«Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;» -Ο διάλογος της Πισπιρίγκου με τους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ
Αρνήθηκε πεισματικά τις κατηγορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου στην συζήτηση που ειχε με τους αστυνομικούς στην ΓΑΔΑ η οποία αμφισβητεί ακομα και τα αποτελεσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
«Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ;» φέρεται να ρώτησε η Πισπιρίγκου όταν οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ αφού της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην διάρκεια των συνομιλιών των αστυνομικών με την Ρούλα Πισπιρίγκου η ίδια ήταν ψύχραιμη και η έδινε κανονικά απαντήσεις, ήταν επικοινωνιακή, ενώ ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι. Παράλληλα, δεν είχε συναισθηματικές εκρήξεις, ενώ όπως επισημαίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ήρθαν σε επαφή μαζί της η συζήτηση επικεντρώθηκε όχι στο παιδί της, αλλά στην δική της κατάσταση. Επιπλέον ζήτησε να μιλήσει με τον σύζυγό της και τους συγγενείς αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί το κίνητρο της σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς και δεν έχει βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο προμηθεύτηκε την ουσία κεταμίνης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κομβικές στην εξέλιξη της υπόθεσης μεταξύ άλλων ήταν οι καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών ειδικά μιας νοσηλεύτριας που απευθύνθηκε η μητέρα λίγο πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με την έμπειρη νοσηλεύτρια, η Ρούλα Πισπιρίγκου φάνηκε νωχελική την συγκεκριμένη στιγμη, υποτονική, οτι δεν είχε τον πανικό που θα είχε μια μητέρα σε αντίστοιχη περίπτωση.
Η κατηγορούμενη βρίσκεται στην ΓΑΔΑ και έχει αυξημένη επιτήρηση σε περίπτωση που έχει ψυχολογικη μετάπτωση.
«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.
Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».
Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».
Στους αστυνομικούς η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε την εμπλοκή της (στην συνομιλία που είχαν, όχι κατάθεση) και φέρεται να αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εξετάσεων.
Η δόση της κεταμίνης που βρέθηκε είναι 6.5 μικρογραμμάρια ανα ml. Κομβικές είναι οι καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών ειδικά μιας νοσηλεύτριας που απευθύνθηκε η μητέρα όταν είχε το περιστατικό η μικρή, της φάνηκε η μητέρα νωχελική, οτι δεν είχε τον πανικό που θα είχε μια μητέρα σε αντίστοιχη περίπτωση
Χθες ήταν ψύχραιμη όπως παρουσιαζόταν στις συνεντεύξεις σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ
Στη ΓΑΔΑ έχει αυξημένη επιτήρηση σε περίπτωση που έχει ψυχολογικη μετάπτωση.
Πηγή: skai.gr
Σχόλια Facebook