Μουντιάλ 2022: Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής- Ξεχωρίζουν Ιράν – ΗΠΑ και Ουαλία – Αγγλία
Στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2002, μπαίνουμε από σήμερα. Μια αγωνιστική καθοριστική, καθώς θα οριστικοποιήσει τις προκρίσεις αλλά και τους αποκλεισμούς, από την επόμενη φάση του θεσμού.
Αγώνες για τον 1ο και το 2ο όμιλο περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Τα παιχνίδια για τον κάθε όμιλο θα διεξάγονται την ίδια ώρα. Έτσι οι αγώνες του 1ου Ομίλου θα ξεκινήσουν στις 17:00 και του 2ου στις 21:00
Ισημερινός– Σενεγάλη
Ο Ισημερινός, παρέμεινε αήττητος στον όμιλο, μένοντας στο 1-1 με την Ολλανδία. Περισσότερο την παραχώρησε την ισοπαλία παρά την απέσπασε, στάθηκε πολύ καλύτερα, είχε τις περισσότερες καλές στιγμές, στο 1-1 είχε και δοκάρι.
Αιφνιδίασε ίσως και τον Φαν Χάαλ ο Αλφάρο με πεντάδα στην άμυνα, έβαλε τρίτο στόπερ τον Πορόσο, θυσιάζοντας έναν εξτρέμ και συγκεκριμένα τον Ιμπάρα. Στην ουσία η «Τρι» παρατάχθηκε με 5-4-1 με τον Βαλένσια στα αριστερά και τον Εστράδα μοναδικό προωθημένο.
Το γρήγορο 1-0 της Ολλανδίας (6’) δεν απογοήτευσε τους παίκτες του Αλφάρο, συνέχισαν να κάνουν αυτό που σχεδίασαν και σταδιακά άρχισαν να κερδίζουν μέτρα. Όσο πλησίαζε το παιχνίδι στην ανάπαυλα πίεζαν, στις καθυστερήσεις ήρθε η ισοφάριση αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Πορόσο που εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του αντιπάλου γκολκίπερ.
Ό,τι δεν έγινε στο πρώτο μέρος, το κατάφερε ο Ισημερινός στην αρχή της επανάληψης, με τον Ολλανδό γκολκίπερ να αποκρούει με λάθος τρόπο σουτ του Εστουπινιάν και τον Βαλένσια να επωφελείται και να κάνει το 1-1 (48’) φτάνοντας στα τρία προσωπικά τέρματα στη διοργάνωση. Από ‘κει και μετά, στο γήπεδο υπήρχε κυρίως ο Ισημερινός, έκανε πολλές τελικές προσπάθειες αλλά δεν φάνηκε να πιστεύουν στην ολική ανατροπή.
Η Σενεγάλη, δεν έλαμψε με την απόδοση της αλλά επικράτησε δίκαια 3-1 του Κατάρ. Ανώτερη στο πρώτο μέρος, είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, τη δυσκόλεψε η μαζική άμυνα πίσω από τη σέντρα των γηπεδούχων, το γκολ στο 41’ του φορ Ντιά μετά το τραγικό λάθος της άμυνας έδωσε το προβάδισμα, ενώ άρχισε ιδανικά και το δεύτερο μέρος με τέρμα σκοράροντας στο 48’ με κεφαλιά του στράικερ Ντιεντχιού. Από εκεί και πέρα κάθισε πάνω στο αποτέλεσμα, αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα και δέχτηκε δύο μεγάλες ευκαιρίες (63’, 67’) αλλά ο γκολκίπερ Μεντί αντέδρασε εξαιρετικά, λύγισε από την πίεση στο 78’. Οι αλλαγές του Σισέ την ξύπνησαν, οι εισελθόντες στον αγωνιστικό χώρο Εντιαγέ και Ντιένγκ συνεργαστήκαν εξαιρετικά, ο δεύτερος διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο 84’.
Ολλανδία- Κατάρ
Η Ολλανδία , την πάτησε στο ματς με τον Ισημερινό, έστω και αν στα χαρτιά οι «οράνιε» ήταν το φαβορί της αναμέτρησης. Στην πράξη τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά και αυτή που δικαιούταν παραπάνω, ήταν σίγουρα η ομάδα του Ισημερινού.
Τι και αν ο Χάκπο σκόραρε πάλι για τους «οράνιε» -το πιο γρήγορο γκολ της διοργάνωσης- τι και αν προηγήθηκαν μόλις στο 6’, για δεύτερο σερί παιχνίδι η απόδοσή ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Το γρήγορο γκολ δεν έφερε τα αποτελέσματα που πολλοί θα περίμεναν, σταδιακά έχανε τον όποιο ρυθμό προσπαθούσε να δώσει, μετά το 25΄ο Ισημερινός ανέβηκε και άλλο, πίεσε. Στο δεύτερο μέρος η Ολλανδία θα περίμενε κανείς ότι θα ξυπνήσει, αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Στο 49΄ήρθε η δικαίωση για τον Ισημερινό με το 1-1, ενώ ο Ισημερινός είχε τεράστια ευκαιρία χαμένη στο 60΄, όταν ο Πλάτα με σουτ κεραυνό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Ολλανδίας.
Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς τη μεγάλη φάση, με τους Ολλανδούς να μην μπορούν να δημιουργήσουν, να απειλήσουν και να ανταποκριθούν της βαριάς φανέλας τους.
