Μητσοτάκης: Γιατί κάνω υποχώρηση για την επιστολική ψήφο
ΡΗΡ: Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως πρωθυπουργός, παραχώρησε χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σ΄αυτήν εκτός των άλλων, μίλησε και για την ψήφο των Ελλήνων ψηφοφόρων από το εξωτερικό και τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ εξηγεί γιατί είναι στις προθέσεις του να προβεί σε παραχώρηση ως προς το θέμα της επιστολικής ψήφου, ώστε να καταστεί δυνατόν να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που κατά το Σύνταγμα απαιτούνται προκειμένου να ψηφισθεί το Νομοσχέδιο και να μπορούν του λοιπού να ψηφίζουν οι Απόδημοι από τον τόπο κατοικίας τους.
Ειδικότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Μητσοτάκης είπε:
«Ήθελα την επιστολική ψήφο»
«Μπορούμε να βρούμε συνεννόηση και σύνθεση σε σημαντικά ζητήματα; Εύχομαι να το πετύχουμε στο ζήτημα της δυνατότητας να ψηφίζουν επιτέλους οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό από το μόνιμο τόπο διαμονής τους. Σήμερα ψηφίζουν όλοι, ο καθένας, να το εξηγήσουμε αυτό. Όποιος είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο είχε τη δυνατότητα να γυρίσει πίσω και να ψηφίσει. Διευκόλυνση κάνουμε, δεν παρέχουμε δικαίωμα, ούτε πάμε να εγγράψουμε εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα στους εκλογικούς καταλόγους» είπε σχετικά με το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και αναφερόμενος στο πλαίσιο που έθεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε πως:
«Εμείς βάλαμε ένα πλαίσιο. Το μόνο στο οποίο δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω -και χαίρομαι διότι τέσσερα από τα πέντε κόμματα, τους αρχηγούς των οποίων συνάντησα, συμφωνούν με την άποψή μου- είναι στο αυτονόητο ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν από το εξωτερικό θα προσμετράται στην επικράτεια. Για να το πούμε πολύ απλά: δεν θα είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και θα ψηφίζουν για Πρωθυπουργό της χώρας. Διότι αυτό είναι το πραγματικό ζητούμενο. Αν δείτε, χθες είχε εκλογές η Πολωνία. Δείτε τις ουρές έξω από τα προξενεία και τις πρεσβείες της Πολωνίας. Το είδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν πρόκειται να το επιτρέψω αυτό να ξαναγίνει Και είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε πάνω από 200 βουλευτές. Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα αν θέλει τελικά να είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πούμε για πρώτη φορά ότι βρήκαμε 300 βουλευτές».
«Εκτιμώ, όμως», συμπλήρωσε, «ότι με τα υπόλοιπα κόμματα έχουμε και με το παραπάνω τη δυνατότητα να βρούμε τον ικανό αριθμό. Θα κάνουμε και εμείς υποχωρήσεις; Θα κάνουμε υποχωρήσεις. Εγώ ήθελα και την επιστολική ψήφο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις για αυτό, είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση και η διαδικασία να γίνεται μόνο στα προξενεία. Το κάνω γιατί θέλω να κάνω μία σύνθεση και να βρω μία λύση η οποία θα αντιμετωπίσει το μείζον. Και το μείζον είναι να μην αισθάνεται κάποιος την υποχρέωση να πρέπει να δώσει 1.000 και 2.000 ευρώ για να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Γιατί συν όλων των άλλων αυτή η πολιτική είναι βαθιά ταξική πολιτική. Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα δεν μπορούν να επιστρέψουν και δεν συμμετέχουν».
