Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Θεσσαλονίκη.- Μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η Ελλάδα που ο ίδιος οραματίζεται δεν έχει ως άξονα τους δείκτες αλλά τους ανθρώπους και τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί καλύτερα και θα τα καταφέρει.
Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Είμαστε εδώ για κάνουμε όσα χρειάζονται για να αλλάξει η εικόνα της χώρας, είμαστε εδώ για να μην είναι οι πολίτες εξόριστοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα.
Μπορούμε καλύτερα και το πιστεύω βαθιά.
Περνάμε πολύ δύσκολα χρόνια οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη διαρκή φτωχοποίηση δεν μας αξίζει να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων που από αυτό το βήμα έσκιζαν τα μνημόνια και σήμερα υπόσχονται επενδύσεις. Δεν ξέρουν δεν μπορούν ας κάνουν επιτέλους στην άκρη. Στις πλάτες μας πέφτει μία βαριά ευθύνη. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μία υγιή και ασφαλή Ελλάδα, μία Ελλάδα που δεν φοβάται για το μέλλον γιατί έχει μάθει από τα λάθη της.
Αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ένα θερμοκήπιο ανικανότητας και αναξιοκρατίας.
Οραματίζομαι μία χώρα αξιοπρεπή και όχι μία χώρα σε μόνιμη κρίση στην οποία θα κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια. Στην Ελλάδα που ονειρεύομαι οι άξιοι επιβραβεύονται και οι αδύναμοι στηρίζονται. Όταν μιλώ για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν έχω στο μυαλό μου μόνο σχέδια αλλά κυρίως ανθρώπους. Για αυτούς νοιάζομαι όταν μιλώ για άλλο κράτος και αξιολόγηση παντού.
Η δημόσια τάξη επίσης δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή πολιτική είναι υποχρέωση ενός ευνομούμενου κράτους.
Απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους Έλληνες που δεν αντέχουν τη συνεχή ανασφάλεια, δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα, που έχουν υψηλές απαιτήσεις από τους πολιτικούς ηγέτες από τους οποίους σωστά πρέπει να απαιτούν το κοινό καλό. Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν πολιτικούς με εσωτερικό κώδικα αξιών. Δεν με ενδιαφέρει η εξουσία ως αυτοσκοπός. Η εξουσία είναι μόνο το εργαλείο ώστε να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών».
Αναφερόμενος στην οικονομία και τις επενδύσεις ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί μόνο η πολιτική αλλαγή χρειάζεται και μία αφοσιωμένη με τις αλλαγές κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση των καλύτερων όχι των συγγενών και των κολλητών και φίλων. Το νομοσχέδιο για την οργάνωση της νέας κυβέρνησης είναι έτοιμο και είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί.
Το δεύτερο μας σχέδιο έχει να κάνει με τη φορολογική μεταρρύθμιση. Έχω προσωπικά δεσμευτεί για τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 20% και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια. Σήμερα δεσμεύομαι για μία δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με εγγύηση πως ο νέος φορολογικός νόμος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον 5 χρόνια. Η φορολογία πρέπει να ενθαρρύνει και τις επενδύσεις.
Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης και απαιτούμε απόλυτο σεβασμό στην τήρηση των προθεσμιών. Σπάμε το μονοπώλιο του Κράτους στην ελεγκτική διαδικασία και βελτιώνουμε αισθητά το πολεοδομικό πλαίσιο. Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η προώθηση εμβληματικών επενδύσεων όπως το ελληνικό και οι σκουριές. Το μήνυμα είναι σαφές, ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα γιατί υπάρχει σταθερό νομικό πλαίσιο, σεβασμός στον επενδυτή και επενδυτικά κίνητρα.
Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στην θλιβερή κατάσταση που είναι σήμερα. Ο κλάδος του τουρισμού μόνο μπορεί να προσελκύσει 20 δις τα επόμενα 5 χρόνια».
Αναφερόμενος στον πρωτόγεννη τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: θα υποστηρίξουμε τον επαγγελματία αγρότη. Επιμένω στα νέα συνεργατικά σχήματα που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και θα διεκδικήσουμε με αξιώσεις καλύτερη θέση στον κόσμο. Θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες ώστε να κάνουμε μία επανάσταση στον πρωτογενή τομέα.
Επίσης ναι θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Άλλες Σκουριές δεν πρόκειται να έχουμε. Οι δουλειές που χάνονται σήμερα στην Χαλκιδική θα ανακτηθούν και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση.
Αναφερόμενος στην φορολογία και την «εξόντωση του Έλληνα φορολογουμένου» ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «σήμερα η παραγωγική καχεξία και η υπερφορολόγηση οδηγούν τους Έλληνες στην παραοικονομία και στην μετανάστευση. Δουλεύουμε διαρκώς λιγότεροι για μικρότερα εισοδήματα, πληρώνοντας διαρκώς περισσότερους φόρους. Τα πλεονάσματα στα οποία μας έχει δεσμεύσει η κυβέρνηση είναι δύσκολο να επιτευχθούν κι αν ακόμη αυτό συμβεί θα είναι εις βάρος των Ελλήνων. Η κυβέρνηση μας δεσμεύει για μετά τη λήξη του προγράμματος και η γενιά των 360 ευρώ στοιχειώνει το μέλλον της πατρίδας μας. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής αλλά για να κάνουμε μία πραγματική επανάσταση στην φορολογία πρέπει να αλλάξουμε τους όρους των συμφωνιών με τους εταίρους μας. Όπως προτείνω μία νέα συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία έτσι θα προτείνω νέα συμφωνία με τους εταίρους μας. Η λογική είναι απλή δεσμευόμαστε για μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 ενώ παράλληλα θα μειώνονται και τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%».
Αναφερόμενος στα Πανεπιστήμια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίαςτόνισε πως πλέον οι φοιτητές δεν θα μετέχουν στην εκλογή πρυτάνεων ενώ σημείωσε πως η ΔΑΠ θα επανιδρυθεί και δεν πρόκειται να μετέχει ξανά σε εκλογές για “λίγους”. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης με νόημα πως από την πλευρά της ΔΑΠ δεν θα ξανακολληθεί ποτέ σε κανέναν Πανεπιστημιακό χώρο αφίσα και σημείωσε πως οι φοιτητικές εκλογές θα γίνονται από ένα και μόνο κοινό ψηφοδέλτιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης πως θα αλλάξει το καθεστώς για την κήρυξη απεργίας σημειώνοντας: “«Δεν θα επιδείξω καμία ανοχή στην παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας» και πρόσθεσε ότι θα βάλει τέλος στους εργατοπατέρες και στη συνδικαλιστική χειραγώγηση των εργατικών συνδικάτων.
Για την κήρυξη απεργίας, σημείωσε πως θα απαιτείται το 50 συν ένα των μελών του σωματείου.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες», ανέφερε σε σχόλιό του για την ομιλία του πρόεδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Επίσης, υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τις κοινωνικές ανισότητες, υποσχέθηκε διαγραφή χρεών των φοροφυγάδων αλλά και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», για να σημειώσει ότι «μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έταξε στους ιδιώτες».
«Η δέσμευσή του όμως για νέο Μνημόνιο είναι η στιγμή που κάθε όριο ξεπεράστηκε», υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος, για να καταλήξει πως «το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες».
Πηγή ρεπορτάζ:Skai/ ΑΜΠΕ
Σχόλια Facebook