Η …Μάχη της Κρήτης (*) και οι Κρήτες ήρωες εξακολουθούν να τροφοδοτούν τεχνητές εντάσεις και να ανεβάζουν τον υδράργυρο της αντιπαράθεσης κατακόρυφα στον ομογενειακό χώρο. Αφορμή αδέσποτες “φήμες” και μία απαντητική ανάρτηση στο FB του Μανώλη Βελιβασάκη σε ισχυρισμούς “ψευδοπαράγοντα”περί δήθεν άρνησής του να λάβει ο ίδιος και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, του οποίου προήδρευε τότε (2014), θέση κατά καθηγητή – υβριστή της Μάχης της Κρήτης και των Κρητών πατριωτών. Ειδικότερα, γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Βεληβασάκης:
<<Ενας φίλος μου ανέφερε πρόσφατα , ότι κάποιος τέως «ψευτοπαράγοντας» συνεχίζει τον αχαΐρευτο χαβά του ψευδόμενος, ότι τάχατες ο υποφαινόμενος, όταν ήμουν πρόεδρος του ΠΣΚ, αρνήθηκα να υπογράψω και να στείλω επιστολή διαμαρτυρίας κατά του Γερμανού Καθηγητή Ρίχτερ, για τις απαίσιες θέσεις που είχε εκφράσει σε ένα από βιβλία του για τους Κρήτες ήρωες της Μάχης της Κρήτης! Επικροτεί δε τον εαυτόν του σαν υπερπατριώτη που με τις ενέργειες του έσωσε τότε την υπόληψη του ΠΣΚ και Κρήτης ολόκληρης!
Αυτό βέβαια που παρέλειψε να πει/γράψει ο κύριος αυτός, είναι ότι ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΠΣΚ (Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών) είχαμε ομόφωνα αποφασίσει τότε, να παραμερίσουμε μια- απαράδεκτη και υβριστική επιστολή την οποία είχε ο ίδιος συντάξει και την οποία ζητούσε επίμονα να μας επιβάλει με το έτσι το θέλει, και να στείλουμε την δίκη μας επιστολή στους αρμόδιους παράγοντες, την οποία επιστολή και επισυνάπτω παρακάτω!
Αλλά όπως λέει ο λαός μας, «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»…………..!>>
Η επιστολή
(*) Μάχη της Κρήτης (Γερμανικά Luftlandeschlacht um Kreta) ονομάζεται η επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και συγκεκριμένα από το πρωί της 20ής Μαΐου 1941, όταν ξεκίνησε η αεραπόβαση των Γερμανών με συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» (Επιχείρηση Ερμής) εναντίον του νησιού, ως την 1η Ιουνίου. Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ ώστε να μην επιχειρήσουν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά τη διάρκεια του πόλεμου[1].Σήμερα, η μάχη της Κρήτης θεωρείται η πρώτη μεγάλη αεραποβατική επιχείρηση και παραμένει μοναδική στο ότι ο κύριος αντικειμενικός σκοπός κατελήφθη εξ ολοκλήρου από αέρος[2]. Η μάχη θεωρείται επίσης πολύ σημαντική για τους Κρητικούς, λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που πρόβαλλαν εναντίον των αριθμητικά ανώτερων Γερμανών και του μεγάλου τιμήματος που είχε η επίθεση, και η επακόλουθη κατοχή, στον πληθυσμό του νησιού. el.wikipedia.org)
Σχόλια Facebook