Κατά τα λοιπά, αντιγράφουμε από το ιστολόγιο in.gr:
Ο πρωθυπουργός, με τις φωτογραφίες της οικογένειάς του σε πρώτο πλάνο, μίλησε για την προσωπική του ζωή, την πορεία του στην πολιτική, τους γονείς του Κωνσταντίνο και Μαρίκα Μητσοτάκη, τα παιδιά του, αλλά και τη γυναίκα του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και πως έσωσε τον γάμο του.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η πολιτική δεν είναι μονιμότητα, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι θέλει να είναι «πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως οι ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, όπου ξεκαθάρισε ότι ενώ ήθελε την επιστολική ψήφο είναι διατεθειμένος να κάνει ένα βήμα πίσω. «Εγώ ήθελα και την επιστολική ψήφο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις γι αυτό, είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση και η διαδικασία να γίνεται μόνο στα προξενεία. Το κάνω γιατί θέλω να κάνω μία σύνθεση και να βρω μία λύση η οποία θα αντιμετωπίσει το μείζον. Και το μείζον είναι να μην αισθάνεται κάποιος την υποχρέωση να πρέπει να δώσει 1.000 και 2.000 ευρώ για να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα» επισήμανε.
Επίσης αναφέρθηκε στην Τουρκία και τη στάση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, όπου ξεκαθάρισε πως «έχει ήδη καταδικάσει με σκληρά λόγια την τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία» και συμπλήρωσε πως «οι κυρώσεις κατά Ερντογάν ήδη δρομολογούνται».
Επίσης, μίλησε για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου υπογράμμισε πως αν είχε να πω κάτι για το ζήτημα αυτό θα είχε ήδη τοποθετηθεί. «Πρώτα θα εξασφαλίσουμε την απόλυτη αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την Προεδρική εκλογή και μετά θα μιλήσουμε για το πρόσωπο» είπε χαρακτηριστικά.
Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν το 2015.
«Η πολιτική δεν έχει χαρακτήρα μονιμότητας»
«Η πολιτική δεν έχει χαρακτηριστικά μονιμότητας. Έχω απόλυτη συναίσθηση ότι σε αυτό το γραφείο είμαστε όλοι προσωρινοί. Το λέω στον εαυτό μου, το λέω στους συνεργάτες μου. Το ζητούμενο είναι να αξιοποιήσουμε το χρόνο που είμαστε εδώ και έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχω πει ότι θέλω να γίνω καλύτερος πρωθυπουργός από τον πατέρα μου. Οι συγκρίσεις προκαλούν πάντα είτε εφησυχασμό είτε υψηλές προσδοκίες. Άλλες εποχές τότε. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε να κάνει μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες η ελληνική κοινωνία δεν ήταν έτοιμη. Ήταν μπροστά από την εποχή του» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Οι κυρώσεις κατά Ερντογάν ήδη δρομολογούνται»
«Πρώτον, η Ελλάδα προσέρχεται σ’ αυτή τη Σύνοδο Κορυφής -είναι η πρώτη ευκαιρία που έχω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο- με αυτοπεποίθηση ως ένας παράγων σταθερότητας και ευημερίας σε μία ταραγμένη περιοχή. Απαντώ, λοιπόν, ευθέως στο ερώτημά σας: Έχω ήδη καταδικάσει με σκληρά λόγια την τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία» είπε ερωτηθείς για την στάση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
«Συντασσόμαστε -ήμασταν από τους πρώτους που το κάναμε- απόλυτα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διακοπή των εχθροπραξιών, οι οποίες μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα να κάνουμε μια περίπλοκη κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη και δυστυχώς να ξαναδώσουν οξυγόνο στον ISIS και στα ακραία τρομοκρατικά στοιχεία τα οποία είχαν ηττηθεί στο πεδίο των μαχών με τους Κούρδους πρωτεργάτες σε αυτή τη μάχη, ώστε να ξαναβρεθούμε στην τραγική κατάσταση να αναβιώσει αυτό το τέρας της ακραίας τρομοκρατίας. Άρα, η Ευρώπη πιστεύω ότι συνολικά στη Σύνοδο Κορυφής θα παρέμβει δυναμικά, όπως θα παρέμβει δυναμικά και για να στηρίξει την Κύπρο στο ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων υδρογονανθράκων».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «οι κυρώσεις κατά Ερντογάν ήδη δρομολογούνται για το θέμα της Κύπρου και πιστεύω ότι και στο ζήτημα της Συρίας θα υπάρξει μια αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να ξεκινήσει με ένα εμπάργκο στις εξαγωγές ευρωπαϊκών όπλων στην Τουρκία».
