Ξεσηκώθηκαν οι Ομογενείς στην Νέα Υόρκη για τις τουρκικές προκλήσεις

Ρεπορταζ: ekirikas.com

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πλακάτ, ομογενείς κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Αθηνών, στην Αστόρια στην συγκέντρωση συμπαράστασης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τον Έβρο, μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. (Ρanhellenic Post: από την βάναυση τουρκική προκλητικότητα, ευθύνη για  η οποία βαρύνει προσωπικά τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ- Ερντογάν. Ο οποίος έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες, σε ένα μπαράζ μεταφοράς αναληθών ειδήσεων σε ανοικτές συγκεντρώσεις, παραπλανητικών ισχυρισμών και ξεκάθαρα προτρεπτικών προς το ετερώνυμο πλήθος των μεταναστών,  που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, να εισβάλουν στα ελληνικά εδάφη, παραβιάζοντας την κόκκινη γραμμή που έχει υψωθεί στον Έβρο, σε μία προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να προστατέψει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ελλάδος και να αποφύγει μαζική εισβολή πλήθους που κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του).
«Η Ελλάδα υποφέρει, το Αιγαίο αιμορραγεί» γράφει ένα από τα πολλά πανό που έφτιαξαν οι ομογενείς οι οποίοι κατέκλυσαν την πλατεία νωρίς το μεσημέρι. Από το Κουίνς, μέχρι το Λονγκ Άϊλαντ, την Πενσυλβάνια και την Ουάσιγκτον οι Έλληνες της διασποράς ένωσαν τη φωνή τους δηλώνοντας πως είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Το συλλαλητήριο συμπαράστασης διήρκησε τρεις ώρες και εκτός από την ομογένεια είχε σύμμαχο και τον καλό καιρό.
«Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε την Ελλάδα όπως και όσο μπορούμε» θα πει η Ελένη Καλούδη που παρευρέθηκε στο συλλαλητήριο συμπαράστασης μαζί με την μητέρα της Ουρανία.

Φωτογραφία «Ε.Κ»/Ματίνα Δεμελή

Ο Νίκος Αλεγκάκης, με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης, κρατάει ένα πλακάτ που γράφει “Η Ευρώπη πρέπει να αποσυμφορήσει τα σύνορα της Ελλάδας”. «Ήρθαμε να παλέψουμε για τα δίκαια της Ελλάδας τα οποία κάποιοι παραβιάζουν. Ενώ η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την αγνοούν και την πιέζουν συνέχεια επειδή είναι μικρή χώρα. Ήρθαμε εδώ για να διεκδικήσουμε οτιδήποτε χρειάζεται η πατρίδα μας η οποία έχει ιστορία πολλών χιλιάδων χρόνων και δικαιούται να την αναγνωρίζει όλος ο πλανήτης γι’ αυτό το πράγμα».

Φωτογραφία «Ε.Κ»/Ματίνα Δεμελή

Δίπλα του, ο κ. Σπύρος Τσαντίλης Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού θα πει: «Ήρθαμε να δούμε τα χάλια που περνάει η Ελλάδα μας. Είμαι 64 χρόνια στην Αμερική και βρίσκομαι πάντα σε τέτοιες εκδηλώσεις. Έπρεπε να έχει έρθει κι άλλος κόσμος εδώ σήμερα. Τουλάχιστον 3000 ακόμη».

Φωτογραφία «Ε.Κ»/Ματίνα Δεμελή

Ο Νίκος Καλαμαράς, έφυγε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Σπάρτη στα 11 του χρόνια. «Είμαι εδώ 65 χρόνια. Δεν παύει όμως το ελληνικό αίμα να κυλάει στις φλέβες μου γιατί είμαι το εγγόνι του Λυκούργου και του Λεωνίδα. Βέβαια, αν και είμαστε κάπου 200.000 Έλληνες στην Αστόρια, ούτε 2000 δεν είμαστε εδώ σήμερα. Είναι καιρός να κάνουμε κάτι γιατί τα λόγια είναι παχιά. Να πολεμήσουμε όλοι αν χρειαστεί και όλος ο ελληνισμός που είναι απλωμένος σε όλο τον πλανήτη να δει ποιοι είμαστε. Το τραγούδι λέει “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”. Δυστυχώς η Ελλάδα πεθαίνει και αν δεν συμμορφωθούμε θα τη χάσουμε. Και πιο πολύ πονάμε εμείς εδώ οι ξενιτεμένοι παρά οι ντόπιοι κάτω, Τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου ζουν εδώ, είναι τρίτη γενιά και μιλούν ελληνικά. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε Έλληνες».

Φωτογραφία «Ε.Κ»/Ματίνα Δεμελή

Η Ηρώ Κωστάκη, μια νέα κοπέλα κρατάει τη σημαία και λέει: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Οι νεότεροι ασχολούνται με τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα; «Όχι όσο θα έπρεπε, θα ήθελα περισσότερο με όσα γίνονται. Και θα ήθελα να είναι εδώ περισσότεροι Έλληνες σήμερα για να στηρίξουν την Ελλάδα». Η μητέρα της, Χριστίνα Παναγοπούλου-Κωστάκη, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων συμπληρώνει: «Θα έπρεπε να είμαστε πολλοί περισσότεροι. Βέβαια πάντοτε στηρίζουμε και θα στηρίζουμε και θα υποστηρίζουμε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Φωτογραφία «Ε.Κ»/Ματίνα Δεμελή

Η Έφη Σκούφαλου με καταγωγή από το Βροντάδο της Χίου δηλώνει εξαγριωμένη και απογοητευμένη με τα όσα συμβαίνουν στο νησί της. «Είμαι εδώ σήμερα γιατί έχω εξαγριωθεί με αυτά που συνέβησαν στη Χίο, πρώτα από όλα με τα ΜΑΤ γιατί ο Βροντάδος βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από εκεί που ήταν να χτίσουν τις κλειστές δομές και πιστεύω ότι θα υπάρχει κίνδυνος για την πόλη. Πάνω από όλα είμαι Ελληνίδα και θέλω να συμπαρασταθώ» ενώ η Μαρίνα Ροδοπούλου θα προσθέσει: «Παρακολουθούμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πατρίδα, δίνουμε στήριξη σε όλους, στα νησιά, στον Έβρο. Όντως υπάρχει κίνδυνος και αναμένουμε την εξέλιξη των γεγονότων».