Ενδιαφέροντα Γεγονότα που Συνέβησαν Κάποτε στο Παρελθόν
1521 Ξεκινά η Δίαιτα της Βόρμης, στη Γερμανία. Πρόκειται για μια επίσημη κυβερνητική και θρησκευτική περίοδο επικοινωνίας των συμβουλίων της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία και έμεινε στην ιστορία για τον τρόπο, που χειρίστηκε τη στάση του Μαρτίνου Λούθηρου και το ζήτημα της θρησκευτικής μεταρρύθμισης.
1823 Πεθαίνει ο Έντουαρντ Τζένερ, Άγγλος γιατρός, που ανακάλυψε το πρώτο εμβόλιο για την ευλογιά και άνοιξε το δρόμο για την επιστήμη της ανοσολογίας. (Γεν. 17/5/1746)
1826 Η Ναυμαχία του Αράξου. Ο Ανδρέας Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο και τον αναγκάζει να καταφύγει στην Πάτρα. Έτσι, κατορθώνει να μπει στο πολιορκούμενο Μεσολόγγι και να το εφοδιάσει με τρόφιμα και πολεμοφόδια.
1855 Γίνεται το πρώτο ταξίδι με ατμομηχανή από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το εγχείρημα αυτό σχεδίασε και πέτυχε η διηπειρωτική εταιρία σιδηροδρόμων Panama Railway.
1866 Ο Σκοτσέζος εξερευνητής Ντέιβιντ Λίβινγκστον ξεκινά για το τελευταίο του ταξίδι στην Αφρική με σκοπό ν ανακαλύψει από πού πραγματικά πηγάζει ο ποταμός Νείλος. Αφότου όμως, φτάνει στη λίμνη Τανγκανίκα χάνονται τα ίχνη του
1878 Εκδίδεται η πρώτη ημερήσια επιστημονική εφημερίδα, με τίτλο «The Yale News», στις ΗΠΑ.
1881 Πεθαίνει, (σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο – 9 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το γρηγοριανό) σε ηλικία 59 ετών, ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, από τους κορυφαίους λογοτέχνες όλων των εποχών.
1896 Δίδεται η πρώτη κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γουόλτερ Άρνολντ τιμωρείται με πρόστιμο ενός σελινίου, επειδή συνελήφθη να τρέχει με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 12 χλμ/ώρα. Το όριο ταχύτητας ήταν 3 χλμ/ώρα.
1897 Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα.
1908 Καθίσταται υποχρεωτικό το μάθημα της γυμναστικής για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάσταση Συγκλήτου και Υπουργείου Παιδείας για το θέμα.
1911 Αγοράζεται έναντι ποσού μεγαλυτέρου των 300.000 δολαρίων, το φημισμένο Διαμάντι της Ελπίδας, που φορούσε η Μαρία Αντουανέτα.
1912 Γεννιέται ο Τζάκσον Πόλοκ, Αμερικανός ζωγράφος.
1915 Ιδρύεται η Αμερικανική Ακτοφυλακή.
1919 Στη Διάσκεψη Ειρήνης στο Παρίσι, η Ιταλία αποδέχεται τις ελληνικές αξιώσεις στη Βόρειο Ήπειρο, υπό τον όρο να γίνει δημοψήφισμα σε ορισμένες περιφέρειες.
1935 Η Ισλανδία γίνεται η πρώτη χώρα, που νομιμοποιεί την έκτρωση για ιατρικούς και κοινωνικούς λόγους.
1943 Οι Ναζί ξεκινούν τη στρατολόγηση γυναικών στη Γερμανία.
1958 Ο Γεώργιος Βήχος αναλαμβάνει ως πρώτος Γενικός Γραμματέας Εξωσχολικού Αθλητισμού. Στα επόμενα 40 χρόνια (1958-1998) θα «παρελάσουν» 20 γ.γ και η ΓΓΕΑ θα μετονομαστεί σε ΓΓΑ.
1961 Γίνεται η ανακάλυψη του ανακτόρου της Βεργίνας.
1964 Οι εκλογείς σε όλη την Ελλάδα ανέρχονταν σε 5.662.965.
1976 Καθιερώνεται επισήμως στην εκπαίδευση η δημοτική γλώσσα, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Παιδείας Γεωργίου Ράλλη.
1985 Γεννιέται η Αθηνά Ωνάση, εγγονή και μοναδική κληρονόμος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.
1986 Το διαστημικό λεωφορείο Τσάλεντζερ εκρήγνηται λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, σκοτώνοντας και τους επτά αστροναύτες, που επέβαιναν σε αυτό.
1991 Στην Αθήνα, με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου καταδικάζεται η εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ και ζητείται η κατάπαυση των πολεμικών επιχειρήσεων κατά του άμαχου πληθυσμού.
2008 Εκοιμήθη σε ηλικία 69 ετών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.
Σχόλια Facebook