Μανιαδάκης: Οι εισαγγελείς με πίεζαν να μιλήσω για 5 πολιτικά πρόσωπα
Για πιέσεις των Εισαγγελέων Διαφθοράς για την ενοχοποίηση πέντε πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα και Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται να μίλησε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, ο οποίος καταθέτει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο..
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος υποστήριξε ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς του πρότεινε συνεργασία αρκεί να έδινε πληροφορίες για χρηματισμούς πολιτικών.
Ήθελαν να τους πω για βαλίτσες
«Ήθελαν να μάθουν αν είδα υπουργούς να χρηματίζονται. Αν είδα βαλίτσες. Τους απάντησα ότι δεν έχω δει τίποτα. Μου απάντησαν “σκέψου το 20 ημέρες γιατί μπορεί να είσαι μέρος μιας παράνομης συναλλαγής και να μην το έχει πάρει χαμπάρι”. Ωστόσο δεν με ξανακάλεσαν», φέρεται να ανέφερε ο ίδιος κατά την εισήγησή του.
Με πίεζαν για Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Λοβέρδο
Ο κ. Μανιαδάκης αφού περιέγραψε πώς, πότε και για ποιο λόγο εντάχθηκε στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων, φέρεται να μίλησε για έντονες πιέσεις των εισαγγελέων Διαφθοράς για πέντε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
«Με ρωτούσαν για πέντε πρόσωπα. Κατά κύριο λόγο για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Υπήρξαν έντονες πιέσεις. Για τον κ. Σαμαρά και Στουρνάρα. Επίσης για τους κυρίους Λοβέρδο και Βενιζέλο. Μου υποδείκνυαν δημοσιεύματα του Documento και υπουργικές αποφάσεις και μου ζητούσαν να συνηγορήσω πως αυτές οι αποφάσεις ήταν επιζήμιες για το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε κατά πληροφορίες.
Ο ίδιος, δε, φέρεται να πρόσθεσε πως: «Μου έλεγαν πως τα έχουν “δέσει” και ήθελαν να τα επιβεβαιώσω. Μου έλεγαν οι εισαγγελείς να μη φοβάμαι, καθώς οι κύριοι Σαμαράς και Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα επανεκλεγούν».
Μάλιστα ο κ. Μανιαδάκης, φέρεται να υποστήριξε ότι οι πιέσεις εντάχθηκαν όταν ο ίδιος άρχισε να αναιρεί με επιχειρήματα τους ισχυρισμούς των άλλων προστατευόμενων μαρτύρων όπως της λεγόμενης Κελέση για τη σχέση του με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
«Επειδή τους υποδείκνυα και τους αποδείκνυα τις αντιφάσεις των προστατευόμενων μαρτύρων άρχισαν να δυσανασχετούν και με πίεζαν ακόμα περισσότερο για πολιτικά πρόσωπα», σημείωσε κατά πληροφορίες.
Με ενέπλεξαν επειδή δεν είπα πράγματα που δεν έγιναν
Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι προέβη σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, αποδίδοντας την εμπλοκή του στην υπόθεση στο γεγονός ότι δεν κατέθεσε πράγματα τα οποία δεν συνέβησαν.
«Είμαι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις αν κι έχω ελεγχθεί από κάθε αρχή. Αν κι έχουν βγει πορίσματα από το μεικτό κλιμάκιο αφότου άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Αφότου δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη, επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγινα, βρέθηκα εμπλεκόμενα από έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ”, φέρεται να τόνισε ο ίδιος ξεκινώντας την εισήγησή του.
Δεν ήμουν σύμβουλος του Λοβέρδου – Δεν είχαμε την παραμικρή σχέση
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Μανιαδάκης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ήταν σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου στο Υπουργείο Υγείας, υποστηρίζοντας πως όλα τα αρχεία του που το πιστοποιούν βρίσκονται ήδη στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.
