Απροσδόκητα δημοφιλή τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών στη Μελβούρνη
Μελβούρνη.- Με τις θέσεις να εξαντλούνται σε αυξανόμενους ρυθμούς, το Ανεξάρτητο Σχολείο Φιλοσοφίας και η Πλατωνική Ακαδημία της Μελβούρνης, προσφέρουν νέα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, τα οποία ξεκινούν στις 14 Φεβρουαρίου
Οι Martin Black and Bernie Lewin «αναζωπύρωσαν» το ενδιαφέρον για την αρχαία ελληνική γλώσσα, διδάσκοντάς την μαζί με…Φιλοσοφία.
Οι εν λόγω λάτρεις της ελληνικής σοφίας η οποία απορρέει διάχυτη στα αρχαία ελληνικά κείμενα, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσαν ότι η προσέγγιση της συγκεκριμένης συνδυαστικής διδασκαλίας των μαθημάτων, φάνηκε να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ενδιαφερόμενους μαθητές.
«Ουδέποτε περιμέναμε πως η ‘νεκρή μας γλώσσα’, θα προσέλκυε περισσότερους πέρα από τη μικρή ομάδα των πιο αφοσιωμένων μας μαθητών», δήλωσε ο Bernie Lewin από την Πλατωνική Ακαδημία Μελβούρνης, στον «Νέο Κόσμο».
Το αρχικό τμήμα που δημιουργήθηκε είχε τόσο μεγάλη απήχηση με αποτέλεσμα να χρειαστεί η δημιουργία και δεύτερου τμήματος, του οποίου επίσης καλύφθηκαν με επιτυχία όλες οι θέσεις.
«Έκτοτε, οι μαθητές παρακολουθούν συνεχόμενα μαθήματα με τον Martin, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού», πρόσθεσε ο Bernie, αναφέροντας επίσης ότι κάθε φορά που διαφημίζεται ένα νέο μάθημα για αρχάριους, οι θέσεις εξαντλούνται.
Γιατί όμως η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι άραγε τόσο δημοφιλής;
Ο Martin αποδίδει τη μεγάλη αυτή δημοτικότητα στο γεγονός ότι «η ελληνική ποίηση είναι αξεπέραστη στην ομορφιά και στην ανθρώπινη συμπόνια», εξηγώντας ταυτόχρονα ότι οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι οι οποίοι έφεραν στο προσκήνιο τη «δυνατότητα ορθολογικής κατανόησης του κόσμου και της πολιτικής».
«Οι Έλληνες ήταν αυτοί οι οποίοι ανακάλυψαν ή εφηύραν τη φιλοσοφία, τις επιστήμες και τη δημοκρατία» , συμπληρώνει.
Ο Bernie υποστηρίζει ότι η επιτυχία των μαθημάτων για αρχάριους ενδέχεται να οφείλεται και στον τρόπο με τον οποίο ο Martin ενσωματώνει τη διδαχή της γλώσσας μέσα από τη φιλοσοφία, ο οποίος χρησιμοποιεί «θραύσματα» συγγραφέων οι οποίοι κατέστησαν δυνατή την επαφή με αυτό που σήμερα αποκαλούμε «φιλοσοφία» και «επιστήμη», πριν από τον Πλάτωνα.
«Μερικές φορές έχουμε στη διάθεσή μας μόνο μια πρόταση ή μία φράση με την οποία καλούμαστε να δουλέψουμε» , σημειώνει ο Bernie, τονίζοντας πως μαθαίνοντας μόνο λίγες λέξεις «οι μαθητές αποκτούν βαθιά γνώση γύρω από τη φιλοσοφία των γιγάντων της παράδοσής μας όπως είναι ο Ηράκλειτος και ο Παρμενίδης».
Αναρωτώμενοι μέχρι και σήμερα για την επιτυχία των μαθημάτων τους, ο Martin και ο Bernie, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι τους δίνεται η δυνατότητα να μοιραστούν τη σοφία των Αρχαίων Ελληνικών, πέρα από τα στεγανά της σύγχρονης ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, με ένα βάθος μελέτης, το οποίο είναι ανάλογο της επιθυμίας των μαθητών.
Το Ανεξάρτητο Σχολείο Φιλοσοφίας και η Πλατωνική Ακαδημία Μελβούρνης, προσφέρουν νέα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, τα οποία ξεκινούν στις 14 Φεβρουαρίου. Οι κρατήσεις για τα προαναφερθέντα μαθήματα μαζί με άλλα μαθήματα φιλοσοφίας, μπορούν να γίνουν διαδικτυακά μέσω των ιστοσελίδων και των δύο σχολών.
Πηγή:neoskosmos.com
Σχόλια Facebook