Η οικογένεια νεαρού Έλληνα της Μελβούρνης ζητά απαντήσεις για τον άδικο θάνατό του

Ο Γιώργος Διαμαντής στο χειρουργείο και σε ένα ποιο ευχάριστο στιγμιότυπο. Φώτο: Supplied

 

Μελβούρνη.- Ο Γιώργος Διαμαντής στις 18 Φεβρουαρίου 2019, κατέρρευσε στο πάρκινγκ του γυμναστηρίου Sting Gym, της Μελβούρνης.

Πριν από ένα χρόνο ο μαθητευόμενος οικοδόμος, ξεκίνησε να ασχολείται με την πυγμαχία με σκοπό να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση.

Στις 25 Οκτωβρίου 2018, προπονείτο στο γυμναστήριο Cranbourne West, όπου και υπέστη χτύπημα στη βουβωνική χώρα και στο κεφάλι.

Το ασθενοφόρο που κατέφθασε άμεσα τον μετέφερε στο Νοσοκομείο The Alfred, όπου ο νεαρός υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να απελευθερωθεί η πίεση που είχε συσσωρευθεί στον εγκέφαλό του.

Οι προσπάθειες των ιατρών για να σωθεί ο Γιώργος απέβησαν, δυστυχώς, ανεπιτυχείς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στις 21 Φεβρουαρίου 2021.

«Η διεύθυνση του γυμναστηρίου τον άφησε να οδηγήσει στο σπίτι, ενώ τον πρόσεχα όλο το βράδυ. Με το που ήρθε το πρωί τον πήγα στους γιατρούς», λέει στον «Νέο Κόσμο», ο πατέρας του Γιώργου, Βλάσης Διαμαντής.

Ο πατέρας εξηγεί ότι ο Γιώργος υπέφερε από πονοκεφάλους, πόνους στον αυχένα και στην πλάτη, αλλά και κρίσεις εμετού από το προηγούμενο βράδυ.

Κατά τη διάρκεια συμβουλευτικής τους, στο Ιατρικό Κέντρο Pearcedale, ο κ. Βλάσης αναφέρει ότι ο Γιώργος υποβλήθηκε σε επανεξέταση.

Ωστόσο, κανένας γιατρός δεν πρότεινε περαιτέρω εγκεφαλική εξέταση.

Όταν πατέρας και γιος επέστρεψαν στο ιατρείο πέντε μέρες αργότερα, ο Γιώργος συνέχιζε να αισθάνεται αδιαθεσία. Παρ’ όλα αυτά, τους είπαν να επιστρέψουν για επανεξέταση μετά από πέντε ημέρες.

Με τα συμπτώματα εμετού, πονοκεφάλου και τις ζαλάδες να επιμένουν, ο Γιώργος επισκέφθηκε μαζί με τον πατέρα του το Νοσοκομείο Frankston, δέκα ημέρες αργότερα.

Παρά την έκκληση του πατέρα στον θεράποντα γιατρό για περαιτέρω διερευνητικές εξετάσεις εγκεφάλου, ο γιατρός «είπε ότι δεν ήταν απαραίτητο», όπως καταθέτει ο κ. Βλάσης.

Επιπλέον, εξηγεί ότι μετά από «μακρά συζήτηση» με τους ειδικούς, διαπιστώθηκε ότι δεν δικαιολογείται η διενέργεια αξονικής τομογραφίας, κάτι που σημειώθηκε και στην έκθεση εξιτηρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βλάση, στις 16 Νοεμβρίου, η συνδρομή του Γιώργου στο γυμναστήριο ανεστάλη λόγω του τραυματισμού του, ενώ του επιτράπηκε επιστροφή στα μέσα του Ιανουαρίου 2019, κατόπιν ιατρικής έγκρισης.

Συν τοις άλλοις, ισχυρίζεται ο ίδιος, το προσωπικό του γυμναστηρίου ενεθάρρυνε τον Γιώργο να συνεχίσει τις προπονήσεις του κατά τη διάρκεια της αναστολής, οργανώνοντας μάλιστα προπονήσεις μαζί με έναν άλλο ερασιτέχνη πυγμάχο, σε ένα άλλο γυμναστήριο.

Η νεκροψία που διενεργήθηκε μετά το θάνατο του νεαρού άνδρα, έδειξε ότι είχε υποστεί σημαντικό αριθμό εγκεφαλικών αιμορραγιών, μία εκ των οποίων ήταν μάλιστα πρόσφατη και, σύμφωνα με τις φαινομενικές ενδείξεις, ήταν και αυτή που συνέβαλε στην κατάρρευσή του.

Η οικογένεια έχει κινήσει δικαστικές διαδικασίες καταφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο Βικτώριας, υποστηρίζοντας ότι ο Γιώργος δεν έλαβε την απαραίτητη φροντίδα.

«Ίσως αν είχε κάνει την αξονική τομογραφία που χρειαζόταν…να ήταν ακόμα ζωντανός σήμερα», λέει ο Βλάσης, κλείνοντας.

Φώτο: Supplied
Με τον πατέρα του Βλάση Διαμαντή. Φώτο: Supplied

Πηγή:neoskosmos.com