Eurοvision 2024: Εκτός και από τη δεύτερη πρόβα ο τραγουδιστής της Ολλανδίας, απειλεί με αποχώρηση και η Ισπανία

Δεν έχει τέλος η αναστάτωση που έχει προκληθεί στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε της Σουηδίας.

Με τις φήμες να έχουν πάρει «φωτιά» τις τελευταίες ώρες στα social media για τη συμμετοχή του τραγουδιστή της Ολλανδίας, Joost Klein, στον αυριανό τελικό της Eurovision 2024, η EBU εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

«Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όσο η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια τη δεύτερη Dress Rehearsal του διαγωνισμού στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές των 37 χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμού.

 

Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνισή του από τον Β’ Ημιτελικό».

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Eurovision 2024. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

Σημειώνεται ότι η Ισπανία είναι μία από τις «Big Five», δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), δηλαδή στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024.

Πηγή:gazzetta.gr