«Απόλυτη αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την Προεδρική εκλογή»
«Μερικές φορές πρέπει να γίνονται κάποιες ερωτήσεις οι οποίες συνδέονται με την επικαιρότητα, γνωρίζοντας την απάντηση την οποία θα πάρετε» είπε ερωτηθείς για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Αν είχα να πω κάτι για το ζήτημα αυτό θα είχα τοποθετηθεί. Πρώτα θα ολοκληρώσουμε την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης όσον αφορά τα ζητήματα της προεδρικής εκλογής και θα εξασφαλίσουμε, κάτι το οποίο αποτελούσε και τη βούληση της προηγούμενης Βουλής, την απόλυτη αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την Προεδρική εκλογή και μετά θα μιλήσουμε για το πρόσωπο».
«Η απλή αναλογική είναι καταστροφική»
Σε ερώτηση αν, λόγω της απλής αναλογικής, κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία να αποτελέσει μια «Κεντροδεξιά παρένθεση» και αν κάνει σκέψεις εκλογικού αιφνιδιασμού της απέναντι πλευράς, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «διασκεδάζω πάντα με τα σενάρια αυτά γιατί έχουν μία σχετική δημιουργικότητα. Έχω πει ότι δεν πρόκειται να συνδέσω σε καμία περίπτωση την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Έχω πει ότι θέλω να επανέλθω σε ένα εκλογικό σύστημα για το οποίο θα επιδιώξω ευρύτερες συναινέσεις το οποίο όμως να δίνει την δυνατότητα σε ένα κόμμα, το οποίο παίρνει 40%, να μπορεί να έχει μία αυτοδύναμη κοινοβουλευτική παρουσία».
«Και έχω πει επίσης -και θέτω όλους προ των ευθυνών τους- ότι αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους που απαιτούνται, τότε οι επόμενες εκλογές, επειδή δεν εκτιμώ ότι με την απλή αναλογική θα σχηματιστεί Κυβέρνηση, θα είναι διπλές εκλογές. Το είπα στην ΔΕΘ, το επαναλαμβάνω και σε εσάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσω, στο πλαίσιο της συζήτησης που θα γίνει για τον εκλογικό νόμο, να επιδιώξω μεγαλύτερες συναινέσεις» ξεκαθάρισε.
«Το κριτήριό μου, όμως, είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα κριτήριο το οποίο συνδυάζει την αναλογικότητα με την κυβερνησιμότητα, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα έχει αναλογικότητα 83%. Δεν είναι ένα σύστημα το οποίο δεν είναι αναλογικό, απλά δίνει ένα πρόσθετο μπόνους στο πρώτο κόμμα. Το πώς μπορεί να δοθεί αυτό το μπόνους και υπό ποιες προϋποθέσεις και αν πρέπει να συνδέεται με το απόλυτο ποσοστό του κόμματος, όλα αυτά είμαι διατεθειμένος να τα συζητήσω. Δεν κάνω έκπτωση, όμως, στην κεντρική μου αρχή ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφική για τη χώρα και ότι αυτός ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει» κατέληξε.
«Πρέπει να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς»
«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσωποποιούμε τις πολιτικές διαφορές. Δεν το επεδίωξα ποτέ στην Αντιπολίτευση. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον πολιτικό μου αντίπαλο. Πάντως δεν θα το επιδιώξω ως πρωθυπουργός. Και ελπίζω και εύχομαι το επίπεδο της έντασης της πολιτικής αντιπαράθεσης να χαμηλώσει. Ήδη έχει χαμηλώσει. Χαμήλωσε επειδή συνειδητά κάναμε μία προεκλογική εκστρατεία όπου μιλήσαμε για το μέλλον και για τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Και νομίζω ότι αυτό θέλει να ακούσει σήμερα ο ελληνικός λαός» είπε αναφορικά με τις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Πρέπει να υπάρχει δίαυλος μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης; Φυσικά και πρέπει να υπάρχει. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία μας ξεπερνούν όλους και για τα οποία πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή; Είναι αυτονόητο, ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τον «εάν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα είπε «Δίαυλος φυσικά και πρέπει να υπάρχει. Αν υπάρχει συνεννόηση αυτό είναι κάτι που θα το δούμε. Δίαυλος επικοινωνίας προφανώς και υπάρχει και πρέπει να υπάρχει και με τον κ. Τσίπρα και με όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς».
