Το 67ο ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ του Πόρτλαντ ανοίγει τις πύλες του
ΠΟΡΤΛΑΝΤ. ΟΡΕΓΚΟΝ. Το 67ο ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ του Πόρτλαντ προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδας για να γιορτάσουν αλά.. ελληνικά.
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου και είναι μια ευκαιρία να έρθει το κοινό σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό, τους παραδοσιακούς χορούς και τις μουσικές παραστάσεις αλλά και να περιηγηθεί σε πάγκους με προϊόντα από ελληνικές βιοτεχνίες και να αγοράσει κοσμήματα Ελλήνων σχεδιαστών.
Μετά από έξι δεκαετίες ζωής, το ελληνικό φεστιβάλ έχει γίνει μια μεγάλη γιορτή της Ελληνικής Ορθοδοξίας και του Πολιτισμού και μαζί με Ελληνοαμερικανικό Πολιτιστικό Κέντρο & Μουσείο (HACCM), φιλοξενούν πλέον περισσότερους από 15.000 επισκέπτες ετησίως, έγραψε το www.wweek.com.
Είναι ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο αποτελεί πλέον κομμάτι της πολιτιστικής παράδοσης του Ορεγκον. Κάθε χρόνο ένα μέρος των εσόδων καταλήγει σε τοπικούς φιλανθρωπικούς φορείς, οι οποίοι τα διοχετεύουν σε φιλανθρωπικά δρώμενα.
Ανθρωποι που συμμετέχουν στο φεστιβάλ για γενιές ολόκληρες γνωρίζουν πόσο έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και πόση δουλειά χρειάζεται η προετοιμασία της εκδήλωσης κάθε χρονιά. Οι εργασίες ξεκινούν από τον Μάιο με την παρασκευή των αρτοσκευασμάτων.
Υπάρχουν τουλάχιστον 15-40 μέλη που βοηθούν στις προεργασίες και αυτό αποδεικνύει τη δέσμευση, την οργάνωση και κυρίως τη συνεργασία που υπάρχει για την πραγμάτωση φεστιβάλ.
«Ενα πράγμα που είναι πολύ ωραίο όσον αφορά τις προετοιμασίες είναι ότι η Κοινότητά μας συναντιέται για ένα κοινό σκοπό. Οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο από την προσωπική τους ζωή για να έρθουν και να ετοιμάσουν δεκάδες χιλιάδες αρτοσκευάσματα» δηλώνει η Ιωάννα Μελέτη (Joana Maletis).
Η μητέρα της Ιωάννας, Ελένη Μάρσμαν (Eleni Marschman) και η γιαγιά της Κάτια Βώκου (Katy Vokos) περιγράφουν περισσότερες ιστορίες σχετικά με την παράδοση του φεστιβάλ, εστιάζοντας στον ρόλο που έπαιξαν όλα αυτά τα χρόνια.
«Προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους να έρθουν και να μάθουν δίπλα μας, έτσι ώστε να διαιωνίσουμε τον πολιτισμό και τον τρόπο που συνεργαζόμαστε», είπε η Ελένη.
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, οι χορευτές έχουν κάνει τις τελευταίες πρόβες και η μέρα έναρξης πλησιάζει, το καλύτερο μέρος του φεστιβάλ βρίσκεται καθοδόν και δεν είναι άλλο από την συντροφικότητα.
«Μας φέρνει όλους κοντά και είναι το δώρο μας προς την κοινότητα», λέει η πρόεδρος Κάθριν Οσέι (Katherine Ossey).
Πηγή:ekirikas.com/Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Σχόλια Facebook