Αγγίζει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία-

Αθήνα.- Αγγίζει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της  MRB.  Η Συμφωνία των Πρεσπών εξελίσσεται σε “Βατερλό” για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα έχει επιπτώσεις ακόμη και μεγαλύτερες από εκείνες του οικονομικού και των νέων εν όψει περικοπών στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, εάν και όποτε αυτές συμβούν.

‘Άλλωστε, αυτό φαίνεται καθαρά και από ποσοστό άρνησης των πολιτών να αποδεχθούν την συμφωνία των Πρεσπών, στην ίδια πάντα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι 21,2% του κυβερνώντος κόμματος και ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 8,9%, Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 5,8%, Ενωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,8%, Ελληνική Λύση 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Τα νούμερα αυτά αναφέρονται σε πρόθεση ψήφου και όχι σε εκλογική επιρροή που είναι η πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης. Το ποσοστό εκεί της ΝΔ είναι αρκετές μονάδες μεγαλύτερο και ξεπερνάει το όριο της αυτοδυναμίας άλλωστε επιβεβαιώνεται αυτό από όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 3,4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 7,2% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 8,6%.

Η ΝΔ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 35,8% καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 55,4% έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα και στο ερώτημα ποιος θεωρείται καλύτερος πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας 32,6% έναντι 22,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Να πούμε πως συνήθως ο εκάστοτε νυν πρωθυπουργός στις δημοσκοπήσεις έχει καλύτερα ποσοστά από τον  διεκδικούντα την πρωθυπουργία ακόμα κι αν το κόμμα του χάνει δημοσκοπικά, αλλά πλέον ο Α,Τσίπρας έχει χάσει και αυτό το πλεονέκτημα.

Όσον αφορά στο Σκοπιανό το 68,3% κρίνει αρνητικά και σίγουρα αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών με μόλις το 12,8% να εκφράζει θετική άποψη.

Στην ερώτηση για το αν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο μετά τις 21 Αυγούστου, σίγουρα ή μάλλον απαντά το 49,9% έναντι 34,6% που έχει αντίθετη άποψη.

Οι ερωτηθέντες εκφράζονται επίσης αρνητικά για το ενδεχόμενο βελτίωσης της οικονομίας και των προσωπικών οικονομικών τους με ποσοστό 65,2% και 65,3% αντίστοιχα με ένα 34,6% να απαντά θετικά στο ερώτημα «αν σας δινόταν η ευκαιρία να φύγετε από τη χώρα θα το κάνατε;».

Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 22 έως 29 Ιουνίου 2018).