Μητσοτάκης: Συνεχάρη τον Έλληνα CEO της Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.
“Είχα την χαρά να μιλήσω με τον ‘Αλμπερτ Μπουρλά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, για να τον συγχαρώ για τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου και για την ολοκλήρωση της σύμβασης με την ΕΕ για την παράδοση του εμβολίου το συντομότερο δυνατό”, έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.
O Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, είναι Θεσσαλονικιός εβραϊκής καταγωγής και η έδρα του είναι στη Νέα Υόρκη.
Προσχώρησε στην εταιρεία το 1993 και κατείχε αρκετούς εκτελεστικούς ρόλους στα τμήματα της Pfizer, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, της ογκολογίας και της επιχείρησης υγειονομικής περίθαλψης καταναλωτών και της Pfizer Innovat. είναι ο άνθρωπος που με στρατηγικές κινήσεις οδήγησε την εταιρεία σε ηγετική θέση στο χώρο των φαρμάκων, καθιερώνοντας την παράλληλα, σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς όπως των καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων, σπάνιων ασθενειών, κ.α.
Ο Αλβέρτος Μπουρλά, το ελληνικό μυαλό πίσω από την Pfizer, προθυμοποιείται να καθίσει στην καρέκλα του εθελοντή για να διώξει τα σύννεφα ανησυχίας για το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο.
«Υπάρχουν όμως ηθικά ζητήματα. Εάν έχουμε περιορισμένο αριθμό δόσεων, δεν είμαι σίγουρος εάν θα το συνιστούσαν σε άτομα της ηλικίας μου ή εάν η εργασιακή ικανότητα θα είναι ένας από τους παράγοντες που θα συμβάλουν στο ποιος θα λάβει το εμβόλιο. Επομένως, θέλω να το σεβαστώ αυτό» πρόσθεσε ο Έλληνας CEO της Pfizer.
Η εταιρία του 58χρονου Θεσσαλονικιού σκοπεύει να ζητήσει άδεια σε διάφορες χώρες για επείγουσα χρήση του εμβολίου για τις ηλικίες από 16 έως 85 ετών. Για
Οι ασθενείς χρειάζονται δύο δόσεις και αν το εμβόλιο εγκριθεί μέχρι το τέλος του χρόνου η Pfizer θα παράγει αρκετές δόσεις εμβολίου για να καλύψει 25 εκατ. ανθρώπους.
Ένα ενδεχόμενο εμβόλιο δε σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να χαλαρώσουν εν μέσω πανδημίας , τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που είχαν διαχειριστεί το πρώτο κύμα του κορωνοϊού με επιτυχία.
Η Κομισιόν χαιρετίζει τα «ενθαρρυντικά νέα» με το deal για τις 300 εκατ. δόσεις να περιμένει αύριο τις υπογραφές στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, για τη συντήρηση του νέου εμβολίου απαιτούνται θερμοκρασίες Αλάσκας. Θα πρέπει να διατηρηθεί σε ειδικές αποθήκες που θα κρατούν την θερμοκρασία του σταθερή στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου.
Σχόλια Facebook