Κάπως έτσι ένας συμφεροντολογικός έρωτας τελειώνει…
Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «φουκαρά από τα Τρίκαλα», που όπως είπε «ήρθε να μου ζητήσει ρουσφέτια αλλά του είπα αγόρι μου αυτά δεν γίνονται και από τότε τα έχει βάλει μαζί μου», είπε ο υπουργός Άμυνας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (15.10.2018) στην ΕΡΤ.
Με τον τρόπο αυτό θέλησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να απαντήσει όχι μόνο στην αναφορά του Σάκη Παπαδόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν μπορούμε να πάμε με τον Καμμένο έως τον Οκτώβριο», αλλά κυρίως στα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Παραπολιτικά 90,1 την Κυριακή (14.10.2018).
Ο Σάκης Παπαδόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον Πάνο Καμμένο όχι μόνο από το υπουργείο Άμυνας, αλλά από την κυβέρνηση γενικότερα.
«Θα ήταν έντιμο και για εκείνον και για μας να φύγει από το υπουργείο Άμυνας. Δεν γίνεται να διαφωνεί ο υπουργός Άμυνας με τον υπουργό Εξωτερικών. Θεωρώ ότι θα ήταν ένα σενάριο τίμιο να φύγει από την κυβέρνηση. Μπορεί να στηρίζει την κυβέρνηση για όλα τα ζητήματα που θέλει, για την κάθαρση, για την οικονομία, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τις μεταρρυθμίσεις που οφείλουμε να κάνουμε και να έχει την διαφορετική του άποψη γύρω από το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό είναι δικαίωμα του, θα μπορούσε να το κάνει χωρίς να είναι υπουργός Άμυνας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε δε ότι ο Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να είναι σε ένα υπουργείο που να μην έχει σχέση ούτε με τις αρμοδιότητες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Ο πρωθυπουργός ξέρει αλλά δεν εγκρίνει
Αναφορικά με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και την θύελλα που έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ, ο Πάνος Καμμένος, για το plan B ότι από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία. «Όμως, την θέση αυτή χωρίς να την αλλάξουμε δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει έναν διάλογο. Στην Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε. Από την Ελλάδα προτάθηκε η συμφωνία. Είναι η επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης και εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή δεν θα συμπράξουμε».
(…) «Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού λύσαμε τα θέματα του Άμυνας είχα υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η συζήτηση έγινε ενώπιον πολλών. Εκεί ξεκαθάρισα ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία τω Πρεσπών αλλά εγώ δεν πρόκειται να την ψηφίσω στην Βουλή. Για να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο, η συμφωνία μας δικαιώνει γιατί το 90% των γειτόνων μας δεν θα το αποδεχθούν. Ήταν άποψη του κυβερνητικού εταίρου το plan b. Ήταν υποχρέωσή μου να γίνει εναλλακτική πρόταση. Την γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική», είπε ο Πάνος Καμμένος.
Για τις αμερικανικές Βάσεις
«Άκουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ». Και αναρωτήθηκε: «Θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη; Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στην συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στην κοινωνία του Βόλου, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;»
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην Αλεξανδρούπολη με τον ίδιο τρόπο και είπε ότι τίποτα καινούριο δεν γίνεται. Εγώ, είπε ζήτησα καινούρια βάση στην Κάρπαθο. Νομίζετε ο υπουργός Άμυνας κάθεται σε αυτό το γραφείο σχεδιάζει πολιτικά σχέδια και τα αποφασίζει μόνος του;
Και…διαζύγιο!
«Η ΝΔ», είπε ο Πάνος Καμμένος , «θέλει να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης. Μέχρι να έρθει πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή, μένουμε στην κυβέρνηση. Αν βρεθούν 11 αποστάτες που θα ψηφίσουν στην Βουλή των Σκοπίων κατά της λαϊκής εντολής του 70%… Η συμφωνία είναι αντισυνταγματική αφού δεν έχει την υπογραφή του Προέδρου της χώρας. Το Σύνταγμα των λαών είναι γραμμένο με άρθρα. Συμβουλευτικό δημοψήφισμα δεν υπάρχει. Η λέξη συμβουλευτικό δεν υπάρχει. Αυτή η συμφωνία είναι άκυρη. Η εκκλησία των Σκοπίων η οποία είχε δημόσια δηλώσει ότι δεν θα λέγεται εκκλησία της Μακεδονίας υπαναχώρησε. Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ παραβίασε την συμφωνία. Μίλησε για Δημοκρατία της Μακεδονίας. Μίλησε για εθνότητα αντί να μιλήσει γι’ αυτό που υπεγράφη. Βγήκε προκλητικά και προκάλεσε με αλυτρωτικά συνθήματα την χώρα. Αν βρεθούν οι 11 αποστάτες και περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα δούμε αν τηρείται η συμφωνία. Όταν γίνει και αυτό και εάν έρθει στην Βουλή εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Αλλά εγώ δεν θα κάνω την χάρη στον Μητσοτάκη».
Σχόλια Facebook