Το Μαξίμου ψάχνει τους αντικαταστάτες Μπρατάκου και Παπασταύρου: Επικρατέστεροι Μυλωνάκης και Παπαθανάσης

Αθήνα.- Με σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι τη χώρα την κυβερνά ο λαός δια των εκλεγμένων εκπροσώπων του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, η οποία απορρίφθηκε με 159 ψήφους… Αυτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενου από τους “Σπαρτιάτες”, Χάρη Κατσιβαρδά.

Λίγο πριν την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης που προκάλεσαν την πρόταση δυσπιστίας, και δη στο ΠΑΣΟΚ, για σύμπλευση με οικονομικά συμφέροντα με στόχο να αποσταθεροποιήσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση, και απέκρουσε κάθε φωνή περί συγκάλυψης στην τραγωδία των Τεμπών.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία, λίγο πριν ολοκληρωθεί, σημαδεύτηκε και με την παραίτηση δύο πολύ στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

“Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα” τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, κι ενώ είχε προηγηθεί η δήλωση από τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι οι δύο υπουργοί πήγαν στο σπίτι του εκδότη της εφημερίδας “Το Βήμα”, Βαγγέλη Μαρινάκη, το βράδυ της Κυριακής, δήλωση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Η αντικατάσταση των δύο υπουργών είναι θέμα χρόνου, χωρίς ακόμη να είναι σαφές αν θα συνοδευτεί με γενικότερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Επικρατέστεροι αντικαταστάστες θεωρούνται ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, έμπιστος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Γιώργος Μυλωνάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Για την ίδια θέση έχει ακουστεί και ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο γενικός διευθυντής της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, αν «τρέξει» το σενάριο Παπαθανάση μετά θα μιλάμε για ένα… ντόμινο εξελίξεων και αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.