Το θερινό πρόγραμμα Birthright Hellas

Ο Δρ Σπύρος Μεζίτης. Φωτογραφία αρχείου “Ε.Κ.”: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη

 

Χιούστον, Τέξας.-  Περίπου πριν ενάμιση χρόνο ο Δρ Σπύρος Μεζίτης, σε συνεργασία με τον Ιωάννη Ρεμεδιάκη, πρόεδρο του Hellenic Cultural Centre of the South West, είχαν την ιδέα να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που θα έδινε την ευκαιρία σε Ελληνες από όλον τον Κόσμο να γνωρίσουν την Ελλάδα. Το κατάφεραν με τη συνεργασία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα ονομάζεται Birthright Hellas Free Summer School, υπό την αιγίδα της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το ταξίδι φέτος θα γίνει στον Μυστρά στη Λακωνία από τις 25 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου 2024. Κόστος: Δωρεάν (χωρίς κόστος για δίδακτρα, διαμονή, γεύματα, τοπική μεταφορά ή εκδρομές).

Εξοδα ταξιδιού: Σημειώστε ότι οι συμμετέχοντες θα είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και κάλυψη του ταξιδιού από και προς το Μυστρά. Προϋποθέσεις συμμετεχόντων: Ηλικίες 18-28, ελληνικής καταγωγής (τουλάχιστον 1 Ελληνας πρόγονος) και εγγεγραμμένοι ή να έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 12 Μαΐου.

Ο Ιωάννης Ρεμεδιάκης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Φωτογραφία: Ηλίας Νεοφυτίδης

Πηγή: Από ekirikas.com