Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς 2022
Ο κ.κ. Πατούλης και Πυρπυρής (κέντρο) με συναδέλφους τους στην Αθήνα. Φώτο: Supplied
Έλληνες γιατροί και επιστήμονες από την Αυστραλία, την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου θα συναντηθούν στη Μελβούρνη στις 17-19 Νοεμβρίου για να γιορτάσουν όλα όσα έχουν επιτευχθεί από Έλληνες ιατρούς και επιστήμονες της Διασποράς στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελλήνων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς 2022, που διοργανώνεται από η Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών.
Το πρόγραμμα είναι γεμάτο με ενημερωμένες παρουσιάσεις σχετικές με τις πρόσφατες έρευνες και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στους τομείς της Καρδιολογίας, της Γηριατρικής, της Θερμικής Ιατρικής, της κοινοτικής ηγεσίας, της θεραπείας του Καρκίνου του Μαστού, της Ορθοπεδικής, της Ενδοκρινολογίας, της Νευροχειρουργικής, της Υγιεινής Διατροφής, της Παιδιατρικής Ογκολογίας, της Ουρολογίας, της Ψυχικής Υγείας, της ανάπτυξης εμβολίων, των εννοιών του Ιατρικού Τουρισμού, της Γυναικολογίας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της Νεφρολογίας, της Δερματολογίας, της Πνευμονολογίας καθώς και των αρτηριακών και φλεβικών παθήσεων.
«Ένας από τους στόχους αυτού του συνεδρίου είναι να προσπαθήσουμε να διαδόσουμε τις ιδέες και πνεύμα του Ιπποκράτητη, το υποθετικό-παραγωγικό μοντέλο συλλογισμού στην ιατρική, αλλά ταυτόχρονα και τη δεοντολογία που συνδέεται με τον Ιπποκράτη και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ασκούμε το επάγγελμά μας», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο Δρ Μαρίνης Πυρπυρής, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας και προεδρεύον του συνεδρίου.
Πρόσθεσε ότι στις εργασίες του συνεδρίου, θα βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Δρ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, μαζί με Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα, αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου.
Το συνέδριο, το οποίο θα φιλοξενηθεί από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη στρατηγικών ώστε να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες κοινών δράσεων και στενής συνεργασίας όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς.
«Εργαζόμαστε πάνω σε προγράμματα ανταλλαγής μεταξύ φοιτητών ιατρικής, αλλά και φοιτητών οποιουδήποτε επαγγέλματος στον υγειονομικό τομέα, προγράμματα ανταλλαγής για μεταπτυχιακές σπουδές ιατρικού προσωπικού, ανταλλαγή ερευνητικών εργασιών και ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων και των πανεπιστημίων εδώ στη Μελβούρνη», δήλωσε ο Δρ Πυρπυρής.
Μια σημαντική πτυχή αυτού του παγκόσμιου συνεδρίου θα είναι η ενεργή συμμετοχή των φορέων παροχής κοινοτικών υπηρεσιών της παροικίας μας. Η Kris Pavlidis, πρόεδρος της PRONIA, η Jill Taylor, πρόεδρος της Fronditha Care, και η Mary Gakopoulos, διευθύνουσα σύμβουλος της Agape Care, θα συζητήσουν το ρόλο αυτών των οργανισμών στην κοινωνία μας, τις ανάγκες τους, φέρνοντας στο τραπέζι συγκεκριμένους πόρους και τρόπους για την καθιέρωση της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα.
Εκτός από όλες τις διαλέξεις που θα παρουσιαστούν από κορυφαίους ιατρούς και ειδικούς στο Ελληνικό Κέντρο, θα υπάρχει μια σειρά από ομιλίες που θα είναι ηχογραφημένες λόγω της διαφοράς ώρας με την Ελλάδα, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες οποιαδήποτε ώρα σε όποιους ενδιαφέρονται, πρόσθεσε ο Δρ Πυρπυρής.
Οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Ελληνικής Ιατρικής Διασποράς 2022 θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό γκάλα στο Grand Hyatt, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την PROINIA και την Fronditha Care.
Στο συνέδριο θα παρευρεθούν εκρπόσωποι της Πολιτείας, όπως ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκης, η ομοσπονδιακή βουλευτής Maria Vamvakinou, ο πολιτειακός υπουργός Τουρισμού Steve Dimopoulos, ο πρώην υπουργός Υγείας της Βικτώριας, Martin Foley, και η δήμαρχος της Μελβούρνης, Sally Capp, μεταξύ άλλων.
«Ενδιαφέρονται για όλη αυτή τη διεθνή συνεργασία που θα προκύψει από το συνέδριο. Με τη Μελβούρνη να γίνεται το κέντρο συζητήσεων για την ανάπτυξη ενός είδους «κόμβου γνώσης» που θα συμβάλει στη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών είναι κάτι που τους ενδιαφέρει» δήλωσε ο Μαρίνης Πυρπυρής.
Επιστημονικοί συντονιστές του Συνεδρίου είναι ο Δρ Panagiotis A. Manolas, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Νέας Υόρκης, και ο Δρ George Koufogiannis από τη Μελβούρνη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: aoa.org.au/events/cem-events/detail/bf9f0b84-b1e3-4584-91ea-2279d27fd3fe
Σχόλια Facebook