Ανοιχτή δημόσια συγκέντρωση για να συζητηθούν αλλαγές στο Καταστατικό της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Μελβούρνη.- Mε αφορμή την ανάγκη δημόσιας συζήτησης για ενδεχόμενες αλλαγές στο Καταστατικό της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας (ΕΟΚΜΒ), την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024, στις 2:30 το απόγευμα, στον ημιώροφο της Κοινότητας, ομάδα νυν και πρώην μελών του οργανισμού καλεί ανοιχτή συνάντηση διαβούλευσης για το Kαταστατικό.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ένας σημαντικός αριθμός μελών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει ανάγκη να επανεξεταστεί το νυν Kαταστατικό της Κοινότητας και να επεξεργαστούν πιθανές καταστατικές αλλαγές, με στόχο την υιοθέτηση ενός Kαταστατικού που θα αντανακλά και θα αντιπροσωπεύει τη σημερινή πολύμορφη φύση, καθώς και την προοπτική της ευρύτερης ελληνοαυστραλιανής κοινότητας.

Τα ίδια μέλη, πιστεύουν ότι η συζήτηση για τις καταστατικές αλλαγές χρειάζεται να είναι ανοιχτή, με δυνατότητα συμμετοχής όλων των ενδιαφερόμενων μελών της ΕΟΚΜΒ, αλλά και της ευρύτερης ελληνοαυστραλιανής κοινότητας της Βικτώριας.

Με αυτό το σκεπτικό, καλούμε τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες, σε μια ανοιχτή συζήτηση, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα μιας δημόσιας διαβούλευσης και αλληλοενημέρωσης.

Μέλη της Κοινότητας που έχουν ήδη υποβάλλει τις προτάσεις τους για καταστατικές αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να συζητήσουν και δημόσια, με άλλα ενδιαφερόμενα άτομα, τις προτάσεις τους.

Η συνάντηση διαβούλευσης είναι ανοιχτή σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της ΕΟΚΜΒ, καθώς και της ευρύτερης ελληνοαυστραλιανής κοινότητας.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία για μια δημόσια συνάντηση, θα αποτελέσει μέρος της διαδικασίας για τη διασφάλιση καταστατικών αλλαγών στο μέλλον, που θα υποστηρίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του οργανισμού.

Η συναινετική διαδικασία και πορεία προς τις καταστατικές αλλαγές, είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε πως οι όποιες αλλαγές θα έχουν διάρκεια στο χρόνο και θα λαμβάνουν υπόψη τα σημερινά και αυριανά δεδομένα της ελληνικής ομογένειας της Μελβούρνης και της Βικτώριας. Αλλαγές που θα διασφαλίζουν την αντιπροσωπευτικότητα, τη συμπεριληπτικότητα, τη διάρκεια στο χρόνο και το στρατηγικό παρουσία και πορεία της ΕΟΚΜΒ στο μέλλον.

Ευελπιστούμε πως αυτή η ανοιχτή διαβούλευση θα συνεισφέρει στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Tέλος, στη συγκέντρωση διαβούλευσης θα χαρούμε να καλωσορίσουμε και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Ονόματα ων μελών EOKMB και ευρύτερης παροικίας που καλούν τη συνάντηση

Γιώργος Βασιλακόπουλος

Όλγα Βασιλοπούλου

Καλλίμαχος Σάββας Γρηγορόπουλος

Ηλίας Διακολαμπριανός

Βάσω Ζάγκαλη

Κώστας Καραμάρκος

Σταύρος Κατσιμαντάκος

Μαριέττα Κόκκα

Απόστολος Κουνέλης

Ελένη Μαλτέζου

Έφη Μαλτέζου

Θόδωρος Μάρκος

Κώστας Μάρκος

Μιχάλης Μιχαήλ

Στέργιος Μπακάλης

Δημήτρης Παϊκόπουλος

Ελένη Πολίτη

Δημήτρης Σκάζας

Ευθυμία Σφραντζή

Χρήστος Φίφης

Mένη Χριστοφάκη

Νίκη Πεζαρου

Λεωνίδας Αργυρόπουλος

Νώντας και Γιώργος Πεζάρος

Ημερομνία: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024, στις 2:30μμ.

Τόπος: Ημιώροφος κτηρίου ΕΟΚΜΒ, 168 Lonsdale St., Mελβούρνη.