Χήρα Τράγκα: Καλείται ως ύποπτη για απόκρυψη 30 εκατ. ευρώ

 Η Μαρία Καρρά κατέθεσε προσφυγή στον Άρειο Πάγο δια του συνηγόρου της Θ. Μαντά.

 

Ως ύποπτη καλείται η Μαρία Καρρά στο πλαίσιο της προκαταρτικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος της για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν εσχες.

Η χήρα του Γιώργου Τράγκα έχει κληθεί προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις αφού φέρεται να απέκρυψε εισοδήματα ύψους 30.000.000 ευρώ από το 2012 μέχρι το 2022. Ειδικότερα, φέρεται από το 2012-2016 υπέβαλλε ανακριβές πόθεν έσχες και από το 2017 εώς το 2022 δεν υπέβαλλε καθόλου πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν περιουσιακά της στοιχεία (ακίνητα και καταθέσεις) ύψους περίπου 30 εκ. ευρώ την περίοδο 2012-2022, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, είτε δεν είχαν δηλωθεί είτε δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά της.

Όπως έχει αναφερθεί μετά την προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε από τη διαβίβαση του φακέλου από την ανεξάρτητη αρχή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η κ. Καρρά θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις αφενός γιατί δεν υπέβαλλε κάποια από αυτά τα έτη δηλώσεις και αφετέρου για το πως απέκτησε ακίνητα και καταθέσεις που βρέθηκαν στην κατοχή της μετά τον έλεγχο, τα οποία δεν μπορούσαν να έχουν αποκτηθεί με τα εισοδήματα που δήλωνε.

Το πολυσέλιδο πόρισμα, πλην των άλλων στοιχείων που περιλαμβάνει, συνοδεύεται και από videos και φωτογραφίες των ακινήτων που εντοπίστηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μαρία Καρρά: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο

Στον Άρειο Πάγο φέρνει η πλευρά της χήρας του Γ. Τράγκα το θέμα της δέσμευσης της περιουσίας της από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, που διατηρήθηκε σε ισχύ με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απέρριψε σχετικό αίτημά της.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, η Μαρία Καρρά, δια του συνηγόρου της Θόδωρου Μαντά, είχε προαναγγείλει πως ασκήσει ένδικα μέσα κατά του βουλεύματος τόσο για το “περιεχόμενο όσο και για τον χρόνο έκδοσης” αφού μεταξύ της εισαγγελικής πρότασης και του βουλεύματος μεσολάβησε μια εργάσιμη μέρα: “Αποστερήθηκε το δικαίωμα να αμφισβητήσει και να αντικρούσει την εισαγγελική πρόταση”, είχε πει τότε ο κ. Μαντάς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν, «η προσφεύγουσα, χήρα του εκδότη Γιώργου Τράγκα, βρίσκεται σε καθεστώς ανεπανόρθωτης βλάβης καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και έχει αποστερηθεί κάθε πηγή εισοδήματος. Ζητεί δε «να μου επιτραπεί η εκμετάλλευση των ακινήτων ιδιοκτησίας μου, σε τρόπο ώστε να διασφαλίζεται καταρχήν η επιβίωση μου και εν συνεχεία η συντήρησή τους, ελλειπόντων σε κάθε περίπτωση έτερων πόρων εισοδήματος, στερούμαι πλήρως εισοδημάτων, μη δυνάμενη να αντεπεξέλθω ακόμη και στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας (ενοίκιο κατοικίας μου, λογαριασμοί κλπ), πολλω δε μάλλον στις οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου (ΕΝΦΙΑ, ΔΟΥ κλπ) ή της συντήρησης της ακινήτου περιουσίας ιδιοκτησίας μου. Ως εκ τούτου, η κατάσταση στην οποία έχω ήδη περιέλθει, από οικονομικής απόψεως, μη διαθέτουσα οικονομικούς πόρους και αποκλειόμενη πλήρως από κάθε οικονομικό στοιχείο, με βεβαιότητα ήδη προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στο πρόσωπό μου, «απαγορεύοντας» ουσιαστικά ακόμη και αυτή καθ’ εαυτή την επιβίωσή μου».

Ανεπανόρθωτη βλάβη

«Το δε μέγεθος της βλάβης την οποία ήδη υφίσταμαι και ο χαρακτηρισμός της ως ανεπανόρθωτης, αποδεικνύεται και μόνο εκ του λόγου της πλήρους οικονομικής μου δεσμεύσεως-περιορισμού-απαγορεύσεως, χωρίς μάλιστα να πιθανολογείται καν η ύπαρξη έτερων εισοδημάτων μου, τα οποία σε κάθε περίπτωση, δεν υφίστανται, όπερ ισχυρίζομαι ήδη από της καταθέσεως της προσφυγής μου. Δια της μεταχειρίσεώς μου δε αυτής διακυβεύεται η επιβίωσή μου και μετά βεβαιότητας προσβάλλεται κατάφωρα η προσωπικότητα και η αξιοπρέπειά μου, καταπατούμενων αδιαμφισβήτητα των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων στον βιοπορισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια από κοινού με τις διατάξεις των άρθρων της ΕΣΔΑ και τις διατάξεις του Χάρτη των Θεμελιωδών ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες προβλέπουν και αφορούν στην προστασία του ατόμου και δη στην προάσπιση της αξιοπρέπειάς του και την διασφάλιση της διαβίωσής-βιοπορισμού του» σημειωνόταν.

Τα δικαστικά μέτωπα

Πρόκειται για τη δεύτερη δικαστική περιπέτεια της χήρας του Γιώργου Τράγκα. Το πρώτο είχε ανοίξει πριν μερικούς μήνες όταν και πάλι η Αρχή διαβίβασε το πορίσμά της στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρίστο Μπαρδάκη με το οποίο «πάγωσε» την τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου που εντοπίστηκε μετά τον θάνατό του.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί που διενεργούν την συγκεκριμένη προκαταρκτική έρευνα από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού, διερευνούν αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, διερευνάται κατά πόσο το «μαύρο» χρήμα που φέρεται να απέκτησε ο γνωστός δημοσιογράφος, χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για την απόκτηση της τεράστιας περιουσίας που άφησε πίσω του.

Πέραν της συζύγου του, Μαρίας Καρρά στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν μπει και δύο ακόμη άτομα ένας άνδρας και μία γυναίκα που φαίνονται ως εκπρόσωποι εταιρειών, συνδεόμενες με τον εκλιπόντα.

 

Πηγή: dikastiko.gr/Huffpost.gr