Αυστραλή τηλεπαρουσιάστρια αποθεώνει την Ελλάδα
ον έρωτά της για την Ελλάδα και τους Έλληνες ομολόγησε με άρθρο της πριν λίγες ημέρες η δημοφιλής Αυστραλή τηλεπαρουσιάστρια του πρωινού προγράμματος Sunrise, Samantha Armytage, η οποία επισκέφθηκε την πατρίδα μας για διακοπές το περασμένο καλοκαίρι.
«Οι Έλληνες ξέρουν να ζουν και αν μπορούσα να καταγράψω και να μεταφέρω αυτή τους την ικανότητα πίσω στην Αυστραλία θα το έκανα» έγραψε η ίδια η παρουσιάστρια στο άρθρο της που δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Telegraph, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ελληνική κουζίνα και φυσικά την ελληνική φιλοξενία.
«Το ταξίδι μου ήταν διανθισμένο με το καλύτερο φαγητό που έχει γευθεί στη ζωή μου και τους πιο φιλόξενους ανθρώπους που έχω συναντήσει ποτέ, ενώ σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και λίγες ημέρες ξενοιασιάς και τεμπελιάς πάνω σε μπλε καραβάκια και ακόμα πιο γαλανές θάλασσες».
Η Μύκονος, η Αθήνα, οι Σπέτσες, η Ύδρα και το Πόρτο Χέλι ήταν οι προορισμοί που επισκέφθηκε η 41χρονη παρουσιάστρια, η οποία βρέθηκε στην Ελλάδα για να παραστεί σε γάμο φίλου της που έλαβε χώρα στο νησί της Μυκόνου και σύμφωνα με την ίδια διήρκησε τρία ολόκληρα μερόνυχτα.
Η Armytage, αφού ομολόγησε την ιδιαίτερη αγάπη της για τις παραλίες της Ύδρας, τις οποίες χαρακτήρισε τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ιστορικές γνώσεις και τη ρητορική ικανότητα των Ελλήνων -μικρών και μεγάλων- να διηγούνται ιστορίες για τους αρχαίους προγόνους τους ενώ θαύμασε την περηφάνια που επιδεικνύουν οι τελευταίοι για την κουλτούρα και την ιστορία της πατρίδας τους.
«Οι Έλληνες, ακόμα και τα μικρά παιδιά, είναι εκπληκτικοί στο να αφηγούνται ιστορίες, γεγονός που, όπως είναι λογικό, τους φέρνει ακόμα πιο γρήγορα κοντά στην καρδιά ενός δημοσιογράφου.
«Άκουσα μύθους και ιστορίες για θεές και θεούς υπό το φως κεριών κατά τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής ελληνικής βραδιάς και αυτό το σκηνικό υπερνικά οτιδήποτε έχει να προσφέρει η τηλεόραση» ανέφερε.
Στο ιδιαίτερα κολακευτικό για την Ελλάδα άρθρο της, η τηλεπαρουσιάστρια ομολόγησε επίσης πως κατά τη διάρκεια τους ταξιδιού της συνειδητοποίησε πως αν υπάρχει τελικά ένα μέρος στο κόσμο που μπορεί να καυχιέται πως γέννησε και αγκάλιασε τον όρο και την πραγματική σημασία της έννοιας της «διασημότητας» αυτό είναι σίγουρα η αρχαία Ελλάδα.
«Όλοι, σαν ανθρώπινα όντα που είμαστε ψάχνουμε για πρότυπα μέσα στην κοινωνία που ζούμε και πιστεύω πως οι Έλληνες είχαν τα πραγματικά αληθινά πρότυπα.
«Ναι, ονομάζομαι Samantha Armytage και αγαπώ τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα και για μένα αυτοί οι φιλόσοφοι είναι οι πραγματικοί διάσημοι του κόσμου. Ροκ σταρ, αν θέλετε. Ήταν δημοφιλείς, διάσημοι, πλούσιοι και δυνατοί και οι μάζες κρέμονταν από τα χείλη τους για κάθε λέξη που έλεγαν ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν και φήμες για τη ζωή και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Άνθρωποι ανά τους αιώνες έχουν ψάξει για παραδείγματα προς μίμηση στην κοινωνία μας και καλώς ή κακώς απλοί θνητοί γίνονται ήρωες.
«Οι Έλληνες φιλόσοφοι όμως ήταν πραγματικοί σούπερ-σταρ», καταλήγει η Αυστραλή τηλεπαρουσιάστρια.
«Χαίρομαι που μια ξένη απέναντι στην κουλτούρα μας δημοσιογράφος είχε την διαύγεια να αναγνωρίσει, να διαγνώσει και να αντιληφθεί τη σημαντικότητα του έργου και της προσφοράς των αρχαίων Ελλήνων και του πολιτισμού μας στον υπόλοιπο πλανήτη», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Flinders, Μιχάλης Τσιανίκας, με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο.
«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως όσες προσπάθειες και απόπειρες κι αν έκαναν μετά την αρχαία Ελλάδα οι μεγάλοι διανοούμενοι του πλανήτη να εξηγήσουν την ανθρώπινη ύπαρξη, κατέληγαν είτε να υιοθετούν σαν αφετηρία τα θεμέλια της σκέψης που έθεσαν οι πρόγονοι μας, ή να επιστρέφουν μετά από έρευνα πίσω στο αρχαίο ελληνικό παρελθόν για να αναζητήσουν εκεί λύσεις και απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά φιλοσοφικά ερωτήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη.
«Είναι ιστορικά αυταπόδεικτο πως οι αρχαίοι Έλληνες αποτελούν έως και σήμερα την αυγή της ανθρώπινης σκέψης και είναι κρίμα αυτό να τους το αναγνωρίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό οι ξένοι από ότι εμείς οι ίδιοι. Για αυτή την σημαντικότητα μιλάμε εδώ και χρόνια και προσπαθούμε να διαδώσουμε όχι μόνο στους ξένους αλλά και προς τους ίδιους τους Έλληνες.
«Μακάρι να μπορούσαν οι ίδιοι οι Έλληνες να μελετήσουν και να αντιληφθούν τι ακριβώς είναι αυτό που τους συνδέει με την Ελλάδα και την ουσία του πραγματικού ελληνικού πολιτισμού», τόνισε στον «Νέο Κόσμο» ο καθηγητής Τσιανίκας.
Σχόλια Facebook