«Θα αντιμετωπίσουμε την κρίση του προσφυγικού»
«Υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα ήθελα να τα είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα. Υπάρχουν άλλα τα οποία πιστεύω ότι πήγαμε αρκετά καλά. Νομίζω ότι πήγαμε πολύ καλά στο κομμάτι της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών, το οποίο μάλιστα ήταν ένα ζήτημα το οποίο το κληρονομήσαμε εν τη γενέσει του» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «με θάρρος θα σας πω ότι στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, μεταναστευτικού-προσφυγικού βρεθήκαμε απευθείας σε πολύ αυξημένες ροές και έπρεπε πολύ γρήγορα να σχεδιάσουμε μία διαφορετική πολιτική από αυτή την οποία όχι δεν είχαμε προγραμματίσει, αλλά πρέπει να υλοποιήσουμε πιο γρήγορα αυτό το οποίο λογαριάζαμε ότι θα είχαμε περισσότερο χρόνο να υλοποιήσουμε. Θα το κάνουμε. Θα προσαρμοστούμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας:
«Η πολιτική, ξέρετε, είναι η προσαρμογή στο απρόοπτο. Μας έτυχε αυτή η κρίση. Θα την αντιμετωπίσουμε με μία διαφορετική πολιτική την οποία ήδη έχω παρουσιάσει ξεκάθαρα και στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές και θα διαχειριστούμε και αυτό το πρόβλημα».
«Δήλωση αυτογνωσίας ότι δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν το 2015»
Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της παραδοχής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως το 2015 δεν ήταν έτοιμη να κυβερνήσουν.
«Αποκάλυψαν αυτό το οποίο γνωρίζαμε όλοι. Ήταν παντελώς απροετοίμαστοι για να κυβερνήσουν το 2015» είπε και συμπλήρωσε πως «συνειδητά χρησιμοποίησαν το εργαλείο της προεδρικής εκλογής για να ρίξουν την τότε Κυβέρνηση. Καταγράφεται ως μία δήλωση αυτογνωσίας».
«Η επιλογή όμως στοίχισε στη χώρα πάρα, πάρα πολλά. Από εκεί και πέρα πρόθεσή μου είναι να είμαστε Κυβέρνηση 4ετίας. Το τι θα γίνει το 2023 δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω και εν πάση περιπτώσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα αποφασίσει τότε αν ήμαστε ή δεν ήμαστε μία καλή Κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα είμαστε μία καλή Κυβέρνηση. Και όπως σας είπα και πριν πιστεύω ότι έχουμε κάνει μία καλή αρχή και έχουμε δημιουργήσει μία καλή δυναμική για να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα».
«Οι πολιτικές διαφορές λύνονται στην κάλπη, όχι στα δικαστήρια»
«Για εμένα οι πολιτικές διαφορές σε επίπεδο, υποψήφιων Πρωθυπουργών, λύνονται στην κάλπη, δεν λύνονται στα δικαστήρια» απάντησε σε ερώτηση για την υπόθεση Noovartis.
