ΓΝΩΜΗ: Τι μας διδάσκει η ιστορία στο Σκοπιανό
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Γιατί αυτή η βιασύνη να λύσουμε μέσα σε 24 ώρες το Σκοπιανό; Τόσο πολύ γοητεύτηκε ο Πρωθυπουργός από τον Σκοπιανό ομόλογό του ή τόσο πολύ πήρε τις μετρητοίς τις κουβέντες του μεξικανού γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, που τον αποκάλεσε “ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς σκηνής”;
Για να προσέξουμε, γιατί η Αριστερά έχει κακό και άραχνο «παρελθόν» στο Σκοπιανό! Και για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν οι Κομμουνιστές που ήθελαν ενωμένη Δημοκρατία της Μακεδονίας, προκειμένου να βρουν δίοδο προς το Αιγαίο!
‘Ηδη από ΤΟ 3ο ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΚΕ (Κ) (από το ΣΕΚΕ στο ΚΚΕ) το 1924 μιλούσαν για «ενωμένη Μακεδονία!
Η πρώτη παγκόσμια απόφαση που αφορούσε την Μακεδονία ή το Μακεδονικό θέμα, ελήφθη στο 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς και στην 13η Ολομέλεια της Εκτελεστικής Επιτροπή της Κομμουνιστικής Διεθνούς, που έγινε στη Μόσχα από τις 25 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου του 1935. Η απόφαση του 7ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς μιλούσε ακριβώς για ένωση της Βουλγαρικής Μακεδονίας με την Ελληνική Μακεδονία και τη Μακεδονία της Νοτιοσλαβίας!
Τον Οκτώβριο του 1943 το Γενικό Στρατηγείο του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού εξέδωσε Manifesto με τίτλο: «Manifesto του Γενικού Στρατηγείου του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού και των Παρτιζάνικων Αποσπασμάτων της Μακεδονίας προς τον λαό της Μακεδονίας» και οργάνωνε τον αγώνα των αντάρτικων ομάδων.
Όλα αυτά, αποδεικνύουν τη δημιουργία αυτού του ψευδο-σλαβο-μακεδονικού μορφώματος, από το κομμουνιστικό καθεστώς, τους Αριστερούς, τον Τίτο, τον Στάλιν και τον Δημητρόφ. Και προκάλεσαν την έκδοση οδηγιών από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων πολιτειών Αμερικής Έντουαρτ Στετίνιους, προς τους Διπλωματικούς ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών στα Βαλκάνια.
Επομένως, δεν είναι παράδοξο που η αριστερή Κυβέρνηση θέλει να «λύσει» το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Οι Αριστεροί το δημιούργησαν για να ενώσουν τον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας. Τώρα, ο «σύντροφος» Ζάεφ ρίχνει το δόλωμα να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου και δύο οδικών αξόνων…
Αρκεί αυτό; Το σύνταγμα της ΠΓΔΜ βρίθει αλυτρωτικών αναφορών, παρά τις αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις τις οποίες έχει υποστεί, με πιο πρόσφατη αυτή του 2011, όπως πρόσφατα αποκάλυψε η Καθημερινή. Γράφει η εφημερίδα: Ο αλυτρωτισμός είναι ευκρινής ήδη από το προοίμιο του συντάγματος, το οποίο, μάλιστα, έχει τροποποιηθεί και βελτιωθεί έναντι της αρχικής μορφής του. Εκεί γίνεται λόγος για «τις παραδόσεις της πολιτειακής κατάστασης και νομιμότητας της Δημοκρατίας του Κρουσόβου και των αποφάσεων της Αντιφασιστικής Συνέλευσης της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, και το δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου 1991», ως θεμέλια της απόφασης για δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αλλά και του συντάγματος της χώρας.
«Ωρέ που πάμε ρε; Πού πάμε;» (ατάκα του αξέχαστου Βασίλη Αυλωνίτη, να αναρωτιέται παρουσία της «Ωραίας των Αθηνών», της υπέροχης Γεωργίας Βασιλειάδου).
Σχόλια Facebook