Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Νοέμβριο στην Αυστραλία

Όταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υποδεχόταν στην Αθήνα τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας David Hurley. Φωτογραφία: Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

Μελβούρνη.- Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία τον προσεχή Νοέμβριο.

Η επίσκεψή της θα αποτελέσει ανταπόδοση της επίσκεψης που πραγματοποίησε πέρυσι στην Ελλάδα ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας, David Hurley.

H Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε δηλώσει τότε: «Οι Έλληνες της Αυστραλίας, με τη δυναμική τους παρουσία στο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της φίλης χώρας σας, ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας».

Δεν αποκλείεται εντός του έτους να επισκεφθεί την Αυστραλία και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη της κας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης k. Βαρθολομαίος, θα τιμήσει με την παρουσία του τους εορτασμούς για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής.

Θα αφιχθεί στην Αυστραλία την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024, και θα αναχωρήσει το Σάββατο, 19 του ιδίου μήνα.

Κατά το διάστημα της παραμονής του στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθούν δύο Λειτουργίες.

Μία στο Σίδνεϊ, την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, και συγκεκριμένα στο International Convention Centre (ICC) και μία στη Μελβούρνη, την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, και συγκεκριμένα στο Margaret Court Arena.

Κατά τη διάρκεια του 2024, αναμένεται να επισκεφθούν την Αυστραλία και άλλοι Έλληνες πολιτικοί αλλά και άλλοι επίσημοι για τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Αυστραλία ενδέχεται να μας επισκεφθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος.