“Μηνύσεις” και “κλειδιά” τα (επιφανειακά;) σημεία τριβής στην Ομοσπονδία

«Στον αέρα» βρίσκονται πλέον οι επόμενες κινήσεις για την επίτευξη συναίνεσης στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μετά την θυελλώδη διαδικασία της περασμένης Δευτέρας, κατά την οποία η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή παρέδωσε, σε ψηφιακή μορφή, τα ευρήματα του ατελούς οικονομικού ελέγχου στα δυο αντιμαχόμενα διοικητικά κέντρα της Ομοσπονδίας.

Η ρευστότητα της κατάστασης πιστοποιείται και από την προβολή δύο (επιφανειακών;) αιτημάτων που με την μορφή τελεσίγαρφου απέστειλε την Τετάρτη η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, στην πλευρά Γεωργόπουλου. Συγκεκριμένα η Επιτροπή ζητά το «πάγωμα» των μηνύσεων, τουλάχιστον για 60 ημέρες, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες προς την συναίνεση και την σύγκληση κοινής Γενικής Συνέλευσης,  όπως έγραψε η ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ”.

Η πλευρά του Δημήτριου Καλαμαρά επαναλαμβάνει πως θεωρεί την αναστολή των νομικών διαδικασιών ως θεμελιώδη προϋπόθεση για την τήρηση του οδικού χάρτη, αναμένοντας την σχετική απάντηση, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η συμφωνία της 17ης Οκτωβρίου δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί. Βάσει της ίδιας πηγής, έχει ζητηθεί οι διαδικασίες να σταματήσουν τουλάχιστον μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και να πραγματοποιηθεί η κοινή Γενική Συνέλευση, πιθανότατα κατά τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. «Εμείς έχουμε ζητήσει πάγωμα των μηνύσεων για 60 ημέρες. Αν υπάρχει η αναστολή, τότε συζητάμε για όλα τα επόμενα βήματα. Θα υπάρξει ανακωχή και θα δοθεί χώρος για συζήτηση πάνω σε όλα τα θέματα», προσθέτει η πηγή από την πλευρά του Δημητρίου Καλαμαρά.

Πάντως, εκτός από τις μηνύσεις -οι οποίες έχουν κατατεθεί εκατέρωθεν- ένα άλλο σημείο τριβής αποτελεί και το θέμα της πρόσβασης στο Σταθάκειο. Ηδη, η πλευρά Γεωργόπουλου επανέλαβε το αίτημά της προκειμένου να παραχωρηθεί κλειδί για το κτίριο, το οποίο διαχειρίζεται, από τον Σεπτέμβριο του 2021, αποκλειστικά και μόνο η πλευρά Καλαμαρά, με τον απερχόμενο διοικητικό πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου.

«Κλειδιά στο τραπέζι ή δεν προχωράμε», είναι η φράση που αναφέρθηκε από μέλος του Δ.Σ. της 19ης Σεπτεμβρίου.  Όλα δείχνουν όμως πως το αίτημα αυτό δύσκολα θα ικανοποιηθεί άμεσα, τουλάχιστον για την ώρα. Από την άλλη πλευρά, από την Διοικούσα Επιτροπή τονίζεται πως θα ήταν εφικτό να παραχωρηθούν κλειδιά στα μέλη της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής, κάτι το οποίο είχε συζητηθεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά εν τέλει δεν προχώρησε.