Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα «αλληλοκαρφώματα» με τον Μάνο Δασκαλάκη και η έρευνα για τα άλλα 2 παιδιά
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης.
Χθες, ο πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, έκανε την πρώτη του δήλωση στην οποία φανερά έπαιρνε απόσταση από την Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία αποκαλεί πλέον κατηγορούμενη.
Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι.»
Ο δικηγόρος του, δήλωσε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης είναι σοκαρισμένος και αδύναμος να διαχειριστεί τον χαμό των παιδιών και όσα έρχονται στο φως.
Οι δηλώσεις αυτές, έρχονται μετά τα όσα ισχυρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε τηλεοπτική εκπομπή, βάζοντας στο κάδρο τον σύζυγό της, αλλά και τον πατέρα του και παππού των παιδιών, περιγράφοντας συνομιλία που είχε μαζί του.
Όπως είπε η Πισπιρίγκου στον δημοσιογράφο, ο Μάνος θα υπερασπιστεί την κατηγορία σε βάρος της για να τον πάρουν για δουλειά και να έχει χρήματα να της δίνει. Μάλιστα, φέρεται να της είπε ότι με τον σάλο που προκάλεσε η υπόθεση τον έδιωξαν από τη δουλειά και δε μπορεί ούτε να βγει από το σπίτι.
«Μου λέει μα δε μπορώ να βγω από το σπίτι. Του λέω είσαι με τα καλά σου παιδιάκι μου, έχεις καταλάβει που είμαι; Μου λέει κι εγώ τι να κάνω; Να βάλουν κι εμένα και τον πατέρα μου μέσα;», είπε η Πισπιρίγκου σε δημοσιογράφο για την επικοινωνία της με τον σύζυγό της.
Σύμφωνα με πηγές, η 33χρονη φέρεται με ψυχραιμία και δεν έχει απαντήσει κάτι σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ φέρεται να ρωτάει τους αστυνομικούς «τι είναι η κεταμίνη».
Η συμπεριφορά της πάντως είχε προκαλέσει από την αρχή εντύπωση στους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση καθώς παρατηρούσαν τον τρόπο που έδινε συνεντεύξεις, το ύφος της και φυσικά τις απαντήσεις της. Την ίδια εντύπωση προκάλεσε και στους εισαγγελείς, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ψυχρή, πανέξυπνη και πολύ σκληρή, ενώ εκτίμησαν ότι δύσκολα θα ομολογήσει.
Έρευνες στο σπίτι της 33χρονης στην Πάτρα
Έρευνα στο σπίτι της οικογένειας Πισπιρίγκου, στην Πάτρα, διεξήγαγαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αχαΐας, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξιχνίαση της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.
Το σπίτι ερεύνησαν στελέχη της Ασφάλειας Πάτρας και του Ανθρωποκτονιών, παρουσία εισαγγελέα. Παρούσα στην έρευνα ήταν η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα.
Οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους μια smart τηλεόραση και κουτιά με άγνωστο περιεχόμενο.
Η έρευνα ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6.30 μμ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στην ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία της στον ανακριτή την Δευτέρα.
Οι έρευνες για Μαλένα και Ίριδα
Στο κάδρο της έρευνας έχουν μπει και οι περιπτώσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών θα επιχειρήσουν τώρα να ρίξουν φως και στον θάνατο των δύο αυτών κοριτσιών προκειμένου να διαπιστώσουν τελικά τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν από τη ζωή.
Να σημειωθεί ότι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αστυνομικοί εκτιμούν πως και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας έχουν δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο από τη μητέρα τους, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αποδείξεις για αυτό.
Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», τόνισε ότι έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά.
«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα» είπε ο κ. Λέων, σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.
Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.
Πρόεδρος Ιατρών Πάτρας: Είχαν υποψιαστεί την Πισπιρίγκου οι γιατροί στο Ρίο
Για τα σημάδια που εντόπισαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου, στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία κατηγορείται η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.
Όπως είπε, «υπήρχε μια διαδρομή της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία. Είχα εσωτερική πληροφόρηση. Τα νοσοκομεία της Πάτρας υποδέχθηκαν μόνο την Τζωρτζίνα. Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, συνεπώς δεν είχαν γνώση του ιστορικού.»
Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο με φερόμενους σπασμούς, όμως από τις εξετάσεις δεν βρέθηκε τίποτα, εξήγησε η κα Μαστοράκου και τόνισε ότι οι γιατροί γνωρίζοντας την κατάσταση την πρόσεξαν ιδιαίτερα.
«Έβλεπαν μια μάνα που είχε χάσει δυο παιδιά και δεν υπήρχε αντίστοιχη συμπεριφορά. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Ουσιαστικά δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος με αυτές τις απώλειες.»
Αυτό που ήταν εντυπωσιακό και εκεί υπήρξε μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικό για τους γιατρούς ήταν το εξής. Οι γιατροί περνούσαν και την έβλεπαν τακτικά. «Μισή ώρα πριν είχε εξετάσει το παιδί ο γιατρός και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα η μητέρα χτύπησε πολύ ήπια την πόρτα και είπε ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχάνημα. Όταν πήγαν να δουν το παιδί είχε ήδη φύγει. Του έκαναν ανάνηψη, κατάφεραν να το επαναφέρουν, όμως έμεινε τετραπληγικό.»
«Υπήρχε μεγάλη διασπορά. Νοσηλεύτηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία και δεν υπήρχε η πλήρης εικόνα. Στο Ρίο υποψιάστηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Υπήρχε κατηγορηματική άρνηση του ζευγαριού για βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού», είπε και προσέθεσε ότι επέμειναν οι γιατροί να μπει βηματοδότης για να τη θωρακίσουν.
Μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο της σπιτονοικοκυράς
Μυστήριο επικρατεί και για τον αιφνίδιο θάνατο της σπιτονοικοκυράς που έμενε στον πάνω όροφο του σπιτιού στο οποίο πέθανε η Ίριδα. Η 69χρονη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί, επομένως η ανακάλυψη των αιτίων που οδήγησαν στο θάνατό της γίνεται εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολη.
Νέος δικηγόρος υπεράσπισης ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, μετά την παραίτηση του Νίκου Ιωάννου, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, που ήταν δικηγόρος της Πισπιρίγκου μέχρι την απαγγελία της βαριάς κατηγορίας.
Πηγή: skai.gr
Σχόλια Facebook