλήματα και καταγγελίες υπάρχουν και σε άλλες χώρες που έχουν επιστολική ψήφο.

Γιατί ΚΚΕ στις ευρωεκλογές: Να αντιπαλέψουμε την ΕΕ που δημιουργεί προβλήματα στους λαούς της

Ο Κουτσούμπας καλεί σε ενίσχυση του ΚΚΕ «για να είμαστε πιο δυνατοί, να αντιπαλέψουμε αυτή την ΕΕ που δημιουργεί πολλά προβλήματα στους λαούς της, να δώσουμε και πανευρωπαϊκό μήνυμα, να δώσουμε μήνυμα αντισυστημικό, να δώσουμε μήνυμα αντιπολεμικό, να δώσουμε μήνυμα αγωνιστικό και βεβαίως να δώσουμε και μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία δεν έχει λευκή εντολή. Να δώσουμε μήνυμα στα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ότι ο ελληνικός λαός, ότι δεν δέχονται την ταύτιση με αυτές τις πολιτικές και όλα αυτά που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Να δώσουμε ένα μήνυμα ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ρεύμα, ένα κύμα αμφισβήτησης πραγματικά της κυρίαρχης πολιτικής και βεβαίως εδώ να υπάρξουν και νίκες και κατακτήσεις και ανάσες ανακούφισης για το λαό μας, με ένα ΚΚ πολύ πιο δυνατό και στο Ευρωκοινοβούλιο και εδώ στην Ελλάδα».

Ισχυρό ΚΚΕ όπως λέει και Ευρωκοινοβούλιο, που παίρνονται οι αποφάσεις «αλλά και εδώ που ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα κυρίως».

Αποσπάσματα από το in.gr