4ος Έλληνας νεκρός από κοροναϊό στην Μελβούρνη
ΕΝΑΣ Έλληνας της Μελβούρνης πέθανε ολομόναχος από τον κορονοϊό σε νοσοκομείο της πόλης μας.
Πρόκειται για τον τέταρτο, μέχρι στιγμής, ομογενή (σύμφωνα με τα στοιχεία που φτάνουν στον «Νέο Κόσμο») που πέφτει θύμα του φονικού ιού.
Αυτή τη φορά, η οικογένειά του θέλησε να κάνει γνωστό το όνομά του και τα αίτια του θανάτου του για έναν και μόνο λόγο: Για να αφυπνιστούν όσοι ακόμα δεν πιστεύουν στη σοβαρότητα της πανδημίας, μιας νόσου ιδιαίτερα μεταδοτικής αλλά και θανατηφόρας.
Μάλιστα, στην περίπτωση του ομογενή Χαράλαμπου Μπακιρτζίδη ο θάνατος ήταν ιδιαίτερα οδυνηρός.
Πέθανε μέσα σε φριχτούς πόνους, στην εντατική, ολομόναχος στο νοσοκομείο του Footscray.
Τα παιδιά του και τα εγγόνια του δεν μπορούσαν να τον επισκεφθούν και επικοινωνούσαν μαζί του μόνο με βιντεοκλήσεις.
Η οικογένειά του τον αγαπούσε πολύ, όπως και εκείνος άλλωστε τους δικούς του. Αφήνει πίσω την σύζυγο του (η οποία, επίσης, μολύνθηκε από τον ιό αλλά σε πιο ελαφριά μορφή) τα τέσσερα παιδιά και τα πέντε εγγόνια τους.
Ο Χαράλαμπος Μπακιρτζίδης ήταν ένας πολύ δυνατός άνθρωπος και μέχρι τα 80 του χρόνια μπορούσε να λυγίσει μεταλλικές μπάρες με τα χέρια του.
Ο πατέρας του αλλά και άλλοι πρόγονοι του ήταν αιωνόβιοι. Πέρασαν τα εκατό χρόνια. Το ίδιο νόμιζε θα κάνει και ο ίδιος. Το ίδιο ήλπιζαν και τα παιδιά του.
Ξαφνικά όμως το νήμα της ζωής του το έκοψε ο κορονοϊός, κάτι που ποτέ δεν πίστευε ότι θα συμβεί στον ίδιο.
Ο γνωστός ομογενής διψούσε για ζωή. Του άρεσε η ελευθερία της Αυστραλίας και ο τρόπος ζωής εδώ. Λάτρευε να ζει καλά με τους δικούς του και να χορεύει!
Ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός στον Ελληνισμό της Μελβούρνης αφού προσέφερε απλόχερα τη βοήθειά του σε όποιον είχε κάποιο πρόβλημα, ακόμη και αν τον ειδοποιούσαν την τελευταία στιγμή.
Εργάστηκε ως ξυλουργός και σε ανακαινίσεις, έχοντας αναδομήσει και επισκευάσει σπίτια για ομογενείς και άλλους ανά τη Μελβούρνη.
Μάλιστα το 1974 εργάστηκε για την ανακαίνιση του Ντάργουϊν, που είχε καταστραφεί από τον κυκλώνα, και ζούσε μέσα στο «Πατρίς», στο πλοίο που λίγα χρόνια νωρίτερα τον έφερε στην Αυστραλία.
Ήταν ιδιαίτερα ικανός τεχνίτης και είχε, μάλιστα, κατασκευάσει και έναν φούρνο για ψήσιμο πίτσας καθώς και εντοιχισμένα τραπέζια κατά παραγγελία για εστιατόριο στο Brunswick Street στο Fitzroy.
Υπήρξε πάντα πολύ δημιουργικός και θετικός άνθρωπος.
Επειδή ήταν δυνατός σωματικά, πίστευε ότι ήταν ασφαλής από την ασθένεια COVID-19. Δε λάμβανε τα μέτρα του ως προς τις κοινωνικές αποστάσεις, δεν φορούσε μάσκα και γάντια.
Όταν ασθένησε από τον κορονοϊό, το ασθενοφόρο δεν τον μετέφερε, καθώς είπαν ότι είχε καλή υγεία και μπορεί να πρόκειται για γρίπη. Συνέχισε να βγαίνει έξω και να πηγαίνει για ψώνια, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.
Η υγεία του επιδεινώθηκε, αλλά περίμενε πέντε ημέρες μέχρι να καλέσει για δεύτερη φορά ασθενοφόρο. Ωστόσο, μέχρι τότε είχε ήδη πνευμονία σε προχωρημένο στάδιο.
Τον μετέφεραν σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU) και του τοποθέτησαν ειδική συσκευή υποστήριξης της αναπνοής (ventilation tube).
Πηγή:neowkosmos.com
Σχόλια Facebook