Παρουσία του πρωθυπουργού η Ακολουθία των Παθών στη Μητρόπολη Αθηνών -Μεγάλη έξοδος

Αθήνα.- Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέστηκε η Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Στη Μητρόπολη Αθηνών παρέστη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στη Μητρόπολη στις 20:30, όπου χαιρετήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο διά χειραψίας.

«Νόμιζα ότι θα είχατε ήδη φύγει για διακοπές» είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, στην είσοδο, ενώ συνομίλησε με παιδιά που βρίσκονταν έξω από τον Ιερό Ναό.

Η Κϊνηση

Ομαλοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου νωρίτερα τα οχήματα κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες από τον Ασπρόπυργο έως την Κινέττα.

Πάνω από 84 χιλιάδες οχήματα έφυγαν από την Αττική χθες. Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 6 το πρωί χθες Μεγάλη Πέμπτη έως τις 6 το απόγευμα πέρασαν 49.300 αυτοκίνητα από την Αθηνών-Κορίνθου και 35.009 από την Αθηνών-Λαμίας, δηλαδή συνολικά 84.309 οχήματα.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 45.547 οχήματα και 34.765 προς Λαμία.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή το πρωί αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα εκδρομέων από την Αττική προς την περιφέρεια.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