Επίσκεψη μαθητών του σχολείου «Aργύριος Φάντης» στην Αθήνα

Μαθητές του σχολείου «Aργύριος Φάντης»

Στα πάτρια εδάφη βρέθηκαν δέκα τέσσερις μαθητές του ημερήσιου ελληνοαμερικανικού σχολείου «Αργύριος Φάντης» («A. Fantis School») συνοδεία γονέων και καθηγητών. Τα παιδιά, στο πλαίσιο της 8ήμερης εκδρομής τους, είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ξεναγηθούν στην Ακρόπολη των Αθηνών καθώς και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου τους υποδέχθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Φίλιππος Φόρτωμας.

Ιδιαίτερο δώρο, ένα βιβλίο με Ελληνες ποιητές, από τον Φίλιππο Φόρτωμα (δεξιά) στον πρέσβη Γιώργο Τσούνη. FACEBOOK.

«Ανταπέδωσα την επίσκεψη που είχα κάνει εγώ στο ‘A. Fantis’ όταν βρισκόμουν στη Νέα Υόρκη για τις επετειακές εκδηλώσεις» ανέφερε ο κ. Φόρτωμας μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα». Οπως εξήγησε ο ίδιος, τότε είχε επισκεφθεί το σχολείο, ενημερώθηκε για την έλευση των μαθητών στην Αθήνα μέσα στο Μάιο και σε συνεννόηση με τους σχολικούς υπευθύνους συντόνισαν την επίσκεψη των νεαρών μαθητών στην Ελληνική Βουλή. Οι τελευταίοι έτυχαν θερμής υποδοχής στο Κοινοβούλιο, παρακολούθησαν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της Αίθουσας Ολομέλειας και ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», που παρουσιάζεται στο Περιστύλιο και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Κοινοβουλίου. Ηταν 14 μαθητές μαζί με τους συνοδούς γονείς και δύο καθηγητές.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, χαιρετά μαθητές του ομογενειακού «Aργύριος Φάντης» στο Κοινοβούλιο.FACEBOOK

Στη συνάντηση του κ. Φόρτωμα με τους νεαρούς ομογενείς παραβρέθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, ο οποίος τους ανέπτυξε την επίδραση της Αρχαίας Ελλάδας συνολικά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, με τη σειρά του, τους μίλησε για το Κοινοβούλιο, τις λειτουργίες και διαδικασίες του, καθώς και για την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και το τι αυτή πραγματεύεται. Επιπλέον, παρέδωσε στον Αμερικανό πρέσβη ένα βιβλίο με Ελληνες ποιητές στην αγγλική γλώσσα.

Ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης κατά την επίσκεψη των νεαρών μαθητών του σχολείου «Aργύριος Φάντης» στην Αθήνα. FACEBOOK.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φόρτωμας σημείωσε ότι η επίσκεψη συνολικής διάρκειας περί των 1,5-2 ωρών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο άρεσε ιδιαίτερα στους μαθητές του σχολείου «Αργύριος Φάντης» συνιστώντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Δέκα τέσσερις μαθητές του «Αργύριος Φάντης» συνοδεία γονέων και καθηγητών υποδέχθηκε την Τετάρτη στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Φ. Φόρτωμας. FACEBOOK.

Μία τέτοια πρωτοβουλία «δημιουργεί και μία σύσφιξη των σχέσεων της ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», τόνισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία συντονισμού αντίστοιχων ξεναγήσεων και για άλλα σχολεία της Ομογένειας. «Είμαι σε διαρκή επαφή με τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, την κ. Πεχλιβανίδη, αλλά και με τους υπευθύνους σχολείων», είπε ο κ. Φόρτωμας, «για να υπάρχει, όπως είπα και χθες (σ.σ. την Τετάρτη) μία αόρατη κλωστή μεταξύ της ομογένειας και της μητέρας πατρίδας, μία κοινή κλωστή που ενώνει τους Ελληνες είτε κατοικούν εντός είτε εκτός Ελλάδος».

Πηγή:ekirikas.com