Παράσταση με τίτλο “Γυναίκες στο φως” της Ιουστίνης Φραγκούλη Αργυρή, στο Τορόντο
Τορόντο, Καναδάς.- Μια εξαιρετική παράσταση με τίτλο “ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ”, βασισμένη στα τρία μυθιστορήματα της “Τριλογίας της Λευκάδας”, της ομογενούς δημοσιογράφου/συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη Αργυρή, πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο το περασμένο Σαββατοκύριακο, με 800 θεατές στο Armenian Theatre.
Η τριλογία της Ιουστίνης Φραγκούλη έχει ένα σημαντικό στοιχείο. Αναπτύσσει διαχρονικά, μέσα από μία κριτική ματιά κι ενδεχομένως ενός συναισθηματικού νόστου, με απλότητα και σκληρότητα τις ανθρώπινες σχέσεις και τις πτυχές τους εκκινώντας από μία εποχή που οι ηθικές και «καθημερινές» πραγματικότητες ήταν παρούσες μέχρι και το σήμερα που υπάρχει μεγαλύτερη γνώση πολλών θεμάτων αλλά ατομοκεντρικότητα. Η καταγραφή και η ύπαρξη αυτών των ανθρώπινων σχέσεων καταγράφεται μέσα από δύσκολα θέματα όπως η οικογενειακή βία, η αυτοκτονία, η διπολική διαταραχή, τα υπαρξιακά ερωτήματα, ο έρωτας στη μέση ηλικία, η γυναικεία φιλία, η νόσος του Alzheimer, η αποσύνδεση από την προσωπική ιστορία και η συγχώρεση πέρασαν από το θεατρικό έργο, προκαλώντας δάκρυα και γέλια στο κοινό.
Η θαυμαστή σκηνοθεσία της Νάνσυ Αθανασοπούλου Μυλωνάς κατάφερε και σύνδεσε όλα αυτά τα μυθιστορηματικά στοιχεία με πολύ όμορφο τρόπο. Η επιλογή των ηθοποιών από παιδιά έως ενήλικες, οι συγκινητικοί διάλογοι και οι χαρακτήρες των έξι κοριτσιών που μεγάλωσαν στη Λευκάδα και αντιμετώπισαν διάφορες προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, άφησαν το κοινό συναισθηματικά συνδεδεμένο με την παράσταση.
Η προσαρμογή των τριών μυθιστορημάτων ήταν εξαιρετική, καθώς αναδείχθηκαν οι χαρακτήρες και οι διάφορες πτυχές της ζωής των πρωταγωνιστριών, καταλήγοντας στη συνάντησή τους στον τόπο καταγωγής τους, όπου η θεραπεία και η μεταμόρφωση συντελείται μέσα από την ιστορική τους φιλία.
Η μικρή Γιολάντα, με τη φυσική της θεατρικότητα, προκάλεσε γλυκά συναισθήματα στους θεατές. Οι μαθήτριες με τις σχολικές στολές και τις λευκές κάλτσες έφεραν τις αναμνήσεις της εφηβείας μιας παρελθοντικής εποχής, αλλά και διαμόρφωσαν την ιστορία της γυναικείας φιλίας.
Η Παναγιώτα Τσίτσου κυριολεκτικά κατέκτησε τη θεατρική σκηνή με τα τραγούδια και τον χαρακτήρα της, δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα με τρία τραγούδια και τη σκηνική της παρουσία. Η αφηγήτρια τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά, συνέδεσε όλες τις σκηνές, ενώνοντας έτσι τις ζωές των κοριτσιών από τα σχολικά τους χρόνια έως την ενηλικίωσή τους. Η Νάνσυ Αθανασοπούλου Μυλωνάς με την σκηνοθετική της δεξιοτεχνία και την πολύτιμη εμπειρία της κατάφερε με τα μουσικά διαλείμματα να απαλύνει το κοινό της από τα “βαριά” ανθρώπινα προβλήματα και να επανέλθει αισιόδοξα στη χαρά της ζωής και της καθημερινότητας με το τραγούδι και τον χορό.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! Καλή και επιτυχημένη πορεία και στις υπόλοιπες παραστάσεις, στο Μοντρεάλ και τη Λευκάδα!
ΡΗΡ:Ζητάμε συγγνώμη που εκ παραδρομής δεν είχαμε αναφέρει την πηγή αρχικά.
Σχόλια Facebook