Εκεί όπου οι πολιτικοί νοιάζονται για την Ελληνική Γλώσσα!..
Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Daniel Andrews ανάμεσα στον ομογενή υπουργό Τουρισμού Στιβ Δημόπουλο και τον βουλευτή Νικ Στάϊκο. Φώτο: Σταυρούλα Λαμπροπούλου
«Αν η παροικία θέλει να έρθει ενωμένη σε μένα με μια πρόταση που πιστεύουν ότι θα είναι αποτελεσματική στο να φέρει περισσότερους μαθητές ελληνικής καταγωγής στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, σε πλαίσιο βολικό και οικονομικό για τις οικογένειες, είμαι εντελώς ανοιχτός σε κάτι τέτοιο” δηλώνει ο πολιτειακός πρωθυπουργός.
Μελβούρνη.- Σε αποκλειστική συνέντευξη του στην ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος” ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, δήλωσε πως η πόρτα του «είναι ανοιχτή» για προτάσεις από την παροικία που θα εξασφαλίσουν την επέκταση της διδασκαλίας της ελληνικής στα κρατικά σχολεία.
«Σε τελική ανάλυση, κάτι τέτοιο πρέπει να το κινητοποιήσουν οι γονείς», είπε στον «Νέο Κόσμο», προσθέτοντας πως «αν η παροικία θέλει να έρθει ενωμένη σε μένα με μια πρόταση που πιστεύουν ότι θα είναι αποτελεσματική στο να φέρει περισσότερους μαθητές ελληνικής καταγωγής στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, σε πλαίσιο βολικό και οικονομικό για τις οικογένειες, είμαι εντελώς ανοιχτός σε κάτι τέτοιο».
Ο πολιτειακός πρωθυπουργός μίλησε επίσης ανοιχτά για σειρά ζητημάτων, όπως τα «βράδια ατελείωτης δουλειάς» που αντιμετώπισε τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας Covid και των lockdowns, λαμβάνοντας «τις αποφάσεις που ήταν σωστές όχι που θα με έκαναν δημοφιλή».
Δηλώνοντας ότι καταλαβαίνει από πρώτο χέρι τί σήμαινε ο αντίκτυπος των lockdowns για μικρές επιχειρήσεις, ο Andrews αναφέρεται και σε συζητήσεις που είχε κάνει με τον πατέρα του για κήρυξη χρεοκοπίας όταν η οικογενειακή τους επιχείρηση καταστράφηκε λόγω πυρκαγιάς σε διπλανό μαγαζί.
Σημείωσε χαρακτηριστικά πως γνωρίζει «πώς είναι να βλέπεις όλα για τα οποία δούλεψες να εξαφανίζονται σε μια στιγμή» και αναφέρθηκε στα πακέτα στήριξης Covid που δόθηκαν για μικρές επιχειρήσεις.
Ως ηγέτης, είπε «μπορείς να πάρεις μια απόφαση που θα σε κάνει δημοφιλή για μια βδομάδα, ίσως δύο. Όμως μετά όταν άρχισε να ξετυλίγεται όλο αυτό θα καταλήγαμε χωρίς κρεβάτια νοσοκομείου, όχι μόνο για Covid, αλλά για τα πάντα, από καρδιακές ανακοπές, μέχρι πρόωρα νεογέννητα και ασθενείς καρκίνου».
neoskosmos.com
Σχόλια Facebook