ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ο Κασσελάκης στο “δόκανο” του Νόμου για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό

✔️ Το 2023 η Νέα Δημοκρατία ψήφισε ένα νέο νόμο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), τον Ν. 5026/2023 που αφορά τις επαγγελματικές δραστηριότητες βουλευτών, δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων΄.

✔️ Ο νόμος αυτός καταργούσε τον Ν. 3213/2003 περί της δήλωσης και του ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης που ίσχυε μέχρι τότε μέσα από αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της τροπολογίας του 2016. Όμως στο άρθρο 46 που αναφέρεται στις καταργούμενες διατάξεις, ο νόμος κάνει μια εξαίρεση και δεν καταργεί το άρθρο 8, που περιλαμβάνει ακριβώς την τροπολογία του 2016, παρότι τότε είχε αρνηθεί να την ψηφίσει.

✔️ Να σημειωθεί ότι στα γρανάζια υπ Νόμου αυτού «πιάστηκε» και η ίδια η Νέα Δημοκρατία που υποχρεώθηκε να αποπέμψει μέλος της κυβέρνησής της οι εμπορικές δραστηριότητες του οποίου ενέπιπταν στο άρθρο 8 του Ν 3213/2003 του ΣΥΡΙΖΑ όπως «πέρασε» στον N. 5026/2023 της ΝΔ.

✔️Αυτό σημαίνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης που όπως και ο ίδιος έχει παραδεχτεί έχει εταιρείες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης αυτής από την οποία ήρθαν τα χρήματα που έδωσε ως δάνειο για να μην καταρρεύσουν τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ως αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος που έχει εκπροσώπηση στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο όντως στο βαθμό που συμμετέχει στο κεφάλαιο ή / και τη διοίκησή τους φαίνεται εκ πρώτης όψεως να μη συμμορφώνεται τη σχετική πρόβλεψη που προβλέπει ένα απόλυτο ασυμβίβαστο για τη συμμετοχή στο κεφάλαιο ή / και τη διοίκηση εταιρείας στο εξωτερικό.

✔️ Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πώς εάν εμπίπτει στο Νόμο θα πουλήσει τις επιχειρήσεις που διατηρεί στο εξωτερικό.

 

*στοιχεία από in.gr