Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ – Ο Χρήστος Στυλιανίδης εκπρόσωπος της Ομογένειας Live
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για την Ομογένεια με την οποία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει στενότερες σχέσεις,
Ο Χρήστος Στυλιανίδης (νυν υπουργός Πολιτικής Προστασίας) είναι τρίτος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και στη νέα Βουλή θα είναι ένας από τους τρεις βουλευτές που θα εκπροσωπούν την Ομογένεια.. Και στην 11 θέση (μη εκλόγιμη) η Μαρία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός – επίσης ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.
Μητσοτάκης: Η φιλοσοφία του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι:
- Ήθελα να επιβραβεύσω γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί για τη δουλειά τους και όχι πρόσωπα με υψηλή αναγνωσιμότητα
- Τα πρόσωπα ταυτίζονται με τομείς προτεραιότητας για τη δική μας πολιτική και προσθέτουν κάτι ουσιαστικό στο δημόσιο διάλογο.
- Δεν είναι ψηφοδέλτιο με celebrities – πρέπει να τους googlαρετε.
Δεν είναι ψηφοδέλτιο με celebrities, θα πρέπει να τους googlαρετε, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οκτώ γυναίκες και επτά άνδρες απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο αποτυπώνοντας και τη δέσμευση Μητσοτάκη για ισχυρή γυναικεία παρουσία –
ΗΕιρήνη Αγαπηδάκη τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη δεύτερη θέση είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης.
Στην τρίτη θέση είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
Στην τέταρτη θέση είναι η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Στην πέμπτη θέση είναι ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης.
Στην έκτη θέση είναι η οικονομολόγος, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου (Υπέροχες Γυναίκες).
Στην έβδομη θέση είναι η αθλήτρια Μαρία Πολύζου.
Στην όγδοη θέση είναι η δικηγόρος, Γεωργία Βαχαρίδη.
Στην ένατη θέση είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την θέση του πρύτανη λέγοντας ότι κρίνει πως υπάρχει ασυμβίβαστο, παρόλο που δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.
Στη δέκατη θέση είναι ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
Στην ενδέκατη θέση είναι η Μαρία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
Στη δωδέκατη θέση είναι η αγρότισσα από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη.
Στη 13η θέση είναι ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος και εκπρόσωπος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας.
Στη 14η θέση είναι η δικηγόρος, Πορφυλένια Κανελλοπούλου, εκπρόσωπος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.
Στην 15η, τελευταία τιμητική θέση, είναι το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος, Αντώνης Σγαρδέλης.
«Τιμώ έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται συστάσεις, υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ. Μας συνδέει βαθιά φιλία, υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αγαπά βαθιά την παράταξη» είπε ο πρωθυπουργός για τον Αντώνη Σγαρδέλη.
Δείτε LIVE
Βιογραφικό Χρήστου Στυλιανίδη
Στυλιανίδης Χρήστος, 65 ετών, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων
Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας από τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Στο πλαίσιο της θητείας του συνέβαλε καταλυτικά στο να αποκτήσει η Ελλάδα έναν σύγχρονο μηχανισμό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, καθώς και εθνική στρατηγική για την ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση. Την ίδια περίοδο, αναβαθμίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε ευρωπαϊκό, περιφερειακό και διμερές επίπεδο. Η Ελλάδα έγινε κόμβος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και του rescEU για τη ΝΑ Μεσόγειο.
Από το 2014 έως το 2019, ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων. Την ίδια περίοδο ήταν Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Από τις θέσεις αυτές ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας, ενώ για το έργο του στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας χαρακτηρίστηκε ως το ανθρωπιστικό «πρόσωπο της Ευρώπης» σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τον Μάιο του 2021 ορίστηκε Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για την προώθηση και προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και πεποιθήσεων, θέση που υπηρέτησε μέχρι την υπουργοποίησή του.
Ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε, επίσης, ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (2014) στην Κύπρο, ενώ σε δύο διαφορετικές περιόδους υπηρέτησε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας (2013-2014 και 1998-1999). Κατά την περίοδο 2006-2013 ήταν μέλος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων (εξελέγη το 2006 και το 2011 με τον ΔΗΣΥ) και είχε σημαντική κοινοβουλευτική παρουσία και δράση. Μεταξύ του 2006 έως 2011 διετέλεσε, επίσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και εξελέγη μέλος του Προεδρείου της το 2012.
Επίσης, είναι Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting Professor in Practice) στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας στη London School of Economics (LSE) της Μεγάλης Βρετανίας, Μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας-Κύπρου και Επισκέπτης Καθηγητής στο Ruhr Universität Bochum (RUB) Research School της Γερμανίας.
Ως αναγνώριση του έργου του ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει λάβει σημαντικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα.
Ο Χρήστος Στυλιανίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου στις 26 Ιουνίου 1958 και σπούδασε Χειρουργός Οδοντίατρος στον Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Σχόλια Facebook