Η Εθνική Κατάρ μπορεί να είναι η πρωταθλήτρια Ασίας και γηπεδούχος ομάδα, αλλά κατέληξε ο… φτωχός συγγενής των ασιατικών ομάδων στο Μουντιάλ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη δεύτερη αγωνιστική.
Με τη Σενεγάλη ήταν ξανά άφαντο επιθετικά σε όλο το α’ ημίχρονο και για αυτό δεν άξιζε τίποτα ούτε στο δεύτερο ματς. Βρέθηκε πίσω με το ερασιτεχνικό λάθος του πολύπειρου στόπερ Κούκι και μόνο μετά το 0-2 (48’) κατάφερε να ασκήσει πίεση και να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες. Φάνηκε ξανά ότι είναι ανεπαρκές για αυτό το επίπεδο όμως, όταν μόλις έξι λεπτά μετά το 1-2 δέχτηκε ακόμα ένα φτηνό γκολ.
Ιράν- ΗΠΑ
Τεράστια, όσο και δίκαιη νίκη των Ιρανών επί της Ουαλίας με 2-0. Στο 84′ οι Ουαλοί έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακά τους και τελικά στο 98′ αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με την ομάδα του Κεϊρόζ να λυτρώνεται με το τρομερό σουτ του Τσεσμί από μακρινή απόσταση. Στη συνέχεια οι Ιρανοί, που είχαν χάσει σπουδαίες ευκαιρίες νωρίτερα, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκαν ακόμη ένα τέρμα στην κόντρα επίθεση με εκπληκτικό τελείωμα του δεξιού μπακ Ρεζαϊάν.
Δεύτερη ισοπαλία στον όμιλο το 0-0 με την Αγγλία, αλλά και σαφώς ένα διαφορετικό αποτύπωμα σε σχέση με το πιο δυσάρεστο 1-1 κόντρα στην Ουαλία, όπου ουσιαστικά πέταξε δύο βαθμούς.
Μία εμφάνιση που ανέδειξε το ταλέντο και το μέλλον αυτής της ομάδας. Εξαιρετικό στήσιμο, αδιάκοπο τρέξιμο, κοντά οι γραμμές, ελάχιστο πεδίο στον αντίπαλο να βρει τους χώρους για να απειλήσει. Ουσιαστικά τα έκανε σχεδόν όλα σωστά, εκτός από το τελικό προϊόν, της έλειψε η πιο ποιοτική τελική πάσα και το να δημιουργήσει περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις, αν και είχε ένα δοκάρι με τον Πούλισιτς πριν βγει το ημίχρονο. Από την άλλη, λιγοστές οι φορές που κινδύνευσε πραγματικά και κυρίως σε μία ανοιχτή κεφαλιά του Κέιν
Ουαλία Αγγλία
Η Ουαλία θέλει αποκλειστικά νίκη και ταυτόχρονα ισοπαλία στο Ιράν – ΗΠΑ. Αν προκύψει νικητής στο άλλο ζευγάρι, τότε η Ουαλία χρειάζεται νίκη με +4 γκολ για να προσπεράσει την Αγγλία στην διαφορά τερμάτων (-2 η Ουαλία, +4 η Αγγλία). Η Αγγλία προκρίνεται ακόμα και με ήττα έως 3 γκολ, η νίκη της εξασφαλίζει και την πρωτιά στο γκρουπ.
Ο πήχης τοποθετήθηκε ψηλά με την εμφάνιση του β’ μέρους κόντρα στις ΗΠΑ (1-1), παρόλα αυτά με το Ιράν ήταν τραγική και δίκαια ηττήθηκε 0-2. Ολη κι όλη μια καλή φάση με τον Μουρ στο 12’, οι πρώτες προειδοποιητικές ήρθαν αρχές στο β’ με τους Ασιάτες να σημαδεύουν δις το δοκάρι, η πίεση εντείνονταν, το κέντρο της παρέμενε σταθερά ανύπαρκτο και από την αποβολή του κίπερ Χένεσι (84’) και μετά το μοιραίο έμοιαζε θέμα χρόνου. Λύγισε στο 98’, βγήκε μαζικά μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης, δέχτηκε και δεύτερο (0-2/90+11’) σε κόντρα επίθεση.
Μετά το παραπάνω από εμφατικό 6-2 της πρεμιέρας της Αγγλίας, κόντρα στο Ιράν, η δεύτερη εμφάνιση της Αγγλίας έφερε προβληματισμό και τη συνήθη κριτική όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τα «τρία λιοντάρια». Όχι άδικα, μια υποτονική εμφάνιση, φανερά παγιδευμένη από το hightempo των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν και δοκάρι με τον Πούλισιτς πριν βγει το ημίχρονο.
Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στο ματς μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα, με την Αγγλία να μην έχει ένταση στο παιχνίδι της, με κακή κυκλοφορία και χωρίς δημιουργία ή ατομικές ενέργειες από τα χαφ της. Ακόμη κι όταν ο ρυθμός των Αμερικάνων έφθινε προς το τέλος, δεν έχασαν τον έλεγχο, παρόλα αυτά η Αγγλία θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο στο φινάλε, όμως ο Κέιν κατάφερε να αστοχήσει σε κεφαλιά… πέναλτι.
- 17:00 Ισημερινός– Σενεγάλη (1ος όμιλος) , (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) – ΑΝΤ1+
- 17:00 Ολλανδία – Κατάρ (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) – ΑΝΤ1
- 21:00 Ιράν – ΗΠΑ (2ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) – ΑΝΤ1+
- 21:00 Ουαλία – Αγγλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) -ANT1
Πηγή:AΠE
Σχόλια Facebook