Νέες διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή της εργασιακής τουριστικής βίζας μεταξύ Ελλάδας-Αυστραλίας
Αθήνα.- Αισιόδοξος για την άμεση εφαρμογή της εργασιακής τουριστικής βίζας που ψηφίσθηκε μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας και επιτρέπει σε 500 Έλληνες πολίτες κάτω των τριάντα ετών να εργαστούν στην Αυστραλία για ένα διάστημα 12 μηνών αλλά και το αντίστροφο για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός βουλευτής των Εργατικών Hindmarsh, Στάθης Γεωργανάς μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ελλάδα και επαφές που είχε με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα απόδημου ελληνισμού, Τέρενς Κουΐκ.
Παρά τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της συμφωνίας που έχουν εξοργίσει την ομογένεια οι Έλληνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως το θέμα λύνεται οριστικά!
«Βρισκόμαστε επιτέλους στην τελική ευθεία κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως αφού εργαζόμαστε από το 2011 για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας», δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο ομογενής βουλευτής των Εργατικών που επισκέφθηκε την Ελλάδα για να παραβρεθεί σε μια σειρά εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την επέτειο των ANZAC.
«Η Αυστραλία είναι έτοιμη και η ελληνική κυβέρνηση μέσω των εκπροσώπων της με διαβεβαίωσε πως είναι θέμα ολίγων ημερών να επιτευχθεί η οριστικοποίηση της εργασιακής τουριστικής βίζας, η οποία αναμένεται να διευθετηθεί έως τα τέλη της εβδομάδας, μετά από μια τεχνική καθυστέρηση που «κώλυσε» την όλη διαδικασία», εξηγεί ο κ. Γεωργανάς.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο ομογενής βουλευτής συνοδευόμενος από την νέα Αυστραλή πρέσβη στην Ελλάδα, Kate Logan, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Συμμαχικό Κοιμητήριο Φαλήρου καθώς και σε τελετές μνήμης που έλαβαν χώρα στην Πύλο και στην Μεθώνη για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς συμμάχους που κατά την διάρκεια του πολέμου εγκατέλειψαν την Πελοπόννησο με προορισμό την Κρήτη, την Αφρική και την Μέση Ανατολή.
«Επίσης, είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος με υποδέχθηκε θερμά και με εντυπωσίασε με όσα γνώριζε για την ελληνική παροικία αλλά και την Αυστραλία γενικότερα. Μάλιστα ο Πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί σύντομα την χώρα μας», είπε ο κ. Γεωργανάς ο οποίος αποκάλυψε πως άρτι αφιχθείς στην Αυστραλία απέστειλε επίσημη επιστολή στον Αυστραλό πρωθυπουργό Malcolm Turnbull, με την οποία του ζητά να καλέσει επισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην Αυστραλία.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης του κ. Γεωργανά με τον κ. Παυλόπουλο συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την σύσφιξη και ενδυνάμωση των ιστορικών σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας που διαμορφώθηκαν κατά την διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων καθώς και το θέμα της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας μεταξύ των ομογενών της τρίτης και τέταρτης γενιάς.
«Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία δεν παρέλειψα να ευχαριστήσω τον κ. Παυλόπουλο, εκ μέρους όλης της ελληνικής παροικίας της Νότιας Αυστραλίας, για την τιμή που μας έκανε να εγκρίνει την αποστολή των μελών της Προεδρικής Φρουράς που επισκέφθηκαν την Νότια Αυστραλία τον περασμένο Απρίλιο αλλά και πριν από έναν χρόνο», λέει ο ομογενής βουλευτής ο οποίος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και δεν παραλείπει ποτέ να μιλάει για την καταγωγή του.
«Είμαι περήφανος για την ελληνική καταγωγή μου και νιώθω μεγάλη χαρά και δέος όταν επισκέπτομαι την πατρίδα μου. Είναι διπλή τιμή όμως για μένα να μπορώ να εκπροσωπώ την Αυστραλία, που έδωσε στους γονείς μου και σε μένα τον ίδιο την δυνατότητα να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου, σεβόμενη ταυτόχρονα την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας από την οποία προέρχομαι και τόσο αγαπώ».
«Είμαι ευγνώμων και στις δύο χώρες και θα εργάζομαι πάντα ώστε ο δεσμός ανάμεσα τους να δυναμώνει», κατέληξε ο βουλευτής.
Σχόλια Facebook