Επαναφέρουμε την άποψη περί παραιτήσεως του κ. Κατσιαντώνη από την ηγεσία της ΠαΔΕΕ

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, με αφορμή την έρευνα που είχε διεξαχθεί στο σπίτι και στα καταστήματα του Πολιτειακού Βουλευτή του Νιού Χάμσάιρ, κ. Θωμά Κατσιαντώνη, από  Ομοσπονδιακούς του FBI, είχαμε αρθογραφήσει από τις στήλες της Panhellenic Post και είχαμε διατυπώσει την «γνώμη» ότι θα έπρεπε ο κ. Κατσιαντώνης να είχε είτε παραιτηθεί είτε ζητήσει «άδεια απουσίας» από την προεδρία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠαΔΕΕ) τουλάχιστον μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

Με τίτλο «Να μείνει η ΠαΔΕΕ έξω από το πρόβλημα του προέδρου της» επισημαίναμε ήδη από τις 25 Φεβρουαρίου 2017, μεταξύ άλλων και ότι «Μέχρις ότου ο Γενικός Εισαγγελέας απαγγείλει (ενδεχομένως) συγκεκριμένες κατηγορίες και η υπόθεση φθάσει (αν)  στα Δικαστήρια και τελεσιδικήσει, το τεκμήριο της αθωότητας λειτουργεί υπέρ του κ. Κατσιαντώνη. Αυτό, όμως, δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωσή του να ζητήσει και να πάρει, κατά την άποψή μας,  ένα «διάλειμμα» (time out) από τα καθήκοντα του Προέδρου της ΠαΔΕΕ. Θα βοηθήσει αυτό στην απρόσκοπτη λειτουργία της οργάνωσης».

Ήδη, με την νέα σύλληψη και, μάλιστα, με τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων  και πλαστογραφίας, η όλη υπόθεση φαίνεται να παίρνει την άγουσα στις δικαστικές αίθουσες με προβλεπόμενη πολύχρονη διαδικασία μέχρις εκδόσεως της τελικής ετυμηγορίας.

Όπως και στο προαναφερθέν άρθρο μας σημειώναμε, «…Η ΠαΔΕΕ, από συστάσεώς της (1996) και ειδικότερα από όταν απέκτησε νομική υπόσταση ως σωματείο (2005) μέχρι σήμερα,  έχει δώσει δείγματα γραφής πολύ θετικά. Διαθέτει πάνω από 200 μέλη εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες ανά τον κόσμο. Ανάμεσά τους, πρώην και νυν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Γερουσιαστές και Βουλευτές.

” Φυσικό (και απαραίτητο) είναι οι διαβουλεύσεις με το ελληνικό Κράτος να γίνονται στο υψηλότερο επίπεδο και να αφορούν και ευαίσθητα θέματα. Η ΠαΔΕΕ είναι συναισθηματικά ο πολιτικός βραχίονας της Ελλάδος στο εξωτερικό.  Νοιάζονται για την τύχη της πρώτης πατρίδας (δική τους ή των γονιών τους) όπως ενδιαφέρονται, μεριμνούν και αναλώνονται για την πρόοδο και προκοπή της πατρίδας στην οποία ζουν.

” Η αποστολή τους μπορεί να νοηθεί σε συνάρτηση με το υπέρτατο χρέος της σωστής εκπροσώπησης των ψηφοφόρων τους. Παράλληλα, όμως, ενδιαφέρονται και για την πατρίδα  της καταγωγής τους. Ιδιότυπη η αποστολή τους, καθόλα, όμως, πολιτικά έντιμη και ειλικρινής. Και, στο αυστηρό αυτό πλαίσιο κινούμενοι, έχουν βοηθήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα τη γενέτειρα.

” Το ότι, επομένως, καταλήγαμε στο άρθρο μας εκείνο, ο νυν πρόεδρος της ΠαΔΕΕ έχει ένα πρόβλημα, που εμφανίζεται σοβαρό, δεν πρέπει να γίνει η αιτία να «καούν» καλές προσπάθειες ετών για τον απόδημο Ελληνισμό και να σπιλωθούν  υπολήψεις και να θίγονται πρόσωπα που δεν έχουν τίποτε να κάνουν με το εγερθέν ζήτημα».

Πιστεύουμε ότι οι θέσεις αυτές, σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να γίνουν σεβαστές από τον πρόεδρό της ΠαΔΕΕ  και να παραδώσει την προεδρία στον (στην ) αντιπρόεδρο ώστε η οργάνωση να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της και τις διαβουλεύσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανεξάρτητα και αποκομμένα από τις τις όποιες δικαστικές περιπέτειες του κ. Κατσιαντώνη.

Μακάρι η κατάληξή τους να είναι αθωωτική για τον ομογενή βουλευτή. Αν έτσι συμβεί, τίποτε δεν τον εμποδίζει, εάν το επιθυμεί, να επανέλθει στην οργάνωση. Αλλά μόνον τότε και μόνον εφόσον Καταστατικά αυτό είναι εφικτό.

Ελπίζουμε άλλα μέλη του Προεδρείου της ΠαΔΕΕ, παλαιά και εν ενεργεία, να πάρουν δημοσίως θέση στο εγερθέν ζήτημα. Οι στήλες της Panhellenic post  είναι ανοικτές για κάθε άποψη.