«Το έχω πει, το ξαναλέω. Και εύχομαι ποτέ να μην βρεθεί κανείς – όχι για εμένα, γιατί δεν έχω καμία τέτοια υποψία- στην θέση να πρέπει να διαχειριστεί μία υπόθεση όπου θα στείλει τον πολιτικό του αντίπαλο στο δικαστήριο. Λοιπόν, εγώ είμαι πολύ καθαρός σε αυτό που λέω. Για τον κ. Παπαγγελόπουλο κρίναμε ότι συνέτρεχαν στοιχεία για προκαταρκτική έρευνα και τεκμηριώσαμε την άποψή μας αυτή με πολύ εμπεριστατωμένο τρόπο. Το έκανε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Συμβολικά οι Υπουργοί δεν ήταν πάνω στα κυβερνητικά έδρανα και καλά έκαναν. Οι υπουργοί ήταν εκεί, αλλά ήταν με την ιδιότητα των βουλευτών, όχι με την ιδιότητα των υπουργών, γιατί η Βουλή αποφασίζει γι’ αυτά. Και ουδέποτε θα δείτε να γίνονται δηλώσεις έξω από το Μαξίμου για σκάνδαλα ή οτιδήποτε άλλο, όπως είχαμε δει στο παρελθόν και να αφήνουμε υπονοούμενα ότι κάποιες από τις υποθέσεις χειραγωγούνται πολιτικά. Αυτά τελείωσαν την 7η Ιουλίου» συμπλήρωσε σχολιάζοντας την προκαταρκτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο, την οποία αποφάσισε η Βουλή.
«Οφείλω πάρα πολλά στη μητέρα μου»
«Η μητέρα μου έκανε πίσω, για να στηρίξει τον άντρα και την οικογένειά της. Ήταν μια δυναμική γυναίκα. Της οφείλω πάρα πολλά. Μου έδωσε την πιο πολύτιμη συμβουλή: να μην το βάζω ποτέ κάτω. Για μένα ήταν πάντα το παράδειγμα ενός ανθρώπου με μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Αυτό που έβλεπες, αυτό ήταν. Κι αν είχε κακή γνώμη για σένα, θα σου την έλεγε», συμπλήρωσε.
«Είχα και έχω πολύ καλές σχέσεις με τις αδερφές μου. Ήταν και η μεγάλη διαφορά ηλικίας, που ίσως να βοήθησε σε αυτό» ανέφερε ακόμη, περιγράφοντας στιγμές με την οικογένειά του, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με τα παιδιά του και τη γυναίκα του, Μαρέβα. «Περνάμε καλά μαζί, γελάμε πολύ μαζί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τη σύζυγό του, ενώ θυμήθηκε και την αρχή της γνωριμίας τους.
«Δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ που έφτασα»
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις ευκαιρίες που είχε ο ίδιος στη ζωή του. «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε, όμως, όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικιά μου δουλειά είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους. Είμαι ένα προϊόν της ελίτ. Πράγματι, είχα ευκαιρίες, αλλά δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ που έφτασα. Ήξερα πως πάντα στην Ελλάδα θα με έβλεπαν μέσα από ένα παραμορφωτικό φακό. Πρέπει να έχει περάσει κάποιος καρκίνο, για να νιώσει τον πόνο ενός καρκινοπαθούς; Όχι βέβαια. Αυτό είναι η πολιτική. Να μπορεί ο πολιτικός να νιώθει αυτόν που προσπαθεί να ζήσει με 500 και 600 ευρώ. Έχω σεβασμό στους ανθρώπους που ξεκινούν χωρίς εφόδια και φτάνουν ψηλά».
«Σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη, πιο έτοιμη, από πολλές άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες, με ένα παράξενο τρόπο μπορεί να είμαστε πίσω στην ανάπτυξη, είμαστε μπροστά στην ωριμότητα. Και γι’ αυτό νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια πολύ καλά για την πατρίδα μας. Και δεν θα είναι πολύ καλά, μόνο γιατί πιστεύω ότι είμαστε μια καλή κυβέρνηση, που θα κάνουμε μια καλή δουλειά. Θα είναι καλά χρόνια, γιατί η ίδια η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί, να υποστηρίξει αλλαγές που πρέπει να κάνουμε» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.
«Ο γάμος δεν σώζεται αν δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση»
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η γνωριμία του με τη σύζυγό του Μαρέβα ήταν ένας φοιτητικός έρωτας στα χρόνια του Χάρβαρντ και όπως είπε παρά τις δυσκολίες κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και αντιμετωπίζουν μαζί όλες τις δυσκολίες.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός «ο γάμος δεν σώζεται αν δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση».
Σχόλια Facebook