Το αφιέρωμα της «Wall Street Journal» στην Τζένιφερ Ανιστον

Νέα Υόρκη. Ενα εκτενές αφιέρωμα στην ομογενή ηθοποιό, παραγωγό και επιχειρηματία, Τζένιφερ Ανιστον (Jennifer Aniston) και τη μακρά πορεία της από τη μεγάλη επιτυχία της σειράς «Friends» (Τα φιλαράκια) μέχρι την καθιέρωσή της σε διαφορετικές βαθμίδες στο Χόλιγουντ, πραγματοποίησε η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Αφορμή για την αναφορά στη διαρκή εξέλιξη της καριέρας της Τζένιφερ Ανιστον, η οποία, με εφαλτήριο τον χαρακτήρα της «Ρέιτσελ» έφτασε σε σημείο να διευθύνει υψηλού κύρους παραγωγές, αποτέλεσε η σειρά «The Morning Show», στην οποία η Ανιστον, εκτός από πρωταγωνίστρια, είναι και παραγωγός, μέσω της εταιρείας της, «Echo Films».

«Ηρθε κάποια στιγμή, στον δικό μου κόσμο, την καριέρα μου, όπου συνειδητοποίησα πως το θέμα δεν είναι να είσαι επιθετική, μαχητική, ‘κακιά’ ή συναισθηματική για να διεκδικήσεις αυτό που αξίζεις και αυτό που θέλεις. Είναι μια σκληρή δυναμική για να την χτίσεις. Και φυσικά πρέπει να σε αγαπούν και να σε σέβονται. Είναι δύσκολο να το καταφέρεις», δηλώνει, μεταξύ άλλων, η Ανιστον.

H Τζένιφερ Ανιστον με τον πατέρα της, Τζον. Φωτογραφία: Instagram/jenniferaniston

Συμπρωταγωνίστρια, αλλά και συμπαραγωγός της, είναι η επίσης γνωστή ηθοποιός Ρις Ουίδερσπουν (Reese Witherspoon), με την δική της εταιρεία παραγωγής, «Hello Sunshine».

Αμφότερες, γνωρίζονται από την σειρά «Friends», όταν η Ουίδερσπουν είχε υποδυθεί, για δυο επεισόδια, τη νεότερη αδερφή της Ρέιτσελ, ακολουθώντας, πλέον, παράλληλους δρόμους.

«Το υλικό που με ενδιάφερε ή ενδιέφερε αυτήν, δεν υπήρχε στην πραγματικότητα. Κι εάν γινόταν, δεν ήμασταν οι ηθοποιοί που έπαιρναν τις ευκαιρίες. Οπότε, μας δόθηκε η πολύ καλή επιλογή να έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε το δικό μας υλικό», δήλωσε για τη συνεργασία της με την Ουίδερσπουν η Τζένιφερ Ανιστον, προσθέτοντας πως, το γεγονός πως αμφότερες είναι γυναίκες, επιτελεί τον δικό του ρόλο.

«Το γεγονός ότι είμαστε γυναίκες, προσδίδει και ένα επίπεδο αλληλοκατανόησης, συναισθηματικής σύνδεσης και αλληλοσεβασμού, το οποίο νομίζω δεν υπάρχει πάντα μεταξύ των ανδρών», προσθέτει η Ανιστον, με αφορμή το γεγονός πως η φετινή ομάδα του δημιουργικού του «Morning Show» αποτελείται ως επί το πλείστον από γυναίκες, με εξαίρεση τον παραγωγό Μάικλ Ελενμπεργκ (Michael Ellenberg).

Στην πραγματικότητα, η Τζένιφερ Ανιστον έχει εμπλακεί με τον τομέα των παραγωγών -και δη των κινηματογραφικών- πολύ νωρίτερα, όταν συμμετείχε σε σχετική εταιρεία με τον πρώην σύζυγό της, Μπραντ Πιτ. Μάλιστα, η ίδια εταιρεία αποκόμισε σημαντικά κεφάλαια, λόγω της ταινίας «Departed» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, που απέφερε κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων. Μετά το διαζύγιό τους, το 2005, η ίδια αποχώρησε και δεν συμμετείχε στην εκτόξευση που ακολούθησε, με αποκορύφωμα την πώληση της εταιρείας σε γαλλικό κολοσσό. Η ίδια η Ανιστον όμως τονίζει πως «έτσι έπρεπε να γίνει τότε».

Αναδημοσίευση από: ekirikas.com