Ευθεία απειλή από Μεντβέντεφ: «Θα υπερασπιστούμε ακόμη και με πυρηνικά τα προσαρτημένα εδάφη μας»
«Η Ρωσία βρίσκεται σε διαδικασία αποσύνδεσης από τον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν.
Νέες απειλές για πυρηνικά όπλα από το Κρεμλίνο μέσω του Μεντβέντεφ, αυτή τη φορά.
Με μήνυμα του μέσω Telegram o Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ανέφερε πως τα πυρηνικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστεί, για την προστασία των κατακτημένων ουκρανικών εδαφών.
Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έφτασε στο σημείο να απειλεί με επιθέσεις και σε Ευρώπη-ΗΠΑ με υπερηχητικά όπλα. «Το Hypersonic είναι εγγυημένο ότι μπορεί να φτάσει στόχους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα», δήλωσε.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα και οι δημοκρατίες του Ντονμπάς και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία. Η προστασία όλων των εδαφών που έχουν ενταχθεί θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες επιστράτευσεις, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια προστασία.
Επομένως, διάφοροι συνταξιούχοι ηλίθιοι με ρίγες στρατηγών δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν μιλώντας για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία. Το Hypersonic είναι εγγυημένο ότι μπορεί να φτάσει στόχους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα.
Αλλά το δυτικό κατεστημένο, γενικά, όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής».
Μακρόν: Εκβιάζει ο Πούτιν με τα πυρηνικά
«Η Ρωσία βρίσκεται σε διαδικασία αποσύνδεσης από τον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα κλιμακώνει τις εντάσεις, προβαίνει σε εκβιασμούς και επισείει ακόμα και τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Κατά τον Γάλλο πρόεδρο η εξέλιξη αυτή οφείλεται πρωτίστως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει πλέον η Ρωσία τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο. Στο στρατιωτικό διότι ο ουκρανικός στρατός ανακτά εδάφη, στο οικονομικό διότι υφίσταται βαριές οικονομικές κυρώσεις και στο διπλωματικό διότι πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ινδία, τάσσονται πλέον υπέρ της παύσης των εχθροπραξιών.
Σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, λίγο πριν αναχωρήσει από τη σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, ο Εμάνουελ Μακρόν υπογράμμισε ότι «καθήκον μας είναι να παραμείνουμε στην ίδια γραμμή», δηλαδή να παρέχουμε βοήθεια στην Ουκρανία και να πιέζουμε τη Ρωσία ώστε να βρεθεί μία ειρηνική επίλυση του ουκρανικού ζητήματος η οποία θα βασίζεται στον σεβασμό της ακεραιότητας της Ουκρανίας. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Πούτιν περί χρήσης «όλων των μέσων» από τη Ρωσία αν απειληθεί, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως δεν εισέρχεται σε συζητήσεις για ενδεχόμενη κλιμάκωση του πολέμου σε πυρηνικό επίπεδο τονίζοντας ότι στόχος του είναι η «λογική» που οδηγεί σε επίτευξη ειρήνης.
Newpost.gr
Σχόλια Facebook