“Με συνέδεσαν με έναν υπουργό. Μιλώ για τον κ. Λοβέρδο. Κατηγορούμαι ότι χειραγώγησα τον υπουργό. Επί Λοβέρδου δεν υπήρξα ποτέ σύμβουλος στο Υπουργείο. Ουδέποτε συνεργάστηκα μαζί του. Το επιβεβαιώνουν τα στελέχη του υπουργείου. Με συνέδεσαν αδίκως και ψευδέστατα με έναν Υπουργό που ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση. Τα αρχεία που υπάρχουν στον υπολογιστή μου, και τα έχει η κ. Τουλουπάκη, αποτυπώνουν αβίαστα ότι ποτέ δεν είχα την παραμικρή σχέση με τον Υπουργό Λοβέρδου που ορισμένοι επιχειρούν να με εμπλέξουν»,φέρεται να ισχυρίστηκε ο Νίκος Μανιαδάκης.
Μου ρήμαξαν τη ζωή – Έχω στοχοποιηθεί
Ο Νίκος Μανιαδάκης κατήγγειλε τη στοχοποίησή του από το 2015 και φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά «δέκα μήνες τώρα μου έχουν ρημάξει την ζωή τη δική μου και της οικογενείας μου».
Δεστεμπασίδης – Μαραγγέλη = οι προστατευόμενοι Σαράφης – Κελέση
Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, «έδειξε» και στην Προανακριτική Επιτροπή ξεκάθαρα ως τους προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» τον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη και την πρώην γραμματέα του Μαρία Μαραγγέλη, παρότι αμφότεροι το είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά κατά τη δική τους εξέταση από την Επιτροπή της Βουλής.
«Τον Νοέμβριο 2017, μου είπαν οι εισαγγελείς “σταμάτα την κατάθεσή σου γιατί έρχεται ο άλλος μάρτυρας”. Έπεσα πάνω στον Δεστεμπασίδη. Τον είδα στο ασανσέρ. Η Μαραγγέλη επίσης ήταν εντός της ΓΑΔΑ. Την είδα επίσης», φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος.
Ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε επίσης κατά πληροφορίες ότι :«Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις επειδή κατείχα το αντικείμενο.Όταν μπήκε η χώρα στην κρίση, η υγεία είχε το μεγαλύτερο μνημόνιο. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν εθνικό χαρακτήρα στον τομέα της υγείας. Έγινε η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση δαπανών σε καιρό ειρήνης. Τα 2009 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη ήταν 5,2 δις ευρώ. Στο τέλος του 2014 η δαπάνη έπεσε στα 1,9 δις ευρώ.Συμβούλευα ταυτόχρονα 16 κυβερνήσεις. Ινδονησία. Καζακστάν. Ταξίδευα συνεχώς».
Έναρξη με ένταση λόγω αιτήματος Μανιαδάκη για καταθέση παρουσία του δικηγόρου του
Η κατάθεσή του ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, καθώς ο κ. Μανιαδάκης υπέβαλε αίτημα να καταθέσει παρουσία του πληρεξούσιου δικηγόρου του λόγω της διπλής ιδιότητάς του ως κατηγορούμενου στην υπόθεση Novartis και ως μάρτυρα στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή.
Το αίτημά του προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριξε ότι η Προανακριτική δεν καλεί κατηγορούμενους αλλά μάρτυρες, αντιδρώντας στη λογική της ΝΔ δια του Θάνου Πλεύρη ότι ως ύποπτος για ψευδή κατάθεση ο κ. Μανιαδάκης πρέπει να καταθέσει με όλες τις δικονομικές εγγυήσεις.
Τελικά ο κ. Μανιαδάκης κι ο δικηγόρος του Θεόδωρος Μαντάς, απέσυραν το αίτημα προς διευκόλυνση της διαδικασίας, με τον μάρτυρα να ξεκαθαρίζει ότι αυτό σηματοδοτεί την πρόθεσή του να απαντήσει σε όλα.
Πηγή: skai.gr
Σχόλια Facebook