Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στη Μαγνησία – Πέντε συνολικά νεκροί – Καίγονται εργοστάσια και σπίτια

Την ώρα που η χώρα θρηνεί για την πτώση του Καναντέρ που στοίχισε τη ζωή στον 34χρονο Σμηναγό, Χρήστο Μουλά και τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό, Περικλή Στεφανίδη, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Συνελήφθη άτομο πολύ κοντά στον Αλμυρό Βόλου για εμπρησμό καθώς πάνω του βρέθηκαν εύφλεκτα υλικά. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αντώνη Δοβώνη, εικάζεται από τις Αρχές ότι ο συγκεκριμένος άντρας είναι αυτός που τοποθέτησε τη φωτιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα την ώρα που βρισκόταν στο τροχόσπιτό της στον Πλάτανο Αλμυρού.

Η γυναίκα, ηλικίας μεταξύ 55 και 60 ετών, βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα σε τροχόσπιτο.

Στην περιοχή είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση.

Στην περιοχή και συγκεκριμένα στο 293 χλμ ξέσπασε φωτιά, η οποία πέρασε και τη νησίδα της Εθνικής οδού.

Όπως είπε στον Σκάι 100,3 ο δήμαρχος Αλμυρού κ.Χατζηκυριάκος η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε τροχόσπιτο, στο Χοροστάσι, ενώ νωρίτερα είχε ζητηθεί να απομακρυνθούν. Όπως είπε, ο σύζυγος της γυναίκας, τους είπε ότι η γυναίκα του κάηκε στο τροχόσπιτο. Το ζευγάρι παρέμεινε στην παραλία -στα τρία μέτρα από τη θάλασσα- παρά τις εκκλήσεις για εκκένωση.

Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Άγιο Γεώργιο Φερών

Απανθρακωμένος βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν εδώ και περίπου δύο ώρες στον Άγιο Γεώργιο Φερών στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στο εργοστάσιο «Γεωργιάδη» στο Σέσκλο, περιοχή στην οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους σε ασφαλή περιοχή.

Οι πυροσβέστες έχουν κατορθώσει ήδη να μεταφέρουν κάποιους εργαζόμενους σε ασφαλή τοποθεσία.

Συνολικά ο έως τώρα τραγικός απολογισμός είναι πέντε νεκροί, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές ενώ θρηνούμε τους δύο πιλότους του Canadair.

 

Πηγή: skai.gr