Νέα Υόρκη: Απόφαση Δικαστηρίου δικαιώνει την ομογενή υποψήφια Μαρία Μάρκου

Νέα Υόρκη.- Χωρίς αντίπαλο είναι ενδεχόμενο να “τρέξει” η ομογενής, Μαρία Μάρκου, υποψήφια ηγέτιδα του Δημοκρατικού Κόμματος για την  Αστόρια (36η εκλογική περιφέρεια Τμήμα Α του Κουίνς)  καθώς η Ανώτατη Δικαστής, κ. Tracy Catapano – Fox, αποφάσισε να αποκλείσει από τις προκριματικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2024 την κ. Breeana C. Mulligan, αντίπαλο της κ. Μαρίας Μάρκου.

Πρόκειται για την αγωγή για άκυρα υπομνήματα εναντίον της ανθυποψηφίου της  Breeana C. Mulligan και της ίδιας της Επιτροπής Εκλογών του Δήμου της Νέας Υόρκης, που κατέθεσαν ενώπιον του εν λόγω Δικαστηρίου η Κάθυ Κοργιαλά και η ίδια η υποψήφια, κ. Μάρκου και η οποία δικαιώθηκε.

Η Breeana Mulligan, κατέθεσε μόλις 669 ενυπόγραφα υπομνήματα (petitions) εκ των οποίων τα 370 ήταν άκυρα (invalid) και μόνον τα 299 έγιναν δεκτά με συνέπεια να στερηθεί του δικαιώματος συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Τουναντίον η ομογενής υποψήφια κατέθεσε τριπλάσιο αριθμό (για την ακρίβεια 1760) ενυπόγραφων υπομνημάτων.

Σε επικοινωνία ομογενών δημοσιογραφων  με την Επιτροπή Εκλογών του Δήμου της Νέας Υόρκης προκειμένου να πληροφορηθούν εάν στις προκριματικές εκλογές της 25ης Ιουνίου η κ. Μάρκου θα είναι η μοναδική υποψήφια, είπαν ότι ανέμεναν τις αποφάσεις των δικαστηρίων και για τις άλλες περιφέρειες προκειμένου να καταχωρηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα όλοι οι υποψήφιοι των προκριματικών εκλογών.

Η κ. Μαρία Μάρκου λίγο μετά την δικαίωσή της ανέβασε ένα βίντεο με πολλαπλά μηνύματα στο TikTok μέσω του οποίου αφ ενός μεν εκφράζει την ακλόνητη εμπιστοσύνη της στην ανεξάρτητη και αμερόληπτη δικαιοσύνη, αφ ετέρου δε εκφράζει την ικανοποίησή της όχι μόνο διότι νίκησε την αντίπαλό της, αλλά κυρίως διότι κατάφερε να νικήσει και τον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό (Democratic Party Machine).

Η Νέα Υόρκη,  θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά προπύργια του Δημοκρατικού Κόμματος ανά την Αμερική και κατά κανόνα, όποιος κερδίσει τις προκριματικές εκλογές θεωρείται εκ των προτέρων νικητής των γενικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Πηγή:anamniseis.net