Ομογενής δημιουργεί μία διαδικτυακή λίστα των ελληνικών οργανώσεων της Νέας Νότιας Ουαλίας
Ο Κώστας Ντάντος (Costa Dantos), δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας, δημοσίευσε τη λίστα σε έναν ιστότοπο
Ένας ομογενής ξεκίνησε μία τετραετή αποστολή με στόχο να ανακαλύψει και να καταγράψει όλους τους ελληνικούς Οργανισμούς της Νέας Νότιας Ουαλίας σε μια μοναδική βάση δεδομένων, η οποία θα είναι προσβάσιμη σε όλους.
Ο Κώστας Ντάντος (Costa Dantos) ένα δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας, δημιούργησε μια λίστα όλων των ελληνικών συλλόγων της Νέας Νότιας Ουαλίας, και την δημοσίευσε σε έναν ιστότοπο.
Ο 25χρονος ομογενής, ανέλαβε την πραγματοποίηση αυτού του project, πριν από τέσσερα χρόνια, περίπου δύο χρόνια δηλαδή μετά τη συμμετοχή του στα συμβούλια διάφορων ομάδων.
«Μέχρι πριν από περίπου 2 χρόνια, η λίστα μου περιλάμβανε μόνο περιφερειακούς (ΝΝΟ) ελληνικούς συλλόγους, που αφορούσαν κυρίως ανθρώπους οι οποίοι προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου ή Έλληνες από άλλες χώρες του εξωτερικού», δήλωσε ο Ντάντος στον «Νέο Κόσμο».
Η περιέργειά του και δίψα του για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, αποτέλεσαν ισχυρά κίνητρα για να ξεκινήσει τη λίστα.
Βασική του επιθυμία ήταν επίσης να καταγράψει τις ομάδες, αφού κατά την έρευνά του διαπίστωσε ότι για πολλές ομάδες που υπάρχουν ή υπήρξαν υπάρχουν ελάχιστες ή και καθόλου πληροφορίες στο διαδίκτυο.
«Κάτι που με ανησυχεί πραγματικά είναι η λυπηρή πραγματικότητα ότι ορισμένοι σύλλογοι ‘πεθαίνουν’ ή έχουν ήδη ‘πεθάνει’ λόγω έλλειψης μελών και έλλειψης ενδιαφέροντος από τις νεότερες γενιές των ομάδων», πρόσθεσε.
Ο ομογενής αναφέρει επιπλέον ότι του προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το «πόσο φτωχές ήταν οι γνώσεις σχεδόν όλων για τους διάφορους συλλόγους στο Σίδνεϊ και την Νέα Νότια Ουαλία, ακόμα και ατόμων που ηλικιωμένης γενιάς και γεννήθηκαν στην Ελλάδα οι οποίοι εμπλέκονται με πολλούς ελληνικούς οργανισμούς».
Κάτι που αρχικά ξεκίνησε ως μια μικρή λίστα στο Microsoft Word, αυξήθηκε σταδιακά καθώς ο 25χρονος ανακάλυπτε ολοένα και περισσότερες ομάδες μέσω των συνομιλιών του με άλλα μέλη της κοινότητας.
«Οι κύριοι τρόποι μέσω των οποίων έμαθα για τους διάφορους Οργανισμούς ήταν μέσα από συζητήσεις με ανθρώπους από την ευρύτερη κοινότητα, ανθρώπους στους ελληνικούς συλλόγους, μέσω κοινωνικών μέσων δικτύωσης καθώς και παλαιών άρθρων στις εφημερίδες», ανέφερε.
Επιπλέον συμπλήρωσε ότι ο ευρύς κύκλος γνωριμιών του, αποτέλεσε ένα «χρήσιμο εργαλείο» τόσο για να συλλέξει πληροφορίες «για όλο και περισσότερους Οργανισμούς», αλλά κυρίως -όταν χρειάστηκε- να καλέσει «όλους τους Οργανισμούς σε μεγάλες εκδηλώσεις» καθώς σε αυτό το σημείο πρόσθεσε «τα emails και τα στοιχεία επικοινωνίας τους».
Ελπίζει ότι η λίστα μπορεί να εδραιωθεί ως ένα κεντρικό αποθετήριο αρχειοθέτησης όλων των συλλόγων, και να λειτουργήσει ως εργαλείο αναζήτησης όλων των Οργανισμών, μέσω του οποίου θα αναδεικνύονται οι μεγάλες συνεισφορές των ελληνικών κοινοτήτων της ΝΝΟ, παρέχοντας ταυτόχρονα ευκολία προσβασιμότητας για την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.
Σημείωσε ότι η εμπειρία του ως γραμματέας ο οποίος έστελνε προσκλήσεις για εκδηλώσεις, τον ώθησε να απλοποιήσει τη διαδικασία προς όφελος των υπολοίπων, καθώς του παρείχε πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη λίστα με πληροφορίες επικοινωνίας.
«Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να το κάνω πιο εύκολο για όλους τους άλλους, αφού κανείς άλλος δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα, ενώ πρόσφατα προέκυψε ξανά το ζήτημα ότι παραλείπονται προσκλήσεις σε εκδηλώσεις για ορισμένους Οργανισμούς λόγω αμέλειας, ή ότι τα emails τους δεν λειτουργούν».
Ανέφερε επίσης τη χρησιμότητα της λίστας, λέγοντας ότι ευελπιστεί να διευκολύνει τη διαδικασία αποστολής προσκλήσεων προς όλους τους οργανισμούς για τις μεγάλες εκδηλώσεις «όπως είναι οι τελετές τοποθέτησης στεφάνων για μνήμη (25η Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Επέτειος της Κυπριακής Εισβολής) και μεγάλα φεστιβάλ όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ.
Επί του παρόντος, υπηρετεί ως πρόεδρος της Αδελφότητας Χαλκιδικής «Αριστοτέλης» Νέας Νότιας Ουαλίας, γραμματέας του Παμμακεδονικού Συλλόγου, γραμματέας της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας «Καραϊσκάκης» και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Μακεδονικής Αδελφότητας Newcastle «Παύλος Μελάς» (Pavlos Melas).
Σημείωσε ότι είναι αποφασισμένος να τηρεί τη λίστα όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένη, καθώς πρόσφατα πρόσθεσε μερικούς ακόμα Οργανισμούς ενώ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πραγματοποιούσε «συνεχείς προσαρμογές», αποζητώντας επίσης «προσθήκες και διορθώσεις από διάφορους παροικιακούς φορείς».
Η λίστα αυτή αποτελεί μια επέκταση των προσπαθειών του Ντάντου να καταγράψει την ελληνική κοινότητα, με την ιστοσελίδα του να περιλαμβάνει επίσης έργα χαρτογράφησης που σχετίζονται με την ελληνική κοινότητα, καθώς και με τους Έλληνες του εξωτερικού.
*Για περισσότερες πληροφορίες περί της ιστοσελίδας μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμo: coostad.wixsite.com/my-siteο: .
Πηγή: neoskosmos,com
Σχόλια Facebook